Salı, Nisan 11, 2006

Belcika "Gozlemesi"

Waffle dememek icin biraz arastirma yaptim, karsima cikan sozcuk maalesef gozleme :) Gozleme deyince benim aklima peynirli, patatesli, kiymali soyle sicak sicak tuzlu yufkadan yapilan bir turk aperatifi geliyor. Oysa waffle cok farkli. Ozellikle Belcika wafflelari Turkiye'de yedigimizden cok farkli. Bir kere burada waffle ikiye katlanmiyor. Yani katlanacak kadar ince yapilmiyor. Ozellikle Bruksel'de turistik caddelerde gezinirken mutlaka karsiniza turlu turlu waffle satan kucuk dukkanlar cikiyor. Zaten kokudan hemen anliyorsunuz cevrede waffle yapan bir yerlerin oldugunu. Neyse ki Leuven'de yasiyoruz da o kadar cok sorun olmuyor benim icin. Cunku buradaki ilk bagimliliklarimdan biridir waffle. Aslinda ustune krema koyup, pudra sekeri serpip ya da cilekle susleyip, cikolataya banip yemek mumkun ama ben sadesini seviyorum en cok. En cok o zaman tadina variyorum. Bruksel'e yolunuz duser de waffle denemek isterseniz mutlaka Belgaufra denilen kucuk dukkanlarda denemenizi oneririm ben, tadi digerlerinden gercekten ayirt ediliyor. Ya da hazir pakette satilanlardan alacaksaniz o zaman mutlaka Lotus marka arayin.

Belcika'nin bir de birasi cok meshur, onun icin ayri bir yazi yazmam gerekir. Ayni barda "800" cesit belcika birasi satildigini duydum ama gozlerimle gormedim. Detaylari bira yazimda anlatirim.

4 yorum:

Yesim dedi ki...

Merhaba Evren, Belçika'yla ilgili yazilarini buyuk bir hevesle takip ediyorum : ) Waffle'ın orda meshur oldugunu duymustum, ben de cok seviyorum fotograflardan da anlasiliyor ki Turkiye'dekilerden oldukca farklilar. Gelince gorucez artik :)

Evren Yasa dedi ki...

Tadi da oldukca farkli. Ben burada waffle yiyene kadar aslinda waffle'in ne demek oldugunu bilmiyormusum dedim kendime. Insan kendini zor tutuyor wafflecilarin onunden gecerken. Bir de dedigim gibi birasi ve cikolatasi cok meshur. Onlar hakkinda da yazmayi dusunuyorum ama biraz on hazirlik gerekiyor malum :)

Adsız dedi ki...

merhabalar,
yazılarınızı ilk defa okudum.belçikadan yazmanız ilgimi çekti çünkü bende 3 yıldan beri bir belçikalıyla ewliyim ve çok sık belçikaya gidiyorum.eşimin işi belçikada olduğu için 15 gün belçikada 15 gün istanbulda yaşıyor.o gelemediği zamanda ben gidiyorum.oostende'de yaşıyoruz.orasıda çok güzel bir sahil şeridi.ayrıca gant'te sık kaldığımız yerler arasında.belçika güzel ama çok soğuk,gerçekten çokkkkk soğuk.geçen yaz ağustosta bile kışlık montumu giymiştim o kadar yani!!!! birayla aram olmadığı için içmiyorum ama bende waffle kokusuna bayılıyorum.13 yaşında bi oğlum var ve her dönüşümde valizim waffle dolu oluyor.bu arada en sevdiğim şeylerin başında kroketler ve french fries geliyo.ama ne yalan söylim en sevdiğim şey istanbula ve evime geri döndüğüm zaman :) ev başka bi şey...
bu arada adım arzu de cramer
arzu72@ttnet.net.tr

Adsız dedi ki...

herkese çok çok selam arkadaşlar waffelın orjinal tarifini akbash14@hotmail.com adresine gönderirseniz çok sevinirim