Ben cok sevdim bu son yaptigim ekmekleri.. Ustlerine bir tatli kasigi eklenmis yumurta sarisi surdugum icin (genelde ekmeklerin ustune yumurtanin sadece beyazini surerim) boyle nar gibi kizarmis ekmeklerim oldular.. Her zamanki gibi 250 ml ilik sutun icine 6 cay kasigi kuru maya ve 1 tatli kasigi seker ekleyip mayanin erimesi icin karistirdim, kabarmasi icin de 10 dakika bekledim. Unu ve 2-3 yemek kasigi misir ununu bir kaba alip, 1.5 cay kasigi tuz ekleyip karistirdim. Ortasini actim, havuz yaptim. Icine 1 yumurta kirdim, 3-4 yemek kasigi sivi yag ve mayali sutu ekledim. Once ortadaki sivi malzemeyi karistirdim, sonrasinda elime yapismayacak kivamda bir hamur olana kadar un ekleyerek hamuru olusturdum. 45 dakika kabarmasini bekledim, sekillerini verdim, yagli kagit serdigim tepsiye siraladim. Ustlerine sekerli yumurta surdum ve 180 derecede ustleri kizarana kadar pisirdim.
Suslendiler, hashas tohumlarini, susamlarini, aycekirdeklerini takip takistirip karsiniza geldiler.. Umarim begenirsiniz onlari..
:)
merhaba sanki kokusu burnuma geldi, harika görünüyor, ellerinize sağlıkk, sayfamda linklerime ekledim sizi :)
YanıtlaSilEvrenciğim ekmeklerine ba-yıl-dım! Yani bir hamurişi ancak bu kadar güzel, bu kadar iştah açıcı görünür, ne diyeyim başka? Ponçinlerin de çok güzel olmuşlar! Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilpek güzel olmuşlar.insan yemeye kıyamaz bunları!
YanıtlaSilBu ekmekler çok güzel görünüyorlar. Bayıldımm.
YanıtlaSilBen de cok sevdim ekmeklerini Evren, ellerine saglik. Tipki paskalya coregi gibi olmuslar. Diger tariflerini de cok begendim, icli kofteni denemeye niyetlendim. Sonucu sana bildiririm. Afiyetle yiyin bu guzel ekmekleri:-)
YanıtlaSilTulin
Evren,çok nefis görünüyorlar.Eline sağlık.Ekmekler de ponçinler de çok başarılı.Görüşmek üzere...
YanıtlaSilCok tesekkurler guzel yorumlar icin, en sevdigim seylerden biri zaten boyle degisik sekilli ekmekler yapmak. Esim biraz sikayetci bunlardan sandvic olmuyor diye ama ona da arada somun ekmek yapiyorum :) mutlu oluyor.
YanıtlaSilTesekkur ederim kruidnagel, gercekten de cok guzel kabarmislardi. :)
YanıtlaSilun ve tuz ne kadar
YanıtlaSiltarifleriniz icin cok tesekkurler
Unu tam olarak hic olcmuyorum dogrusu, genelde yumusak bir hamur elde edene kadar koyuyorum, tabi hamurun kendini toparlamasi da lazim. Tuz miktari da bir bucuk cay kasigi.. umarim sorunuzu cevaplandirabilmisimdir..
YanıtlaSilben ayla irandan yaziyorum neolur sizden rica ediyorum su ekmek sekillei nasil verilmesini bana oyretirmisiniz orgu ve cicegi biliyorum kitabdan ilham aldiklarinizi soyluyorum .
YanıtlaSilyada bir site ve ya mail adresime sekillerini gonderirseniz cok memnun olurum.
ben ayla irandan yaziyorum neolur sizden rica ediyorum su ekmek sekillei nasil verilmesini bana oyretirmisiniz orgu ve cicegi biliyorum kitabdan ilham aldiklarinizi soyluyorum .
YanıtlaSilyada bir site ve ya mail adresime sekillerini gonderirseniz cok memnun olurum.
ozur diliyorum
YanıtlaSilsamigh58@yahoo.com
ayla