Perşembe, Mart 23, 2006

Manti Tarifi

Daha once manti soframizin bir resmine yer vermistim, tarif de geliyor demistim. Ancak geldi :) Kanada'da ilk kez manti yapmaya basladim. Daha onceden annem yaparken yaninda dururdum, aslinda ben cocuklugumdan beri cok duskunum yemek yapmaya ama annem beni mutfaktan kovalardi, cok mesk ederim de okula gereken onemi gostermem diye.. Aslinda hakliymis da.. Hala dusunuyorum acaba makine muhendisi olarak dogru bir secim mi yaptim diye.. Saka bir yana arkadaslar arasinda da hep bir cafe acma hayalimiz var (di mi kizlar, simge, bahar, nimet? ses verin) ama kismet, hic belli olmaz.. Turkiye'ye temelli donus yapinca, bir bakarsiniz dort tane yuksek makine muhendisi olarak acariz Taksim'de bir cafe.. :) Diplamalari da duvar susu yapariz ancak :)

Neyse, lafi dolandirmayayim.. Annem mantilari acarken ben de iclerini koyup kapatirdim. Annem sikilirdi onlari kapatirken tek tek cunku.. Kayserili olan ablamin bir arkadasinin annesi ogretmisti bana ilk olarak nasil kapatacagimi (o yuzden gururla kayseri mantisi yapiyorum diyebiliyorum :) ). Kanada'da arkadaslarla canimiz manti istediginde (acar miyim acamaz miyim tereddut ederek) denemeye karar verdim.. Sonuc basarili.. Yapinca bol bol yapip, kalanlari da buzlukta once tek tek dondurup sonra posetlemeye basladik. Canimiz ne zaman manti cekse, sikintisini yasamadik yani hic. Hatta Turk Gecesi icin (110 kisilik davet menusunden bahsetmistim biraz) kolay olur diye manti yapalim demistik. Ama once bir deneme yaptik evde. 8 kisilik manti ne kadar surede kac kisinin emegi ile yapiliyor diye.. 4 kisi (ben, bahar, nimet ve orcun) tam 2 saatte o kadar manti yaptik (porsiyonlari buyuk tuttuk) ve sonra aklimiz basimiza geldi nihayet de vazgectik super fikrimizden :)

Buyrun tarifi burada, bence cok zor degil.. En azindan dusundugunuz kadar zor degil.. Afiyet olsun simdiden..

(4 kisilik)
Malzemeler:
Hamuru icin:
3 su bardagi un
1 adet yumurta
1 kahve fincani su
1 cay kasigi tuz

Ici icin:
250-300 gr kiyma
1 adet ince kiyilmis sogan
4-5 dal maydanoz, ince ince kesilmis
tuz, karabiber

Uzeri icin:
1/2 kg yogurt
2 dis sarimsak, ezilmis
5 yemek kasigi siviyag (ya da tereyagi)
1 yemek kasigi biber salcasi
1 cay kasigi pul biber

Haslamak icin: 8 bardak su, 2 cay kasigi tuz

Yapilisi
1) Tencereye un elenir, ortasi acilir, kalan malzemeler eklenir. Sikica bir hamur elde edilir. Yumusak olursa kolay acamazsiniz. ustu kapali olarak 20-30 dakika dinlenmeye birakilir.

2) Kiymaya ince dogranmis sogan, maydanoz, tuz ve karabiber eklenir, yogurulur.

3) Hamur 3 parcaya ayrilir, unlanarak bicak sirti kalinliginda acilir. 1.5 cm kalinliginda seritler kesilir, sonra onlardan da 1.5 cm genisliginde kare parcalar elde edilir. (daha kucuk isterseniz o da yapilabilir, malum bir kasiga 40 tane sigmazsa evde kalirsiniz :) )

4) Her birine yeterince ic malzemeden koyulup istenen sekillerde kapatilir.

5) 8 bardak su tencerede kaynatilir, 2 cay kasigi tuz atilir. Mantilar suya birakilir ve 10 dakika haslanir. Uzerinde kopuk kalmamis olmasi gerekiyor kaynayan mantilarin, yoksa henuz pismemis demek oluyor. En iyi gosterge budur. Hamurun kalinligina bagli olarak 10 dakikadan daha uzun da surebilir pismesi.

6) Tavaya yag konulur, eritilir. salca ve cok az su ilavesi yapilarak homojen bir karisim edilir.

