Cuma, Ocak 29, 2010

Revani


Yemek gunlugum'deki revani tarifine birseyler ekleyerek asagidaki tarifi olusturdum. Umarim severek tuketirsiniz.

Malzemeler
4 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi misirozu yagi
2 su bardagi un
1 su bardagi irmik
3 yemek kasigi cekilmis findik
Yarim paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Yarim portakal kabugu rendesi (ince rendelenmis)

Serbeti icin
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
1 tatli kasigi limon suyu

Yapilisi

SERBET: Oncelikle serbet icin su ve seker tencerede kaynatilir, limon suyu eklenir. Sogumasi icin kenara alinir. Oda sicakligina yakin olmasi lazim pismis kekin ustune dokmeden once.

KEK: Yumurtalar sekerle beyazlasana kadar cirpilir. Siviyag ve yogurt eklenip karistirilir. Irmik, un, kabartma tozu, findik, portakal kabugu rendesi ve vanilin eklenir. Mikserin dusuk devrinde hersey karisana kadar cirpilir.

Tepsi yaglanir. Firin 180-185 dereceye kadar isitilir. Tepsiye hamur dokulur. Firinda 45 dakika kadar ustu kizarana kadar pisirilir. Firindan cikarilir. 5-10 dakika dinlendirilir. Dilimlenir ve ustune serbet verilir.

Soguduktan sonra hindistancevizi ile servis edilir.

Afiyet olsun.

Not: 28 cm'lik aluminyum kesme tepside pisirdim ben ama cok kabardi bence. Bir dahaki sefere daha buyuk bir tepside yapmayi dusunuyorum.

3 yorum:

hanife dedi ki...

eline sağlık ne kadar güzel görünüyor

Evren Yasa dedi ki...

tesekkur ederim, hanife..

emel dedi ki...

şerbetli tatlıları pek sevmem aslında ama revani gerçekten güzel gözüküyor. elinize sağlık...