Pazartesi, Nisan 10, 2006

Kusursuz Pizza

Cuma aksami arkadasim geldikten sonra hemen alisverise ciktik. Burada araba olmayinca buyuk seyler aldigimizda zor oluyor malum. Arkadasim da araba kiralamisti buradaki kalis suresi boyunca, bu nedenle bize buyuk kolaylik oldu. Cikmadan once ben pizza hamurumuzu mayaladigim icin dondugumuzde hersey cok daha cabuk oldu. Zaten esim de arkadasim da acliktan bayilmak uzere idiler (ben de tabi). Pizzamiz icin gerekli malzemeleri hemen hazirladik ve koca bir tepsi pizzamizi beklemeye basladik ama degdi dogrusu.

Malzemeler
5 su bardagi un
3 tatli kasigi kuru maya
2 tatli kasigi seker
1.5 su bardagi ilik sut
Yarim su bardagi sivi yag
1 adet yuumurta
2 cay kasigi tuz

Ust malzeme
1 kutu konserve mantar
1/2 kutu konserve misir
Yarim kangal sucuk
300 gr rende kasar
1 kucuk kase cekirdekleri cikarilmis, ikiye kesilmis siyah zeytin
125 gr mozeralla (beyaz peynir de olabilir) - dilim dilim kesilmis
3 adet yesil sivri biber
1 yemek kasigi biber salcasi
1/2 yemek kasigi domates salcasi
1/2 cay bardagi su
Kekik, pul biber

Yapilisi
Ilik sut icinde maya ve seker eritilir. Yumurta, sivi yag ve tuz karistilir mayali sute eklenir. En son un elenir ve hamur iki kat olana kadar mayalandirilir.

Salcalar ve su karistirilir. Once merdane ile hamur tepsi buyuklugune yakin acilir, sonra el ile tepsiye yerlestirilir. Uzerine salcali su surulur. Rende kasar her yere gelecek sekilde dagitilir. Ustune diger malzemeler arzuya gore yerlestirilir. En uste misir, kekik ve pul biber serpistirilir. 220 derece firinda 15-20 dakika pisirilir. Cok pisilirse ustteki malzemeler kurutulur. Hamur piser pismez firindan alinmalidir.

Afiyet olsun.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

hmmm cok guzel gorunuyor, umarim tadida cok guzeldir. elerine saglik, bu hafta sonu kesin denemeliyim.

DRNEFES dedi ki...

selamlar..tafini aldım...yarın ilk işim ev yapımı pizza yapmak:))

Adsız dedi ki...

MERHABA ÇOK LEZZETLİ OLMUŞ PİZZA, TARİFİ DENEMEK İSTİYORUM, HAZIR HAMUR ALSAM OLUR MU? SEVGİLER YILDIZ..

Evren Yasa dedi ki...

Hazir hamurdan da olur tabi neden olmasin. sadece hamurun cok ince olmasina dikkat edin bence, yoksa cok kalin tabanli oluyor hazir hamurdan. Afiyet olsun simdiden.

Adsız dedi ki...

Merhaba Evren Hanım,pizza tarifinizi denedim ve çok memnun kaldım.Tarif için çok teşekkürler,blogunuz çok güzel,başarılar dilerim.Sevgiler...