7) Servis tabagina once mantilar, ustune sarimsakli yogurt ve en uste de salcali yagdan dokulur. Istege bagli olarak nane, sumak, pul biber ile suslenebilir. (benim favorim nane)

Afiyet olsun tekrar..

62 yorum:

Adsız dedi ki...

çok harika mantıyı yapınca yiyemedim nedeni ellerimi yaladım

Unknown dedi ki...

mantiyi anlatirken hikayenizden de bahsetmeniz hosuma gitti, ne de olsa egitimciyim, anlatilacak sey her neyse onceden ona uygun durumlarla baslanip kisilerin isinmasi saglaninca egitim daha da bir guzel oluyor!
Ben de yurtdisinda kisa sureligine yasayan, memlekete dondugunde yuksek ogretmen olacak bir kisiyim. Ama bundan daha cok olmayi istedigim bir sey varsa o da annem gibi mutfakta yuksek anne meslegine erisebilmektir. Ogretmenlik bazen annelik gibi, ogrenciler de mutfak, pisirmesi, kivam vermesi ogretmen annenin isi. Bu yuzden once gercek mutfakta gercek hamuru yogurmayi bilmek gerek.
Sitenizin ismi beni cok etkiledi. Ilk defa gordum bu siteyi, vazgecemeyecegim de acik.
Tesekkur ederim.
Almanya`dan Tugba Ogretmen`den Kanada`ya ve Turkiye`ye selam olsun.

Evren Yasa dedi ki...

tesekkur ederim tugba yorumun icin.. her zaman hikayesiyle anlatmak hem daha ogretici hem de okuyan icin daha renklendirici diye dusunuyorum. yoksa su yemegi yaptim tarifi de budur, resmi de sudur demek hem anlatan hem okuyan icin zevkli olmasa gerek :)

Her zaman bekleriz Annemin Mutfak Kokusu'na..

Adsız dedi ki...

selamlar tuba bende kac zamandir manti yapmayi planliyordum ama yaparmiyim yapmazmiyim diy dusunuyordum da bugun senin tarifini aldim insallah beceririm bunuda genelde her turlu yemek tarifini yapiyorum ama bu hamur isi olunca biraz daha eziyetli oluyor bu aksam deniyecegim yapan olmayinca is basa dusuyorum cok tesekkurler ingiltereden selamlar

Adsız dedi ki...

merhaba 2 haftalik iznimin bu gün son günü eşimle ben çalışıyoruz ona bugün süpriz olarak yemek ziyafeti vermek istedim bir erkek olarak pek becerikli degilimdir mutfakta ama arama motorundan manti tarifine bakmak istedim ve ilk karşıma gelen bu site oldu tarifene uyum saglicam umarim güzel bir hazir manti yemegi olur bu arada taksimde cafe acarsanız sanırım mantı yemege gelebiliriz

Adsız dedi ki...

mirabaa biz ewde ne yapsak diye dşünürken annemn mutfak kokusu bize yardımcı oldu şu an mutfaktan mis kokuları size borçluyuz teşekkürler annemin mutfak kokusu


handefe

Adsız dedi ki...

mirabaa bizde kardeşimle mantı yapacaz yanınada çürümekte olan armutlarım var tatlı yapmak istiyorum tarifi olan varmı..ayrıca mantıya birazda süt ilave ederseniz dahada tatlanıyor

Adsız dedi ki...

ya ben kayseriliyim bu mantı harika bisi bende çilekli turta yapıcam tarifi olan warmııı?????

Adsız dedi ki...

mrblar bu yarıfı yazana cok tsk eder ellerıne saglık 21 yasındayım ve hayatımda ılk defa mantı actım bu tarıf sayesınde cok guzel oldu aksam esım gelınce pısırıp yıyecegız ve att olarak da nasıl oldugunu yazacagım bu faydalı bılgıler ıcın cok tsk ederım

Adsız dedi ki...

tarifiniz icin tesekkurler... hayatimda ilk defa manti yaptim ve gayet guzel oldu ancak, mantiyi oglen actim ve aksam pisirmek uzere hepsini genis bir kasenin icine koydum... aksama pisirmeye geldigimde hepsi birbirine yapismisti :) bunu onlemek icin ne yapilabilir? cevaplarsaniz sevinirim. saygilar

Evren Yasa dedi ki...

Ben genelde tepsi ustune tek tek diziyorum birbirine degmeyecek sekilde ve sonra buzlukta donana kadar bekletiyorum (20 dak falan yetiyor) cikarip buzdolabi posetine koyuyorum ve buzlukta pisirene kadar bekletiyorum. Direk torbadan cikarip kaynayan suya atinca da problem olmuyor. Ama ustuste koyarsaniz yapisir, unlamak falan da cozum degil, ikinci yol da firinlamak ama ben o yolu hic denemedigim icin ayrintili bilemiyorum. kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

çok kötü

Adsız dedi ki...

af edersin kardesim ama senin bu kasik dedigin kepce olmasinn =)
cunku benim kasigima iki tanesi bile zor sigdi =)

Adsız dedi ki...

emeginize saglik..bende bugün denedim...cok güzel oldu..ama malzemeler 4 kisilik bir yemek icin az..ben hepsini iki kati yaptim ancak 4 kisilik oldu...ellerinize saglik...

Adsız dedi ki...

sanırım su ölçüsünde bir sorun var 1 kahve fincanı su diyor ama hamur toplamadı kendini 1,5 tam ölçü

Adsız dedi ki...

ben su anda italyada'yim ve cok kolay ve guzel gozuktu gozume, ellerinize saglik ama soyle bi problemim var, biber salcasini nerden bulucam?? bulamazsam yerine baska bi sey katabilir miyim?? bi de yogurtsuz manti nasil olur, cunku burda yogurt hep tatli hic bizim yogurt gibi olan yogurt yok, o yuzden neyapicagimi sasirdim. yemekyapma konusunda fazla da iyi digilim o yuzden bu gozume iyi gozuktu.

Adsız dedi ki...

valla ben zaten yoğurt falan sevmem. yoğurtsuz yaparım. hatta ben biraz farklı yapıyorum. mantı boyları daha büyük çatalla yemek için uygun oluyor. büyük olunca içi de büyük oluyor böylece kıymanın ve baharatların tadı daha bi anlaşılır ve güzel oluyor. sos olarak tereyağından başka birşey kullanmam. ama terayağını biraz yakıp da deneyin çok güzel oluyor.

deniz dedi ki...

Merhaba. Ben de maastrichtte oturuyorum kısa süreliğine. buradayken türk yemeklerine ve özellikle de hiç yapamam dediğim meşekkatli yemeklere (sarma, karnıyarık, vs..) çok düşkünleştim. Hollandalı misafirlerim için mantı yapmak istiyorum ama yapabilir miyim diye biraz tereddütlüydüm. Tarifinizi deniycem. Umarım anneanneminkiler kadar güzel olur :)
Buarada İtalyadaki arkadaşa bir önerim var, orada var mı bilmiyorum ama biber salçası yerine sambal olek denilen bir uzak doğu sosu var, buarada dükkanlarda kolayca bulunuyor. Yoğurt için de yunan yoğurdu sormasını öneririm. biz de hollandada sadece onu kullanabiliyoruz, kalanı hep tatlı, meyveli. sevgiler..

deniz dedi ki...

unutmuşum, sambal oelek Lidl mağazalarında satılıyor, avrupanın birçok yerinde var diye biliyorum. umarım italyada da vardır.

Evren Yasa dedi ki...

Denizcim, umarim basarili olursun manti tarifinde, benim sana birkac onerim olacak; yukaridaki tarifi baz olarak kullanabilirsin ama sunlara dikkat edersen daha iyi olur, ozellikle ilk kez yapacaksan: hamur sert ama acilabilir bir hamur olabilir, yoksa mantilarin hamur hamur olabilir. Ben ilk seferlerde lazanya hamuru gibi yapiyordum icine cok az su koyarak hamuru yoguruyordum, soyle ki bir yumurtayi kaba kiriyorum, icine 2-3 yemek kasigi su koyuyorum, bir cay kasigi tuz koyuyorum ve karistirdiktan sonra yavas yavas un ekleyerek yoguruyorum. Eline yapismamaya baslayinca yavas yavas kivami bulmaya calis, cok yumusak olmayacak, kulak memesi kivamindan sert olmasi lazim. Ici zaten kolay , gozkarari bile yaparsin, sogani rendele ya da rondodan gecir, kiymayi ekle, karabiber, kirmizi biber, maydanoz ekle. sonra hamuru incecik ac, isteidgin gibi kes ve kapat. kolay aslinda yapabilirsin..

