Cuma, Mart 24, 2006

Un Kurabiyesi

Aksam yaptim, bes dakikada firina verdim, cok pratik ve tadi da cok guzel. Esimden de gecer not aldim. :) "Un kurabiyesi yapmak zordur, bakalim olacak mi" nidalari esliginde firina verildi kurabiye tepsisi (esim tarafindan yapilan yorumlardi) ama sonra baktim sessiz sessiz kurabiyelerden tv karsisinda goturuyor :) aslinda fransizca calistigi icin ona odul mahiyetindeydi zaten kurabiyeler.. Sanirim tarifi de Tarif defteri'nden almistim ama ben olculeri epey bir degistirdim. Kendi olculerimi veriyorum.

Bu arada herkese iyi haftasonlari diliyorum, haftaya gorusmek uzere..

Malzemeler
3/4 cay bardagi pudra sekeri
3/4 cay bardagi sivi yag
1/3 paket tereyagi
2 su bardagi un

Yapilisi
Butun malzemeler kati yag eriyene dek karistirilir, puf noktasi hamurun iyice yogurulmasi. Sonra 1.5-2 cm genisliginde seritler haline getirilir hamur, ve verevine kesilir. ustu catalla bastan basa cizilir. Onceden 180 dereceye isitilmis firinda 15 dakika kadar pisirilir. Ustu hafif pembelesince almalisiniz, malum un kurabiyesi beyaz olur. Soguduktan ustune pudra sekeri serpip, servis yapabilirsiniz. Ilik ya da sicakken tavsiye etmiyorum, sogudukca tadi oturuyor.

Sonuc:
Esim de ben de cok begendik. Hem kolay hem az malzeme istiyor. Afiyet olsun simdiden.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Slm!
Senin sayfani aylece begeniyoruz, ama Malzemelerde bardagin yerine gram yazarsan daha iyi olur!