Perşembe, Haziran 01, 2006

Son gunlerde..

Uzun zamandir istedigim gibi birseyler yapip, tarifini fotografini buraya koyamiyorum. Bunun iki sebebi var aslinda; hatta uc; birincisi fotograf makinamizin pili degismek uzere uretici firmaya gonderildi. D50 tipi makinalarda kullanilan bir pil varmis, ve bazen sarj olurken yangina sebebiyet verebiliyormus. Ama pilinizi ureticiye gonderirseniz, size guvenli olan bir modelini gonderiyorlar pilin. Biz de gondereli 1 haftadan fazla oldu ama hala gelen giden yok, merakla bekliyorum ne zaman gelecek diye. Ikincisi de artik kilo aldiran seylerden durabildigim kadar uzak durmaya calisiyorum, daha cok sebze tarzi seyler yapmaya calisiyoruz. Bir yandan da bu ayki etkinlik icin burada adini sanini bilmedigim baliklarla ne yapabilirim diye dusunuyorum. Gidiyoruz markete, baliklarin ne sekli tanidik, ne ismi. Bakalim neler cikacak. Ucuncu sebep de bu ara cok mesgulum. Bir yandan tezimi yaziyorum, bir yandan Turkiye'de gecirecegimiz Agustos ayi icin planlar yapiyorum. Dun Flamanca sinavlarimin son asamasini, yani dinleme okuma ve konusma kisimlarini tamamladim. Ondan once de gramer, kelime ve yazma bolumleri vardi. O da epey vaktimi aldi son gunlerde. Neyse ki bitti, haftaya carsamba belli olacak sonuclari. Bir de ucuncu yapbozuma basladim. Ikincisini de tamamlayip duvara astik esimle. Ama henuz fotografini cekemedim. Dedim ya makinanin pilini bekliyoruz.

Ama hayatimda guzel seyler de oluyor bu aralar bu kadar yogunlugun icinde. Belki benim blogumu takip edenlerin icinde Yesim'in Mutfagi'ni takip edenler de vardir; ve onlar biliyorlardir ki Yesim Belcika'ya tasindi bu sali gunu. Ve biliyorsunuz ki ben de Belcika'dayim. Yesime gelmeden once buralar hakkinda biraz fikir vermeye calismistim e-mail araciligi ile. Sonrasinda esime anlatirken boyle boyle bir blog arkadasimla esi buraya geliyorlar, cok mutluyum falan derken, neden haftasonu yemege bize cagirmiyorsun dedi. Ilk haftasonlari olacak, birlikte gecirmemiz guzel olur diye dusundum ben de. Yesim ve esi de cok sevinerek kabul ettiler saolsunlar. Bu cumartesi gunu Yesim ile tanisacagim! Cok mutlu ve de heyecanliyim dogrusu. Ustelik esinin isyeri de bize yakin oldugu icin muhtemelen yakin yerlerde oturacagiz. Sevindirici tabi!

Universiteden arkadasim olan Simgosum da bugun mujde verdi bana. Sali gunu is icin 4 gunlugune belcikaya geliyormus, cok sevindim. Bir gun bizde kalacak, butun gun gezip tozacagiz. Insallah hava da guzel olur. Oyle soguk ki buralar bu ara hala mont!! giyiyorum ya. Bir yagmur yagiyor, bir ruzgar cikiyor sanki Ocak ayindayiz. Kursa basladigimda haziranin yaz ayi sayilmadigini ogrenmistim Belcika'da da cok sasirmistim, dogruymus.

Ben gunesi ozledim yaaa!

4 yorum:

Nilüfer dedi ki...

:) kolay geldin canım

Evren Yasa dedi ki...

Tesekkurler Nilufer..

Gul, ben geleli cok olmadi, agustos ayindan beri burdayim. K.U.Leuven'de doktora yapiyorum, esim de doktora ogrencisi. En az 4-5 sene buralardayiz. Sen neresinde oturuyorsun belcika'nin? BU haftasonu havanin iyi olacagini ben de duydum, bu iyi haber en azindan :)

Yesim dedi ki...

Evrencim, cok tesekkurler ben de heyecanliyim valla : )) Havanin iyi olacak olmasina sevindim bugun de burda ilk defa bulutlarin arasindan gokyuzunu gordum zaten: )

ArMeda dedi ki...

Evrencim umarım güzel bir hafta sonu geçirirsiniz.Sana kolaylıklar diliyorum.Sevgiler....