Evdeki urunlerden yeni birseyler denemeyi cok seviyorum. BU haftasonu da uzun zamandir evde olan ama pek ragbet gormeyen fistik ezmesini kullarak, internetteki tarifleri biraz degistirerek fistik ezmeli kitir bir kurabiye tarifi elde ettim. Disi citir, ici hafif yumusak biskuvi kivaminda bir kurabiye oldu. Fistik ezmesi de oldukca yakisti kurabiye icine, tavsiye ederim..
Malzemeler
1 su bardagi fistik ezmesi (icine biraz nutella da ekleyebilirsiniz arzu ederseniz)
1 paket vanilya ya da kucuk tup vanilin aromasi
1 paket tereyagi (oda sicakliginda)
1 su bardagi seker
1 su bardagi esmer seker
bir tutam tuz
Yarim paket kabartma tozu
3.5 su bardagi un (yavas yavas ekleyin)
2 yumurta
Yapilisi
Fistik ezmesi, vanilya ve tereyagi birlikte krema kivamina gelene kadar cirpilir. Iki cesit seker, tuz ve kabartma tozu eklenir, mikserle cirpmaya devam edilir. Yavas yavas un eklenir, karistirilir. Yumurtalar teker teker hamura yedirilir. Kivami cok sivi ise un biraz daha eklenir ve hamur yogurulur.
Ben once buyuk silindir yapip, oradan dilim dilim keserek sekil verdim. Hafifce elimle bastirip, catalla (arzu ederseniz) sekil yapabilirsiniz ustune. 175 dereceye isitilmis firinda 20 dakika kadar kizarana kadar pisirdim.
Hamurun hepsi fazla olacagi icin yarisini silindir yaptiktan sonra buzluga attim, acil misafirler icin cozum olabilir.
Hem kolay hem leziz bir tarif.. Afiyet olsun..
Sonraki tarif: Brownili peynirli kek
Malzemeler
1 su bardagi fistik ezmesi (icine biraz nutella da ekleyebilirsiniz arzu ederseniz)
1 paket vanilya ya da kucuk tup vanilin aromasi
1 paket tereyagi (oda sicakliginda)
1 su bardagi seker
1 su bardagi esmer seker
bir tutam tuz
Yarim paket kabartma tozu
3.5 su bardagi un (yavas yavas ekleyin)
2 yumurta
Yapilisi
Fistik ezmesi, vanilya ve tereyagi birlikte krema kivamina gelene kadar cirpilir. Iki cesit seker, tuz ve kabartma tozu eklenir, mikserle cirpmaya devam edilir. Yavas yavas un eklenir, karistirilir. Yumurtalar teker teker hamura yedirilir. Kivami cok sivi ise un biraz daha eklenir ve hamur yogurulur.
Ben once buyuk silindir yapip, oradan dilim dilim keserek sekil verdim. Hafifce elimle bastirip, catalla (arzu ederseniz) sekil yapabilirsiniz ustune. 175 dereceye isitilmis firinda 20 dakika kadar kizarana kadar pisirdim.
Hamurun hepsi fazla olacagi icin yarisini silindir yaptiktan sonra buzluga attim, acil misafirler icin cozum olabilir.
Hem kolay hem leziz bir tarif.. Afiyet olsun..
Sonraki tarif: Brownili peynirli kek
3 yorum:
bizim evdede ne zamandır sürünen fındık ezmesini değerlendirmek için, güzel bir alternatif olabilir sanırım.
Ellerine sağlık
bana Brownili peynirli kekten yapip kargoyla yollar misin?
harika gozukuyor
uncesse
bu arada bu kurabiyeleri dondurup daha sonra buzluktan cikardim. Cozulmesini bekledikten sonra dilimleyip firinda pisirdim, cok guzel oldular, aklinizda olsun..
Yorum Gönder