Cuma, Şubat 29, 2008

Pirasali Omlet


Balkabakli denemeden dolayi duydugum pismanligi hemen yeni saglikli bir tarif vererek unutturmaya calisayim.. Bu tarifi bugun okula giderken dusundum ve aksama uyguladim. Kendi uydurdugum tariflerin basarili oldugunu gormek beni cok mutlu ediyor :) Basarili ve lezzetli bir tarif oldugunu dusunuyorum. Yaninda yesil bir salata ile hem mutluluk verici hem de vicdan azabi hissettirmeyecek bir ogun..

Malzemeler (2 kisilik)

2 adet pirasa (bizim buralarda biraz irice oldugu icin pirasalar ben bir tane kullandim)
2 adet yumurta
Yarim tatli kasigi zeytinyagi
2 yemek kasigi sut
Yarim cay kasigi tuz
Karabiber, pulbiber

Yapilisi
Pirasalar ince ince dogranir. Yagsiz teflon tavada kapagi kapali sekilde yumusayana kadar pisirilir. Yumurta, sut ve baharatlarla cirpilir. Teflon tavaya zeytinyagi alinir, her tarafina surulur. Pirasalar tavaya alinir butun tabana yerlestirilir. Ustune de cirpilmis yumurtali karisim dokulur. Kapak kapali sekilde pisirilir. Arzu ederseniz yumurtadan sonra kup kup kesilmis beyaz peynir de ekleyebilirsiniz..

Diger bir alternatif de yag kullanmadan 180-190 dereceye isitilmis firinda yagli kagit serilmis kapta pisirmek olabilir..

Sicak servis edilir.

Afiyet olsun..

12 yorum:

Serpil dedi ki...

Pırasayı zeytinyağlı dışında değişik şekilllerde yemek değişik geliyor. :(( değişik bir cümle oldu değilmi? Ama eminim güzeldir...

Ellerine sağlık....

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli bir tarif oldugu belli,ellerine saglik.Sevgiler.

Evren Yasa dedi ki...

merhaba serpil, bana da eskiden oyle geliyordu ama simdi farkliliklar denemek bilhakis hosuma gidiyor. Ortaya cikan lezzetler de oldukca degisik ve orjinal oluyor.

kizilciksurubu, tesekkurler..

Belgin, umarim guzel bir etkiinlik olur..

Nezaket dedi ki...

Merhaba Evren'cigim, ben de gecen ay icinde yaptim pirasali omleti ve cok sevdim (Blogda yayınlamıstım, bakmak istersen). Zevklerimiz de benziyor :) cok sevindim. Pirasanin yumurtaya ne cok yakistigini, arkadaslarimizin bu omleti deneyip gormesi lazim. Ellerine saglik, sevgilerimle

Adsız dedi ki...

merhaba, önceki yazılarınızdan birinde "haftaici yuzde yuz seker yememe"den bahsetmiştiniz, başarılı olup da kilo da vermişsiniz ne güzel :). benim de 1-2 kilo vermem gerekiyor ama tatlısız yapamıyorum, yani şöyle tamam yemeyeyim desem de böyle beynim uyuşuyor gibi oluyor (tansiyonum mu düşüyor,kan şekerim mi bilmem). napmak lazım bu durumda. yemeye başladı mı da ucu kaçıyo. çikolata üstüne çikolata, tatlı üstüne tatlı :(. ne tavsiye edersiniz bu durumda? teşekkürler, kolaylıklar :)

Evren Yasa dedi ki...

Nezaketcim baktim canim senin tarife de cok guzel olmus.. cok albenili.. ellerine saglik..

