Malzemeler
Hamuru icin
Yarim paket yumusak margarin
1 corba kasigi yogurt
3/4 kahve fincani pudra sekeri
Yarim cay kasigi kabartma tozu
1 paket vanilin
Aldigi kadar un (yaklasik 1.5-2 su bardagi kullandim ben)
Elmali harc icin
3 eksi elma
1 cay bardagi seker
1 cay bardagi dogranmis ceviz
1 tatli kasigi tarcin
Yapilisi
Elmalar rendelenir, sekerle biraktigi suyu cekene kadar pisirilir. Soguyunca ceviz ve tarcin eklenir.
Hamur icin gerekli malzemeler birlestirilir, kisa surede birbirini tutacak sekilde bir hamur elde edilir. Limon buyuklugunde parcalara ayrilir, merdane ile acilir. Elmali harctan bir kasik konulur ustte iki taraf birlestilir. Kat yeri uste gelecek sekilde yaglanmis tepsiye yerlestirilir. 175 dereceye isitilmis firinda 20 dakika kadar beyaz kalacak sekilde pisirilir.
Hamuru icin
Yarim paket yumusak margarin
1 corba kasigi yogurt
3/4 kahve fincani pudra sekeri
Yarim cay kasigi kabartma tozu
1 paket vanilin
Aldigi kadar un (yaklasik 1.5-2 su bardagi kullandim ben)
Elmali harc icin
3 eksi elma
1 cay bardagi seker
1 cay bardagi dogranmis ceviz
1 tatli kasigi tarcin
Yapilisi
Elmalar rendelenir, sekerle biraktigi suyu cekene kadar pisirilir. Soguyunca ceviz ve tarcin eklenir.
Hamur icin gerekli malzemeler birlestirilir, kisa surede birbirini tutacak sekilde bir hamur elde edilir. Limon buyuklugunde parcalara ayrilir, merdane ile acilir. Elmali harctan bir kasik konulur ustte iki taraf birlestilir. Kat yeri uste gelecek sekilde yaglanmis tepsiye yerlestirilir. 175 dereceye isitilmis firinda 20 dakika kadar beyaz kalacak sekilde pisirilir.
Afiyet olsun.
Evren ellerine sağlık çok güzel olmuşlar kendine iyi bak Ebru
YanıtlaSilSelam,
YanıtlaSilHamurlari merdane ile acarken un kullaniyor musun ? ben bir keresinde kullanirken annem bana kullanmamam gerektigini, hamuru sertlestirdigimi soyledi. Ama bu seferde actigim hamuru yerden kaldiramadim. Sen nasil yapiyorsun ? Var mi tarifi , puf noktasi?
limoncicegi, ben hamuru yaparken cok fazla unu yedirmiyorum, yani gerektiginden biraz daha az un koyuyorum. sonra tezgahi da cok az unluyorum, boylece hem yapismiyor hem de hamur cok unlu olup guzel dokusunu kaybetmiyor. Ama ben bunu ayarlayamam dersen o zaman da tezgaha strec folyo ser once, ustune hamuru koy, hamurun ustunu strec folyo ile kapat, oyle ac. O zaman hic unlamadan yapabiliyorsun, tezgaha da yapismiyor. Hangisi kolayina gelirse. Bu elmali kurabiyenin hamuru gercekten cok guzel oldu, esim bayildi ki herseyi begenmez kendisi :)
YanıtlaSilTarif cok kolaymis, en kisa zamanda yapmayi dusunuyorum.
YanıtlaSilMerhaba Evrencim,elmali pastan nefis görünüyor elmayi neye koysan yakisiyor helede tarcinla,sevgiler öznur
YanıtlaSilwww.blogcu.com/baharcicegi/
Eline sağlık Evrencim elmalı kurabiyen nefis görünüyor resme bakınca yanında çayla ne güzel giderdi diye içimden geçirdim :) güzel bir hafta diliyorum hoşcakal Evrencim.Özge
YanıtlaSilTarif gercekten kolay, ben de cok cabuk 1 saat icinde herseyi halletim.
YanıtlaSilOznurcum haklisin ben de cok severim tarcin elma ikilisini. Tarcin tek basina da cok severim gerci.
Ozgecim, cayla da filtre kahve ile cok guzel oluyor. Ben genelde aksamlari bir fincan dumani ustunde sutlu kahve icmeyi tercih ediyorum. Ama bagimlilik yapiyor kesinlikle :) Sana da guzel bir hafta diliyorum, hersey gonlunce olsun.