Italyadaki arkadas icin de biber salcasi zorunlu degil tabi, koymasaniz da olur. yogurtsuz mantiyi ben severim ama belki herkes sevmeyebilir, kiymali ravioli gibi olur bence..

kolay gelsin herkese..

Adsız dedi ki...

Merhaba adim nur hollanda da yasiyorum verdiginiz tarifi yaptim cok lezzetli oldu hayatimda ilk defa manti actim ama superde tabiiki anlatim tarzida super oldugu icin sanirim.Blog sahbine cok tsk ederim bizi bilgilerinden faydalandirdigi icin saygilarr

deniz dedi ki...

Sevgili Evren, mantıyı yaptım, çok güzel oldu. Anneannemin mantısı gibi oldu diyebilirim :) Hamur için temel tariften biraz daha fazla su gerekti. yine de başlangıçta epeyce sertti, kırılacağını düşündüm ama 20 dk. beklettikten sonra yumuşadı, gayet güzel açıldı. Verdiğin ek önerileri maalesef sonra görebildim. Sonuç zaten çok iyiydi. yalnız ben de malzemelerin 4 kişi için biraz az olduğunu düşündüm, 1,5 katı daha iyi olabilir. Bir de kaşığa ancak iki tane sığdı :) iyi ki mantı yapmadan evlenmişim :)

Tekrar çok teşekkürler, kolay gelsin...

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık bugün bende kızımın öğretmenlerine yapacapım.akşama bizdeler.inşallah beğenirler.kolay gelsin sizlere

Adsız dedi ki...

nette cok tarif buldum ama sizin o guzel anlatımınızla okuyunca sizin tarifinizi yapmaya karar verdim. ilk defa yaptıgım ve zahmetli oldugu icinde bosa gitsin istemiyordum.fazlaca yaptım ve buzluga koydum ..tek kelimeyle mukemmel oldu ..kimse inanmadı ilk defa yaptıgıma:) tarif icin cok tesekkur ederim...


DİLEK

Adsız dedi ki...

merabalar
bız kendı işimizi kurmak ıstıyoduk ve çarsı esnafına ev yemeklerı lıstesı verdık her gun ıcın ayrı bı yemek yazmıstık ılk gunde mantı yazmıstık ama malesef mantı yapmayı bılmıyoduk vee guvedıgımız kısılerde bızı ekmıstı ınterten arastırdıkdan sonra sızın tarıfınızı kullanmaya karar verdım.musterılemız ve bız cok memnun kaldık artık sadece mantı yapıp satıyoruz. lokantalarla iş bağlamaya calısıyoruz sonuclar olumlu.bıraz bırıkım olursa mantı evi açmayı planlıyoruz bızı rezıl olmaktan kurtardıgınız ıcın ve bu muhtesem tarıfınızı bızımle paylastıgınız ıcın cok tesekkurler

Adsız dedi ki...

merhaba tuğba hanım öncelikle şunu söylemeliyim web de ilk defa yorum yazıyorum ve size yazma gereği duydum çünkü mantıyı yapmak biraz yürek istiyor ve bugün o yüreği kendimde buldum daha öncede yapmayı denedim ama olmadı şimdi ise ölçüleriniz sayesinde başardım eşim bayıldı size ne kadar teşekkür etsem az çünkü eşim mantıya bayılır.tekrar çoook teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

merhaba
mantı tarifinizi 2 defa denedim
süper oldu
suyu ben 1.5 fincan koydum öle oldu hamur anca
teşekkürler tarif için

Adsız dedi ki...

bende ilk defa sizin tarifinizle yaptım çok qsL oLdu 2 saat uğraştım deydi Teşekkürler...

Adsız dedi ki...

tarif çok güzel ama hiç kimse tavuklu mantı tarifini yayınlamıyo bence onu da yayınlarsanız daha güzel olur

Evren Yasa dedi ki...

Guzel yorumlari icin herkese cok tesekkur ederim oncelikli olarak..

Son yorum icin de; tavuklu mantiyi ben de denemedim hic ama ilk firsatta deneyip buraya da sonucu yazmak isterim..

Bu arada farkettim ki birkac yorumcu benim ismini Tugba sanmis ama o da yorum birakan arkadaslardan birinin ismiydi ama onemli degil neticede :)

Sevgiler..

