Perşembe, Nisan 13, 2006

Dun aksam ve bu sabah uzerine..

Dun aksam eve gidince baktim ki hazir yemegimiz var, hemen kete denemesine giristim. Aslinda dusundugum kadar uzun surmedi. Cunku annem yaptiginda onlarca yapar kete ve kocaman kocaman olurlar. Tabi ben annem kadar ince ve kocaman acamadigim icin, benimkiler bana benzedi. Tombidik keteler oldular :) Ama tadlari guzeldi. Ayrica ilk defa denememe ragmen basarili bir girisimdi bence. Eskiden annem yapardi, ben yaninda yamak olarak calisirdim. Ketelerin ustune yumurta surerdim, iclerini koyardim, vs. Ama dedigim gibi icini annem tencere ile kavururdu, o kadar cok olurdu. Annem cok guzel yapar bu arada keteyi, gidince isteyeyim annemden. Kete efendiler, yarin fotograflari ile birlikte burada olacak kendileri. Bugun makinadan aktarmadigim icin resimleri, tarifi veremiyorum efendim. Bu ay ilk defa etkinlige katilacagim icin de ayrica cok mutluyum, belirteyim hemen.

Neyse kete firindan sicak sicak cikinca, biz yemek yemek yerine cayin yaninda kete yedik aksam. Ben cok abartmadim malum kilo vermek istiyorum ama Tolga sevdi epey de yedi. Mutlu oldum ben de. Insan yaptiklarinin sevildigini, severek yenildigini gorunce daha bir mutlu mutlu yapiyor. Sonra birlikte biraz televizyon izledik esimle. TV8'de bir yarisma programi var Baylar Bayanlar isminde sanirim. Ona biraz takildik, eglenceli bir program. Sonrasinda ben yapbozumun basina gectim ama konsantrasyon eksikligim yuzunden pek parca bulamadim, bitmedi gitti su yapboz da. Aslinda oldukca az kaldi ama dedigim gibi eskisi gibi bir oturusta 50 parca bulamiyorum :(

Sabah da erkenden okula gelmek yerine, once evde calismak istedim. Okumam gereken bir kitap vardi isimle ilgili, onu bitirdim. Ama kahvalti yaparken de televizyondaki sabah programlarina takildim biraz. Elif Karlinin yemek programini cok seviyorum, bazen sabahlari biraz izliyorum, malum biz bir saat geriden geldigimiz icin evden cikmadan once biraz seyredebiliyorum. Ama diger programlar resmen icimi baydi. Aydin'in, Lerzan Mutlu'nun, Seda Sayan'in tarzlari cok acayip geliyor bana. O programlara katilan bayanlari da anlamak mumkun degil. Insanin icinden haykirmak geliyor "Size ne" diye.. Ozellikle Ahu Tugba'nin kurgusal olan hayati, asklari ne kadar komik. Hareketler sozler hepsi calisilmis. Diger taraftan Lerzan mutlu'nun cigirtkanligi.. simarikligi, anlatilir gibi degil. Seda sayan her zamanki seda sayan.. Onun tarzi oyle, o cok gozume batmadi ama onun da yilllardir gelen izleyicileri icimi baydi sabah sabah. Yok murat tasdemir neden vurmus banu alkan'a. Bize ne yahu, bize ne.. Hala anlamiyor musunuz bu insanlar bunun icin para aliyorlar, show yapiyorlar. reklam yapiyorlar. alan razi, satan razi.. Bizler ortada dolasan tazi yerine konuyoruz. Gundemde cok daha onemli seyler var. Turkiye karisiyor, icten karistiriliyor.. Bizi bize vurduruyorlar.. Masa gibi kullaniyorlar bizden olanlari.. Turkiye'nin etrafi kayniyor. Ortadogu'da yakilan ates Turkiye'nin bagrina dusurulmek isteniyor. Vatanin her yerinden hergun neredeyse en az 8-10 tane sehit haberi geliyor. Sehit anneleri cocugumun intikamini yerde birakmayin diye haykiriyor. Biz banu alkanin yedigi tokatin pesinden gidiyoruz. Dedelerimizin kanlari ile sulanan topraklar uzerinde kimbilir hangi kapali kapilar arkasinda ne pazarliklar donuyor, biz ahunun asklari, banunun gordugu siddeti, barbie operasyonunun perde arkasini konusuyoruz. Aslinda burada daha guzel seyler paylasmak isterdim sizinle bu tarz seyler yerine ama ben oylesine sinirlendim ki sabah sabah, yazmadan edemedim.

Olaylarin gercek yuzunu gorebilmek icin okuyalim, daha cok daha farkli bakis acilari ile okuyalim ve ilgimizi dogru tarafa cevirelim. Enerjimizi bos islere harcamayalim, diyorum ve cenemi kapatiyorum.

Herkese iyi gunler dilerim simdilik.

1 yorum:

Evren Yasa dedi ki...

ciddi ciddi flamanca bir ceviri yaparken yuzumun gulumsemesine sebep oldunuz. Tesekkur ederim. :)