Meltemcim, gercekten dedigim gibi haftaici kesinlikle seker iceren birsey yemiyorum icmiyorum buna meyve sulari dahil.. Ben eskiden cok fazla abur cubur seven biriydim, surekli tatli isterdi canim ve bundan vazgecemeyecegimi zannederdim senin gibi. Sonrasinda kilo vermeye azmettim ama kesin bir karardi bu, daha oncesinde de verip diyete baslayip sonra yarim biraktigim cok oldu simdi 2 ay oldu nerdeyse 5 kg verdim ve devam ediyorum severek isteyerek. Haftasonu istedigin tatlilardan yiyebilirsin odul olarak dusun. istersen bir koca dilim bir seferde ya da minik minik parcalar olarak butun haftasonuna dagitarak. genelde gene de aksam yemiyorum. meyve ile gecistirmek daha iyi olur. bir de istersen aksamlari yemekten bir iki saat sonra bir elma ya da biraz uzum ya da yarim bir muz yiyerek de tatli ihtiyacini bastirabilirsin. ilk baslarda meyveler beni kesmiyordu az tatli geliyordu. onun icin kuru kayisi ve hurma yiyordum aksamlari birer ikiser o cok ise yariyordu. Kesinlikle denemeni tavsiye ederim. bir de cok su icersen gun icinde tatli ihtiyacin pek kalmiyor ilk uc gun cok onemli onu asarsan gerisi gelir, basarilar diliyorum..

Adsız dedi ki...

teşekkürler öneriler için :). dediğim gibi 1-2 kilo versem yeticek zaten, ama ona da dayanmak zor geliyor :). beni de meyvelerin tatlılığı kesmiyor. suyu da zaten fazlasıyla içiyorum. en iyisi abartmadan kuru meyvelerden yararlanmak sanırım. inşallah siz de hedeflediğiniz yere ulaşırsınız.

Gönül dedi ki...

canikom harika olmuş ellerine sağlık...sevgilerimle..öpüyorum

Damak Tadı dedi ki...

Evren'ciğim,bizde sık sık yapılır ve pırasa tavası denir..))Birde mısır unu ile yaparlar çok nefis olur..Senin yaptığın hem göze hem mideye hitap ediyor..O maharetli ellerine sağlık güzel Evrenciğim..Çok özlemişim seni inan..))Kocaman öpüyorum yanaklarından ve sevgilerimi gönderiyorum..))

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık şekercim
ben buğday nişastası bulamıyoum sen nerden alıyosun adı ne?
patates nişastası buldum,anco marka(Aardappelzetmeel-Fécule de pommes de terre)
bir de mısır nişastası buldum galiba(maizena marka-maizena plus yazıyor.Gerçi içeriğinde mısır nişastası ve süt tozu yazıyor ama bilmiyorum)
ama buğday nişastası bulamıyorum...

bir de pirinç unu'nun adı ne?
2 tane şey aldım ben hangisi emin değilim.
Biri Rijstkreem-Créme de riz
öbürü Rijstgriesmeel-Semolue de riz. hangisi oluyor türkiyedeki pirinç unu.

mısır unu satılmıyor mu marketlerde,onu da bulamadım da,en son soruum bu :))
kafanı şişirdiysem özür şeker :)
MERCHTEM'den sevgiler.
not:pzt Brükseldeydim Candan markette :)

Evren Yasa dedi ki...

Burcu, ben de tam simdi bilmiyorum hangisi hangisi. misir nisastasini maismeel diye aliyorum ben ama aslinda bu misir unu gibi de cevrilebilir. genelde deneye yanila buluyor insan. pirinc unu da kullanmadim hic ama o da rijstmeel olmasi lazim. misir nisastasi icin maizena diye bir marka kullaniyorum, colruytlarda falan var. krem santi kutusuna benziyor, ustunde bir tane misir resmi var, kendisi de sarimtirak bir kutu. 1 euronun altinda. misir unu da var hem de bayagi incelerinden o da bunlarin yaninda, ve torbasi seffaf oldugu icin ici gozukuyor. gec cevap icin kusura bakma. bir daha gittigimde daha detayli bakip yazarim hepsini senin icin.

Evren Yasa dedi ki...

ha bu arada senin buldugun tam misir nisastasi olmayabilir, cunku bunlar yemek soslarinda kullanmak icin koyulastirici olarak satin aliyorlar maizenanin bir suru cesidi var. icinde de sut tozu falan olmamali.