Pazartesi, Nisan 10, 2006

Pur Lezzet

Yillar once bir yemek kitabinda gormustum buna benzer bir patlican yemegi tarifi. Aslinda patlicani kucukken yemeyen ama simdi her yemegini bayilarak yiyenlerdenim ben. Kesinlikle bagimlilik yaratiyor insan bunyesinde :) Uzun zaman yemedigimde ozluyorum. Dun aksam yemegi icin hazirlamistim ama esim de ben de kendimizi tok hissedince bu aksama hazir yemek olmus oldu. Gerci esim bir catal tadina bakti, o yuzden buraya yazabiliyorum cekinmeden. Simdiden afiyet olsun. Isterseniz bu yemege kolay karniyarik da diyebilirsiniz.

Malzemeler
3 adet patlican
300 gr kusbasi et
2 kucuk sogan
1 yemek kasigi salca
1/2 cay bardagi zeytinyagi
1/2 cay kasigi tuz
2 adet yesil biber
pul biber, kekik

Yapilisi
Once patlicanlar yikanir, uzerlerinde birkac yerde catal ucuyla delik acilir, aluminyum folyoya sarilip 225 derece firinda yumusayana dek kozlenir. Aluminyum folyo sayesinde kabuklari sertlesmiyor, yumusacik oluyorlar. Tavada zeytinyagi hafif isitilir, yemeklik dogranmis soganlar eklenir, oldurulur. Salca ve etler eklenir, kavrulur. Istenilen baharatlar katilir. Pismis olan patlicanlar soyulur, ikiye kesilir. Firina dayanikli bir kaba yerlestirilir, ustune pisirdigimiz etli karisim yerlestirilir. Temizlenmis olan biberler de suslemek amaciyla en uste konulur. Kabin ustu aluminyum folyo ile kapatilir ve firinda 200 derecede 15-20 dakika daha pisirilir. Firindan cikarmadan bes dakika once aluminyum folyo alinir, boylece biberler de kizarmis olur. Hem kolay, hem saglikli. Lezzeti de gayet yerinde oluyor. Diyet yapanlar icin bence gayet uygun. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: