Malzemeler (6-8 kisilik)
4 adet patlican
5 adet orta boy patates
1 adet kirmizi biber
Yarim kg kusbasi et
1 adet sogan
4 kasik tereyagi
1 yemek kasigi biber salcasi
Tuz, kirmizi biber, karabiber
Yapilisi
Patlicanlar yikanir, birkac yerinden delinir, aluminyum folyoya sarilir ve 250 derecede yumusayana kadar kozlenir. Ayni sekilde biber de firinda folyo icinde patlicanlarla birlikte kozlenmeye birakilir. Ancak biber daha kisa surede pisiyor, onu almayi unutmayin. Patatesler soyulur, rastgele dogranir, 1 tatli kasigi tuz konmus yaklasik 1 lt su da haslanir. Kalan su suzulur, icine 1 kasik tereyagi ve gerekirse tuz eklenerek mikserle pure haline getirilir. 2 kasik tereyaginda soganlar kavrulur, salca eklenir. En son etler konularak pisirilir. Firindan cikarttigimiz patlicanlar soyulur, enine ve boyuna kesilir, minik parcalar haline getirilir. Biber ise uzun uzun ve ince ince dilimlenir. Tavada 1 kasik tereyagi eritilir,patlicanlar ve biberler ateste hafif kavrulur, tuz eklenir. Firina dayanikli kabimizin en altina patlicanli biberli karisim iyice yaydirilir. Ustune soganli et yerlestirilir. En uste ise patates puremiz tamamen ustunu kaplayacak sekilde surulur. Patates puresinin bir kismini ayirirsaniz krema sikacagi ile ustunu susleyebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken konu firina vermeden once patatesli kismini bicakla dilimlemeniz, yoksa firindan ciktiktan sonra duzgun kesmek mumkun olmuyor. Alttaki katlar muhim degil, onlari kesmekte sorun cikmiyor zaten. 200 derece firinda 20 dakika birbirlerine kaynasmalari saglanir. Yaninda pirinc pilavi ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
6 yorum:
Of Of Of nefis! Ellerine saglik. Su siralar mutfak beni cok bunaltiyor ama kaydediyorum bu tarifi hemen, yakin zamanda denenmek uzere. Ben bir-iki dis de sarimsak eklesem diyorum:)
Sevgiyle.
Sevgili Evren ellerine sağlık, tarifinden çok lezzetli olduğu anlaşılıyor, görüntüsü zaten çok güzel... Patlıcanları közlemek için çok güzel bir yöntem önermişsin canım sağol... Bu yemeği en kısa zamanda deneyeceğim, sevgiler...
Defne ve nilufer tesekkur ederim. Sarimsak gercekten iyi fikir ben de bir dahakine oyle deneyeyim.
Sevdiğim herşey içinde var gibi görünüyor. Ellerine sağlık, nefis bir keşif bu.
Evrencim,
biraz once sitenden ogrendigim yontemle firinda patlican kozledim. Benim icin her zaman ocak ustunde patlican kozleme olayi dertli olurdu. Bu yuzden cok sevdigim patlican salatasini yapmiyordum. Sayende bugunku aksam yemegimiz guzel bir salata ile lezzetlenecek...Ellerine saglik ve coook tesekkurler. Gorusmek dilegi ile...
Zumbul
Rica ederim endllessabyss, ne demek, eger bu yemegi yapabiliyorsan daha zorlarini da yapabilirsin aslinda. Portakal Agaci'nda da cok guzel ve degisik tarifler bulabilirsin. Aklima ilk gelen patlicanla yapilabilecek islim kebabi, ya da bendeki kabak yemegi tarifine bak, ya da firinda mucver. ikisi da oldukca kolay. Hadi sana kolay gelsin
Yorum Gönder