Sayfalar

Salı, Ekim 10, 2006

Cicek Ekmek


Malzemeler
300 ml ilik su
1 cay kasigi seker
1.5 yemek kasigi kuru maya (silme)
3/4 cay bardagi sivi yag
1 yemek kasigi yogurt
2 yemek kasigi hashas tohumu
1 yumurta + bir yumurtanin beyazi
3-4 yemek kasigi misir unu
Aldigi kadar un
1.5 cay kasigi tuz
Susam

Yapilisi
Ilik suya seker ve kuru maya karistirilir. Uzerinde kopukler olusana kadar yaklasik 10 dakika beklenir. Hashas tohumu, un ve misir unu bir kaba elenir, tuz eklenir, karisimin ortasi acilir. Yumurta kirilir, yag, mayali karisim ve yogurt eklenir. Once sivi malzemeler elle karistirilir, ardindan kati malzeme ile homojen puruzsuz bir hamur elde edilir. Soguk olmayan ortamda 1 saat hamur dinlendirilir, mayalandirilir. Hamur tekrar yogurulur, biri biraz daha buyuk olmak uzere 8 bezeye ayrilir. Kullanacagimiz tepsi yaglanir, cok az irmikle kaplanir. Bezeler yuvarlatilir, buyuk olan ortaya konulur, digerleri etrafina dizilir. Ustune yumurtanin beyazi surulur ve susamla suslenir. 185 dereceye isitilmis firinda ustu kizarana kadar pisirilir. Afiyet olsun.

25 yorum:

  1. Hiiiiiiiiii aman allahııımmmm...
    bu nasıl bir görüntü böylee...
    muhteşem olmuş. ellerinize sağlık
    nilgün

    YanıtlaSil
  2. Tesekkurler Nilgun, esim de cok begendi hem goruntu hem lezzet acisindan. Biraz zengin bir ekmek ama kucuk dilimlerle yetinildigi surece sorun yok. :) begenmene sevindim.

    YanıtlaSil
  3. Selam Evrencim,
    cicek ekmegin cok lezzetli görünüyor!Pamuk gibi olmus!
    Ellerine saglik.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Evrenciğim,ellerine sağlık.Ekmekler baştan çıkarıcı.Gel de yeme şimdi.İçindekiler de pek güzel...Kokusunu duyar gibiyim....

    YanıtlaSil
  5. tesekkurler yemek vakti. Gercekten de pamuk gibi yumusacikti. Munevvercim dedigin dogru da iste, tutmali insan kendini :) malum beyaz un cok saglikli da degil. Ben yaptigim her ekmegin icine mutlaka birkac tohum cesidi koyuyorum, mineral acisindan zengin olduklarini okumustum.

    YanıtlaSil
  6. Ekranin karsısında oylece bakakaldim hashas tohumlu cicek ekmegine. Muhtesem gorunuyor, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  7. selam,
    ekmek o kadar güzel göründü ki hemen bunu yazmak istedim. ellerinize sağlık. Ekmek yapmaya bayılıyorum da..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Şahane olmuş, bir ekmek çeşidi daha öğrendim, teşekkürler, ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. tesekkurler defne, umarim sen de denersin.

    sevda mavisi ve kuzine, yaptiginizda bana da yazin sonuclari :) umarim guzel seyler cikar ortaya.

    YanıtlaSil
  10. Evren'ciğim, Harika olmuş bu ekmeğin. Fırında satılanlardan hiç farkı yok. Bravo. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. ellerıne saglik en kisa zamanda deneyecegim

    YanıtlaSil
  12. Gercekten cok guzel olmus,eline saglik..Cok zor gorunmuyor anki ben de denesem mi???

    YanıtlaSil
  13. ellerinize sağlık. tarifler çok leziz görünüyo.Özellikle elmalı kurabiyee
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Piacım, sonucu bana da yazarsan sevinirim. Bu arada nasilsin ne var ne yok? haberlesemedik uzun zamandir..

    Lamacim, yaparsin bence, cok kolay sadece ilik suda mayanin iyice kabarmasini beklersen sorun cikacagini sanmam. kolay gelsin.

    sevgili Mahmure, elmali kurabiyenin fotografi biraz karanlik diye uzuluyordum ama begenmene cok sevindim.

    YanıtlaSil
  15. Evren ekmek bi harika! bayıldım görüntüye ellerine sağlık en kısa zamanda deniycem inşallah kolay gelsin Ebru

    YanıtlaSil
  16. Kucuk evin mutfagi, senin yorumuna cevap yazmayi atlamisim, cok pardon. Guzel iltifatin icin tesekkurler..

    Ebrucum, ne mutlu bana begendiysen. Dene bakalim nasil olacak ben de sonucu bekliyorum..

    YanıtlaSil
  17. gerçekten harika görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  18. Evrenciğim senin ekmeklerin hep güzel oluyor zaten, eline sağlık. Çiçek ekmeğin görünüşü çok hoşuma gidiyor benim de. Senin tarifinle deneyeceğim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  19. Behiyecim saolasin, iltifatin cok hosuma gitti. Bundan sonra daha fazla ekmek tarifi paylasmayi dusunuyorum.

    Burcukusu, tesekkurler..

    YanıtlaSil
  20. evren senin şu ekmeklerin görüntüsüne bayılıyorum:) hepsi birbirinden güzel,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Evren'ciğim,
    Ne kadar muhteşem ve enfes görünüyor çicek ekmeğin ellerine sağlık.Fırından çıkınca ne de güzel misler gibi kokular sarmıştır mutfağı bayılırım o kokulara inan.Ellerine ve gönlüne sağlık canım.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  22. Evren merhaba ben Gulenay,once tanisalm sonra yazayim.Esim senin ekmegini gormus bana gisterdi.cok muhtesem gorunuyor.BAna turkiyede iken cicek ekmekle yaptigimiz kahvaltilar geldi...ahh ahh anilar.Ellerin dert gormesin.Insallah cok kisa surede deneyecgim.HAs has tohumum yok ama napalim....Memnun oldum.Banada beklerim.

    Gulenay

    YanıtlaSil
  23. Merhaba Gulenay, ekmegi begenmenize cok sevindim, nedense herkeste ayri bir yeri var heralde cicek ekmegin, herkes cok sevdigini soyledi. hatta annem bile aradi, ne guzel olmus dedi. umarim sever ve begenirsin, hashas tohumu olmazsa olmaz degil o yuzden sorun olmaz.

    cok saol hatice, ben de goruntulerine ozellikle onem veriyorum o yuzden ekmek makinasi alamiyorum zaten :)

    Gul sevdindim begenmene, senin gibi bir uzmana herseyi begendirmek kolay degildir eminim ki :)

    YanıtlaSil
  24. Merhaba Evren,
    Benim yaptigim cicek ekmegide yiyenler cok sevmisti. Zaten goruntusu yetiyor degil mi?? Ellerine saglik.
    Ben hamur olduktan sonra zeytingali karisik kuru otlara bulayarak pisiriyorum, harika oluyor..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  25. AYnen oyle hanife, goruntu tek basina yeterli. senin tarif de guzel, denemek lazim, saol.

    YanıtlaSil