Adsız dedi ki...

gerçektende çok güzel bir tarif

Yasemin dedi ki...

kanadanın neresindensiniz :D ben yapmakla uğraşmasamda yakınlardaysanız misafirliye gelsem :P

St. catharines ten selamlar... :)

Yasemin

Adsız dedi ki...

selamlar,
ben zehra,bugun bende manti yapicam ve italyan arkadaslarima umarim yuzum kara cikmaz basaririm cok anlattim ve merak ediyorlar
bilirsiniz onlarin hamur isleri cok mesurdur bizim manti kadar olmasada:-)
tesekkurler tarif icin....

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Jaklin dedi ki...

size cok tsk ediyorum tarifi yaptim ve Harika oldu ben kendim aslen izmirliyim ve esim kayserili bana her defasinda anneme git manti al gel demesinden bikmisdim artik üzülüyordum beceriksiz oldugumu saniyordu ve bugün sizin tarifinizi görünce yapmak istedim Kayinvalidemden neyim eksik dedim :)ve yaptim basardim harika birsey oldu bukadar denk düsürecegimi beklemedim esim halen inanamiyor tarif cok güzel manti yapmak isteyenlere siddetle bu tarifi öneriyorum .

Adsız dedi ki...

merhaba ben elif eşim mantıyı çok sever 5 gun yapsam yer evimde ilk defa mantı yaptım bu tarife gözüm çarptı ancak tam ölçülerde sorun var mesela su yetmiyor hamur kendını toplamıyor bıde cok elastık oldu çok hoşuma gitti diyemem yapanların ellerine sağlık ama ben bu hamuru bırdaha kullanmayacagım

Adsız dedi ki...

saolun sizin sayenizde ödevimi ypmş oldum ::))) saolun

Adsız dedi ki...

Merhaba, sanirim bircok ev hanimi anne kizlarinin okumasi (buyuk adam olmasi) icin mutfaktan uzak tutuyorlar:) bende onlardan birisiyim:)annecigim manti acma isini kendisi kapatma isini biz iscilerine devrettigi icin hamuru konusunda tarifinizden yararlandim tesekkur ederim:) ben ekstra ekledim mantiyi yaptiktan sonra firinda biraz kizarttim ve haslama suyunu yarim tavuksuyu yarim normal suyla yaptim, hafif hos birsey oldu:):)esim Ravioli yerine artik manti manti manti diye sayikliyor, acaba yapip basima is mi actim:):)
Avustralya'dan herkese selamlar

Burcu

Adsız dedi ki...

bu adres tarifiniz calmakla yetinmeyip yazinizida calmis. belki baska tariflerinizde vardir sayfasinda bakmadim ama siz bir inceleyin isterseniz. Sizin hayatinizi kendi hayati gibi yazmis
http://yemekvemekan.blogspot.com/2009/08/manti-tarifi.html

sevgilerle
Zeynep

hicaz dedi ki...

kahve fincani derken nasil bi kahvefincani acaba? turk kahvesi mi yoksa hazir kahve fincani mi? bende yurtdisinda yasiyorum birazdan tarifi denicem ancak fincan konusunda kararsizkaldım :/

Evren Yasa dedi ki...

Fasila, turk kahvesi fincani bahsedilen.. Zaten eger unu yavas yavas eklersen sen de farkedeceksin kivamina geldigini. Eline yapismayan ve cok yumusak olmayan bir hamur olacak. biraz kenarda beklesin, kendine gelsin yarim saat kadar. Sonra acmaya baslayabilirsin.

Kolay gelsin!

Adsız dedi ki...

sevgili manti tarifi veren gurbetci insan:) amerikada yasamay yeni baslamis bi insan olarak,insan tuhaf derecede kendi kulturel yemeklerine dusmedigi kadar dusuyor,turkiyede pizza ve hamburger yemek modayken ve ozelken burda agzimiza koymuyoruz o melanetleri:) efendim hal boyle olunca mantiydi gozlemeydi,zeytinyagli yaprak dolmasiydi top on listesinde ust siralari aldi.ben de yeni gelin olaraktan ve de mantiyi hic yapmamis bir tecrubesiz olaraktan,tarifinizi denedim...gercekten co guzel oldu,fakat fincan usulu su katmadim,zannediyorum zaten fincan dediginiz kahve degil cay fincanidir...onun disinda hamurda cok guzel oldu ici de,ben de kulturumuzun zor yemegi ve ulasilmazi mantiyi yaptigim icin apayri bir guven geldi,tuhaf bi havaya girdim,boole yuruyusum degisti:) tesekkurler selamlar....

