Sayfalar

Cuma, Haziran 16, 2006

Sekilli Ekmekler


Ben cok sevdim bu son yaptigim ekmekleri.. Ustlerine bir tatli kasigi eklenmis yumurta sarisi surdugum icin (genelde ekmeklerin ustune yumurtanin sadece beyazini surerim) boyle nar gibi kizarmis ekmeklerim oldular.. Her zamanki gibi 250 ml ilik sutun icine 6 cay kasigi kuru maya ve 1 tatli kasigi seker ekleyip mayanin erimesi icin karistirdim, kabarmasi icin de 10 dakika bekledim. Unu ve 2-3 yemek kasigi misir ununu bir kaba alip, 1.5 cay kasigi tuz ekleyip karistirdim. Ortasini actim, havuz yaptim. Icine 1 yumurta kirdim, 3-4 yemek kasigi sivi yag ve mayali sutu ekledim. Once ortadaki sivi malzemeyi karistirdim, sonrasinda elime yapismayacak kivamda bir hamur olana kadar un ekleyerek hamuru olusturdum. 45 dakika kabarmasini bekledim, sekillerini verdim, yagli kagit serdigim tepsiye siraladim. Ustlerine sekerli yumurta surdum ve 180 derecede ustleri kizarana kadar pisirdim.

Suslendiler, hashas tohumlarini, susamlarini, aycekirdeklerini takip takistirip karsiniza geldiler.. Umarim begenirsiniz onlari..

:)

13 yorum:

  1. merhaba sanki kokusu burnuma geldi, harika görünüyor, ellerinize sağlıkk, sayfamda linklerime ekledim sizi :)

    YanıtlaSil
  2. Evrenciğim ekmeklerine ba-yıl-dım! Yani bir hamurişi ancak bu kadar güzel, bu kadar iştah açıcı görünür, ne diyeyim başka? Ponçinlerin de çok güzel olmuşlar! Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. pek güzel olmuşlar.insan yemeye kıyamaz bunları!

    YanıtlaSil
  4. Bu ekmekler çok güzel görünüyorlar. Bayıldımm.

    YanıtlaSil
  5. Ben de cok sevdim ekmeklerini Evren, ellerine saglik. Tipki paskalya coregi gibi olmuslar. Diger tariflerini de cok begendim, icli kofteni denemeye niyetlendim. Sonucu sana bildiririm. Afiyetle yiyin bu guzel ekmekleri:-)
    Tulin

    YanıtlaSil
  6. Evren,çok nefis görünüyorlar.Eline sağlık.Ekmekler de ponçinler de çok başarılı.Görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  7. Cok tesekkurler guzel yorumlar icin, en sevdigim seylerden biri zaten boyle degisik sekilli ekmekler yapmak. Esim biraz sikayetci bunlardan sandvic olmuyor diye ama ona da arada somun ekmek yapiyorum :) mutlu oluyor.

    YanıtlaSil
  8. Tesekkur ederim kruidnagel, gercekten de cok guzel kabarmislardi. :)

    YanıtlaSil
  9. un ve tuz ne kadar

    tarifleriniz icin cok tesekkurler

    YanıtlaSil
  10. Unu tam olarak hic olcmuyorum dogrusu, genelde yumusak bir hamur elde edene kadar koyuyorum, tabi hamurun kendini toparlamasi da lazim. Tuz miktari da bir bucuk cay kasigi.. umarim sorunuzu cevaplandirabilmisimdir..

    YanıtlaSil
  11. ben ayla irandan yaziyorum neolur sizden rica ediyorum su ekmek sekillei nasil verilmesini bana oyretirmisiniz orgu ve cicegi biliyorum kitabdan ilham aldiklarinizi soyluyorum .
    yada bir site ve ya mail adresime sekillerini gonderirseniz cok memnun olurum.

    YanıtlaSil
  12. ben ayla irandan yaziyorum neolur sizden rica ediyorum su ekmek sekillei nasil verilmesini bana oyretirmisiniz orgu ve cicegi biliyorum kitabdan ilham aldiklarinizi soyluyorum .
    yada bir site ve ya mail adresime sekillerini gonderirseniz cok memnun olurum.

    YanıtlaSil
  13. ozur diliyorum
    samigh58@yahoo.com
    ayla

    YanıtlaSil