Salı, Mayıs 30, 2006

Kereviz Corbasi

Bu tarifi esimden ogrendim. Haftasonu ilk kez denedik bu tarifi, hatta tamamiyle esim yapti bile diyebilirim. Bana da tadina bakmak dustu. Limonsuz denedim once hosuma gitmedi pek, tatlimsi geldi nedense ama icine limon sikinca enfes bir corbaya donustu. Kereviz sevmeyenler bile denesin. Ben de bugune kadar hic yememistim ama bundan sonra bu corbayi sik sik icecegiz gibi duruyor.

Malzemeler
1 adet kereviz
2 adet patates
1 adet havuc
1 adet sogan
1 y. kasigi biber + domates salcasi
3/4 cay bardagi sivi yag
arzuya gore su
tuz

Yapilisi
Butun sebzeler yikanir, cok kucuk olmayacak sekilde dogranir. Yaklasik 1 lt su icine atilir ve duduklu tencerede tuz ilavesi yapilarak (yeterli basinca ulasildiktan sonra sayilmak uzere) 12-13 dakika pisirilir. Ayri bir tavada yag kizdirilir, salca eritilir yagda. Haslanmis sebzelerimizin icine salcali yag eklenir. Butun karisim blendirdan gecirilir, corba kivamina getirilir. Corbanin yogunlugunun nasil olmasini istiyorsaniz, ona bagli olarak su eklenir. Limon sikilarak afiyetle yenir.


4 yorum:

Nilüfer dedi ki...

Evrencim eşinin ellerine sağlık, bu çorba kızım için yaptığım çorbaya benziyor, salça ve kereviz de koysaymışım tam böyle olacakmış, biraz et suyu da koyup denemeni öneririm, daha da bir lezzetli olacaktır diye düşünüyorum.. Sevgiler...

Evren Yasa dedi ki...

Saol nilufer, benim dusundugumden epey guzel oldu. Sanirim ben de kereviz sevmeye basladim :)

tata dedi ki...

Ben kereviz corbasini hep salcasiz yaparim, cok güzel olur. Bir de salcali deneyelim bakalim.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Tesekkurler tarif icin.Ben corbaya , sebzeleri blendirdan gecirme asamasinda , ilk karisimi (tarifteki karisimi) blendirdan gecirip pure haline getirdikten sonra , yarim demet dogranmis maydonaz da ilave ettim , 15 saniye kadar tum karisimi beraber karistirdim.Boylece maydanozlar tamamen erimemis ,hos aromasi eksilmemis, corbaya da yesil yaprakli hos bir gorunum katmis oldu. Herkese tavsiye ederim tadi cok daha guzel oldu sanki. :)