Barcelona'da yedikten sonra bu omleti, evde de yapmaya karar vermistim, dun ancak firsat oldu. Bugun kur atlama sinavim var flamancada, ona calismaya calisiyordum dogrusu, nedense bu donem bir tembellik var ki sormayin, icimden hic calismak gelmiyor. ama bunlarin sinavlari da oldukca zor oluyor, calismadan yapabilmek mumkun degil. Dun bu kendimi zorlamalarimin arasinda esime dedim hadi gel ispanyol omleti yapalim, o da cok istiyordu zaten, severek yaptik ve sonucu gorunce daha cok mutlu oldum, cunku gercekten de orada yedigim gibi olmustu ve de tadi gayet guzeldi. o yuzden sizinle de paylasmak istedim umarim dener ve severek yersiniz. Ispanyol omletinin diger ismi de tortilla imis bu arada. Ben de bilmiyordum ogrendim. Ben hep ince lavas tarzinda bilirdim tortilllayi, o yuzden ilginc geldi. Ama siparis falan verirken tortilla diyorsunuz bunun icin de. Paylasmis olayim :)
Malzemeler
4 adet yumurta
4 adet orta boy patates
1 adet orta boy sogan
3-4 yemek kasigi tereyagi
tuz, karabiber, pul biber
Yapilisi
Patatesler soyulur, yarim cm'lik yuvarlaklar olarak dilimlenir, eger yuvarlaklar cok buyukse, yarim ay olacak sekilde tekrar ikiye de kesebilirsiniz. sogan ufak ufak dogranir. Tereyag tavaya konulur, eritilir, patates ve sogan eklenir. Tuz ilave edilir. Kapak kapali sekilde, patatesler yumusayana kadar orta ateste arada karistirarak pisirilir. Yumurtalar ayri bir kapta catalla karisacak kadar cirpilir, tuz, pul biber ve karabiber eklenir. Pisen patates sogan karisimi yumurta kabina bosaltilir, 5 dakika patateslerin yumurtayi icine cekmesi icin beklenir. Ilk tavadan daha kucuk bir tava cok az yaglanir, yumurtali patatesli karisim tavaya dokulur. Orta ateste bir tarafi pisene hafif kizarana kadar beklenir, sonra baska bir tava ya da tabak yardimi ile ters cevrilir, diger tarafi da kizardigi zaman omletimiz servise hazirdir. Kirmizi sarap yaninda sicak birseyler servis etmek istediginizde gayet guzel bir secenek.. Ya da borek yerine cay saatlerinde de misafirlerinize sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Evren merhaba çok değişik ve hoş bir omlet yapmışsın keşke tadına bakabilsek.Ellerine sağlık.Sevgiler..
YanıtlaSilkeske firsat olsa da gonderebilsem :) hem kolay hem lezzetli.. umarim denersiniz siz de.
YanıtlaSilah sabah sabah kahvaltıda süper olurdu. afiyet olsun.
YanıtlaSilEvden işe döndüğümde bugün ne yapsam ne yapsam diye düşünürken aklıma bu güzel tarif geldi, hem prtaik hemde lezzetli olacağı sanki içime doğdu, çok lezizdi tereyağıyla patatesin bütünleşmesi mükemmeldi, bir öneri içine birazda çiğ krema konabileceği çok yakışır gibi geldi , birdahaki sefere ben öyle deniycem.
YanıtlaSilKahvaltida da guzel olur iyi fikir incik boncuk :)
YanıtlaSilAblacim icine krema nasil olur bilemiyorum, ben pek kullanmiyorum sogan ve kremayi ama sen dene eger guzel olur dersen biz de oyle yapariz. Istersen siviyag da kullanabilirsin bu arada ama tereyagi cok guzel lezzet veriyor.
şöyle güzel bir sangria tarifi var mı acepppp????:))))
YanıtlaSilsevgiler
Asli
Aslicim, maalesef bende yok :) ama bildigim kadari ile dusuk kalite sarap icinde meyveleri bekleterek yapiyorlar ama detaylarini bilemiyorum..
YanıtlaSilMerhaba! Az önce ben de yaptım bu omletten ama tek kişilik olacağı için malzemeleri yarı yarıya kullandım, haliyle fotoğraftaki kadar kabarık olmadı. Tarif için teşekkürler, çok leziz bir omletmiş. Bir sonrakine incecik kıyılmış maydanoz ve sarımsak da eklemeyi düşünüyorum. Sanırım--diyette olduğum için--az kalorili olan diğer tariflerinizi de deneyeceğim. Herkese afiyetler! EcE
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilTortilla, benimde Katalanya bölgesinden bir arkadaşımdan öğrendiğim en güzel yemeklerden biridir. Tarif için çok teşekkürler.
Ayrıca, patates ve soğanları iyice yumşayana kadar pişirince, üzerine küçük küçük doğranmış kırmızı biber ve mantarda ekleyebilirsiniz..İspanyada yaz kış sürekli tüketilen aparatif bir yemek..
Afiyet olsun, Sevgiler.
Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık. Bu akşam tarifinizi deneyeceğim. :) Teşekkürler.
YanıtlaSilSevgiler.
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil