Ablamin diyetisyeninden aldigi bir formul bu ve oldukca ise yariyor.. Denerseniz hak vereceksiniz, ozellikle bagirsaklariyla problemi olanlara oneriyorum..
Bir aksam hazirlayin ve koyun dolaba, her yemekten sonra 2 fincan icmelisiniz, arzu ederseniz daha cok da icebilirsiniz. Illa taze taze olmasi gerekmiyor, bitene kadar yaptiginizi icebilirsiniz.
Formul
2 elma ve 1 limonu yikadiktan sonra dorde bolun
+ 1 tatli kasigi karanfil
+ 1 tatli kasigi top karabiber (cekilmemis)
+ 1 cubuk tarcin
+ 2-3 lt su (tadinin az yogun olmasini isteyenler 3 lt kullanabilir. ben 2.5 lt kullandim)
Hepsini elmalar yumusayana kadar kaynatin, suzun ve suyunu soguduktan sonra icin.
Hepsi bu kadar.
12 yorum:
bana cok cekici geldi bu icecek evrencim. ben bunu sırf tadı icin icerim, bir de metabolizma calıstırırsa ne ala :)
tesekkurler paylastıgın icin, cok seviyorum boyle dogal icecekleri...
Ben bunu çok sevdim, akşama hemen yapacağım, teşekkürler Evrenciğim.
Tugce gercekten tadi cok guzel oluyor. esim karanfil sevmedigi icin begenmedi ama ben su yerine bile iciyorum, dun aksam kalmamisti evde resmen eksikligini hissettim.
Pembeli, dene bakalim yorumlarini merakla bekliyorum. Hemen hatirlatayim, pistikten sonra biraz ilinsin, sonra hemen suzun, icinde limonlar bekledikce acisi cikiyor, o zaman tadi cok hos olmuyor. Afiyet olsun.
Evren'cim ne güzel bilgiler veriyorsun valla, denemeli bunu :)
Bende bu tarifi çok sevdim tam benlik,yapıp iş yerine getirip mutlaka kızlara tattırmalıyım diye düşünüyorum.Çok teşekkürler paylaşımın için.
Sevgilerimle,
Yesimcim, tesekkur ederim. denersen haber ver bakalım sevecek misiniz?
damak tadı, kızlar begenecek mi ben de merak ettim :)
Evren merhaba,
Anladigim kadariyla limonlari kabugunu soymadan koyuyorsun degil mi?
Aysel
Ayselcim, gerek yok limonlari soymana, direkt dorde bol at suyun icine, ayni sey elmalar icin de gecerli. Ben karabiberi bir tatli kasigindan biraz eksik tutuyorum nedense aci olacak hissi uyandiriyor bende ama kesinlikle aci olmuyor. :)
ben şuan içiyorum bu tarifi tadı çok hoşuma gitti.yalnız benim çekilmemiş karabiberim yoktu bende evdeki toz karabiberden 1 çay kaşığı koydum.kabuk tarçın yerinede 1 tatlı kaşağı tarçın koydum ve kaynattım...tarif için teşekkür ederim evren.siteni takip etmeye çalışıyorum .yüreğin dert görmesin:)
cok sevindim zeynepada, begenmis olman cok guzel. cubuk tarcin ve top karabiber kullanilmasinin sebebi zaten sadece icerken agizda toz toz kalmasin diye, suzdukten sonra berrak bir sivi elde etmek icin. rahatsiz olmadiysan ondan hic problem yok, afiyet olsun..
hazırlamaya üşerinirim, ablan banada yapsın :)
Ozgecim, ben sana gelince yaparim :)
sen canta dikmeye usenme, buna mi usen, hayatta inanmam..
Yorum Gönder