tag:blogger.com,1999:blog-23727817.post1621073095976375607..comments2023-10-20T12:14:57.492+02:00Comments on annemin mutfak kokusu: Evde Yogurt YapimiEvren Yasahttp://www.blogger.com/profile/17279292638834341736noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-23727817.post-36601538640214752012009-12-11T07:32:09.544+01:002009-12-11T07:32:09.544+01:00Ben de kendi yogurdumu mayaliyorum. Yukaridaki yor...Ben de kendi yogurdumu mayaliyorum. Yukaridaki yorumda belirtildigi gibi 40 dereceye gelince sutu aliyorum atesten, 6 saatte hazir oluyor. Sirf yogurtta surekli ayni kaliteyi tutturabilmek icin mutfak termometresi aldim. Gercekten ise yariyor, hatta Endonezya'li bakicimiz benden daha guzel yogurtlar mayalamaya basladi.Selenhttps://www.blogger.com/profile/02649267611681763881noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-23727817.post-75225882918131779002009-11-23T19:19:30.247+01:002009-11-23T19:19:30.247+01:0043 derecede de denedim ama ben daha sicakken mayal...43 derecede de denedim ama ben daha sicakken mayalamayi tercih ediyorum. Tabi kullanilan sute, mayalanan ortamin sicakligina gore degisiklikler gosterebilir. Deneysel sonuclardan daha sonra daha detayli bahsetmeyi dusunuyorum zaten.Evren Yasahttps://www.blogger.com/profile/17279292638834341736noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-23727817.post-86971565099011495852009-11-23T16:22:41.591+01:002009-11-23T16:22:41.591+01:00Siz zaten denemiş ve yapmaya başlamışsınız ama, yo...Siz zaten denemiş ve yapmaya başlamışsınız ama, yoğurdu mayalamak için sütün yaklaşık 43°C olması gerekir, 53 değil. Mayalamak için kullandığınız yoğurdun içindeki bakterilerin çoğalarak sütü yoğurt haline getirmesi için optimum sıcaklık budur. Bu sıcaklığı muhafaza edebilirseniz, yoğurdunuz yaklaşık 3,5 - 4 saatte olur ve daha sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz.Anonymousnoreply@blogger.com