Evren Yasa dedi ki...

Adsiz yorum birakan sevgili arkadas,

Tarifi yapmis ve begenmis olmaniza cok sevindim. Ilk kez manti yaptigimda bana da ayni seyler olmustu normal reaksiyonlar olarak goruyorum yani bunlari :)

Icindeki su miktari kahve fincani. Az olmasi lazim ki hamur yumurtadan dolayi sert bir hamur olsun piserken dagilmasin. Ama siz kendi el yordaminizla basarmissiniz, tebrik ederim. Aslinda o kadar da zor degil bence, birkac yapip eliniz alistiktan sonra goreceksiniz.

Ellerinize saglik, yiyenlere afiyet olsun.

Bu arada ben de Belcika'da yasiyorum. Ve dediginiz gibi insanin cani nedense hep bulamadigi seyleri istiyor. O yuzden de is basa dusuyor..

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
yemek tarifleri dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
yemek tarifleri dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Mehmet dedi ki...

Tesekkurler.

Adsız dedi ki...

bende yurtdisinda bi ögrenciim :) alman arkadaslarim tuturdu manti yap diye... bende arama moturunfa bu sayfayi buldum. hosuma gitti ve deniyecem ama su kahve fincan olayini halen cözemedim yani deysik deysik kahve fincanlari var , kücük olanlar büyük olanlar .. cay bardagi var bende ama sirf :)) yardimci olsaniz sevinirim selamlar Ufuk :))

Unknown dedi ki...

Selamlar!!!

Bugun babamla skype'ta konusurken babam manti yemesin mi? sapur supur.. Aglayacaktim az daha.. Arkadasim neden sen yapmiyorsun dedi. Vee..Suan markete gidiyorum, cok heyecanliyim!! :) Ev arkadasima da soyledim ben pisircem aksam yemegi cok sasirdi! :) Daha yumurta kirmayi anca beceren biri olaraktan,, fotograflari paylasicam!! Umarim guzel olur :)

Afiyet olsun. :)

Unknown dedi ki...

4 saatte yapabildim. hamuru acmak, 3 kahve fincani su koydum, 1 kahve cay fincani imkansiz. hamurun yarisini acamadim. cok yoruldum cunku. ama cok guzel oldu!!! :))afiyetle yedik :)

Adsız dedi ki...

tarifleriniz için teşekkür ederim zor zamanımda yetişdiğiniz

Adsız dedi ki...

İlk denememdi mantılarim her ne kadar sekilsiz olsada kıvamı lezzeti cok iyiydi yaklaşık 1 buçuk saat sürdü tarif iCin teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

anemin mantısı gibi oldu. şahsen ben sarmısak yerine sogan koyuyorum uzerine. nefissss oluyorrrr :):):)

Tarif dedi ki...

Süper bir mantı tarifi paylaşım için teşekkürler

Adsız dedi ki...

ablaciim cok sagolun nisanlimin annesi muhtesm yapioyrmus kendisi öyle diyor. eeh bende geri kalmiyim dedim :)) Verdiginiz tarifi uygulicam basit gibi geliyor kulaga umarim öyledirde :)))
ellerinize saglik sevgilerimle.
tugba

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

Tarifinizi denedim. Harika oldu. Ayrıca hikayesi olan herşey güzel. Çok tesekkürler sıcak hikayeli ve lezzetli tarifleriniz için

sucukevim dedi ki...

Ellerinize sağlık. Başarılı olmuş. Küçük küçğk yapmışsınız ustalık gerektirir. Bende bu akşam deneyeyeim bakalım olacak mı? :)

Adsız dedi ki...

Bende toronto da yasiyorum. Istanbuldayken hic yemek yapmazdim , arkadaslarimi eve davet ettigim zamanlar hariç o zaman ben yapardim ve cokta guzel olurdu. Simdi burda türk yemeklerine hasretim canimda acayip manti cekiyor. Birebir uygulicam simdi yukardaki tarifi:) tesekkurler:)

Adsız dedi ki...

Tarifiniz için teşekkür ederim, bakalım elektrik-elektronik mühendisi ve erkek olan ben de becerebilecek miyim mantıyı? :)