Aceleniz oldugunda, ya da ani misafirleriniz geldiginde hemen yapabilecegiz leziz bir salata.. Yaz aksamlari icin de, mangal yanina da ideal bir salata..
Malzemeler
1 kavanoz konserve kozlenmis kirmizi biber (yaklasik 4 adet iri biber)
250 gr kestane mantari (normal beyaz mantar da olur)
1 adet domates (kucuk kucuk kup seklinde kesilmis)
Bir yemek kasigi kadar ince kiyilmis maydanoz
1 dis sarimsak
2 yemek kasigi sirke
2 yemek kasigi zeytinyagi (1 yemek kasigi ekstra mantarlar icin)
1 cay bardagi konserve misir
2 dal yesil sogan (ince dogranmis)
Tuz
suslemek icin pirasa filizi (soya filizi gibi ama cok daha minicigi ve daha lezzetlisi)
Yapilisi
- Oncelikle mantarlar bol suyla guzelce yikanir, dilimlenir. Bir tavaya bir yemek kasigi zeytinyagi alinir ve mantarlar sotelenir (tavanin kapagi kapali olsun). Bir kenara sogumasi icin alinir.
- Sarimsak suyu cikmasi icin ezilir. Zeytinyagi ve sirkeye eklenir.
- Konserve biberler ince ince kesilir. Sogumus mantarlar, kup domatesler, yesil sogan halkalari, maydanoz, misir eklenir, karistirilir.
- Hepsinin ustune de sarimsakli sos gezdirilir. Suslemek icin pirasa filizleri kullanabilirsiniz. Pirasa filizini sandviclerde, salatalarda, kanepelerde hem lezzet acisindan hem de goruntuye kattigi fayda icin sunabilirsiniz. Ayrica oldukca da faydali. Ingilizce bilenler su linke gidebilir. Bu da pancar filizi. rengi ile cok dekoratif duruyor.
3 yorum:
Çok nefis hem tarif hem görünüş elinize sağlık.İzmirden sevgiler...
mangalin yanina super gitti bu tarif, tesekkur
Gizemcim, evet et yemeklerinin yanina da guzel olur.. ben mantinin yanina yapmistim. nedense mantinin yanina tarif bulmak zor geliyor bana ya. :)
Yorum Gönder