Pazartesi, Haziran 12, 2006

Ne var ne yok?

Gecen hafta Turkiye'den gelen arkadasimla epey gezdik. Persembe aksami Bruksel'de yemege gittik once birlikte. Esimin de ayni aksam Bruksel'de is yemegi oldugu icin o bize ilerleyen saatlerde katildi. Biz Istanbul'da cicek pasajina benzeyen bir mekanda acik havada yemeklerimizi yedik, sohbetimizi ettik. Sonrasinda bir Fas pastanesinde kahvelerimizi ictik. Sonrasinda da Bruksel'in en buyuk meydani olan Grand Palace'da (yanlis yazmadiysam eger - fransizca buyuk meydan demek) bir cafede dis mekanda oturup soguk birseyler icerek etrafimizi izledik. Burada hava artik cok gec karariyor, dun 10.30'da alacakaranlikti. Ben gunesi cok seven biri olarak aydinligi da cok seviyorum, o yuzden de havanin gec kararmasi cok hosuma gidiyor. Biz oturdugumuzda hava yavas yavas kararmaya baslamisti ve meydandaki binalar aydinlatilmisti. Uzun yillar ayni havayi soluyan insanlar olarak daha once hic hayalini kurmadigimiz bir mekanda yillarin icinden konusuyorduk arkadasimla. Bir tek kez bile birbirimize sinirlenmedik hic, bir kez bile birbirimizin arkasindan konusmadik. Ne dusunuyorsak birbirimizin yuzune, bazen kizacagimizi bazen huzunlenecegimi bilsek de korkmadan soyledik. Hic yipranmadi o yuzden arkadasligimiz, hic yorulmadi.. Cok guzel bir aksam gecirdik boyle.. Ertesi gun de birlikte Antwerp'e gittik. Belcika'nin kuzeyinde denize kiyisi olan zengin bir sehir Antwerp. Hava da sansimiza cok guzeldi. Gezdik, dukkanlara bakindik, tarihi merkezde dolastik, yemek yedik sonra da Bruksel'e gittik, o Istanbul'a ben Leuven'e donduk gunun sonunda.

Haftasonu da oylesine cabuk gecti ki hicbirsey anlamadim. Kendimi hep disarilara atasim geldi, evde duramadim hic. Hani gogus kafesiniz sanki nefes almaniza engel olur ya oyle hissettim. Dun bisiklete bindik esimle 1 saatten fazla. 20 km yapmisiz gidis gelis. Hava da 32-33 derece idi. Ama cok iyi geldi. Ozellikle uzun ve zor bir yokusun ardindan, insanin kendini ruzgara birakmasi cok guzel bir his.

Simdi okuldayim, tezimi yazmaya calisiyorum. Aklim baska yerlerde..

2 yorum:

Evren Yasa dedi ki...

Ipekcim, fas pastanesi bruksel merkezde central tren istasyonuna yakin buyuk bir pasaj var, unlu bir yer ama ben adini bilmiyorum, onun icinde, hatta sonunda caddeye bakan yerde, sanirim adi arcadi. cok guzel de tartlari oldugunu duymustum ben ama onceki gidisimizde cok begenmedim ama dusundugun gibi bir yer degil sanirim, cok ozellikli degil bence. daha guzel yerler de bulabilirsiniz. Ben grand palace'daki cafeleri cok seviyorum ama ben de bruksel'i cok iyi tanimadigim icin suralara gidin de diyemiyorum :)

Evren Yasa dedi ki...

Ipekcim pasajin adini dun aksam tv'de gordum yazayim sana "Passage du Nord" cok merkezde zaten bulursunuz oralarda dolasirsaniz, icinde Godiva'nin Neuhaus'un kocaman kocaman dukkanlari var cok cezbedici. Bir de sana sunu soyliyim bence Leonidas cikolatalari Neuhaus'dan cok daha guzel (ben muzlu olanina bayiliyorum) ve de yarisi fiyati (25 euro /kg) ama neuhaus ilk pralini bulan adam oldugu icin abartilmis rakamlara satiyorlaar, cikolata denemek isterseniz leonidas'dan alabilirsiniz, her yerde dukkanlari var merkezde.