Sayfalar

Pazar, Aralık 17, 2006

Kabakli Kis


Aslinda kabak etkinligi icin hazirlamistim kabakli kisi cuma aksami acele ile.. ama maalesef zamaninda post edecek zamanim olmadi.. gene de burada paylasmak yararli olabilir.. ben cok sevdim, hem hafif hem de saglikli bir yemek oldu..

Malzemeler
Hamur icin
2.5 su bardagi un
100 gr tereyagi
4 yemek kasigi yogurt
1 adet yumurta
1 cay kasigi kabartma tozu
1 cay kasigi tuz

Ic malzeme
2 adet kabak
1 adet sogan
1 adet havuc
1 adet kirmizi biber
100 gr mozeralla
tuz, pul biber
1 tepeleme yemek kasigi un
2 yumurta


Yapilisi
Hamur icin butun malzemeler (un disinda) elle karistilir. En son elenmis un ile kisa sure yogurulur, uzeri ortulerek 10-15 dakika dinlendirilir.

Merdane ile firin tepsisine uygun sekilde acilir. Yaglanan tepsinin icine kenarlari yukseltilerek serilir. 175 derecelik firinda ortasi aluminyum folyo ile kapatilip, ustune fasulte konularak (kabarmasini engellemek icin) biraz pisirilir. Hamurun fazla kizarmasini engellemek icin kenarlarini da kapatabilirsiniz aluminyum folyo ile.

Kabaklar, sogan ve havuc rendelenir, biber ve mozeralla (beyaz peynir de olabilir) ufak ufak dogranir. Yumurta kirilir, butun malzemeler birlestirilir, karistirilir. Sonra da az pismis hamurun icine yerlestirilir. 190 derecede butun malzemeler pisene kadar pisirilir.

Not: sicak ya da ilik servis edebilirsiniz.. esim ilikken daha guzel oldugunu soyledi.. aklinizda bulunsun..

14 yorum:

  1. ellerine sağlık Evren...kabaklı pizza gibi olmuş ,sıcak sıcak yemesi ne güzel olur :)

    sevgiler
    Nilay

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Evrencim görüntüsü çok güzel eline sağlık bence yinede etkinliğe katılmalıydın çünkü sonradanda katılanlar olabiliyor güzel bir paylaşım olurdu :)

    YanıtlaSil
  3. SLM,kabak etkinligi için ben de bir kitapta gördüğüm bu tarifi yapacaktım ama zamanım olmadı,siz yapmssınız ellerinize sağlık çok güzel görünüyor,zaten denemeyi düşünüyordum,cesaret verdiniz,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Saol Nilay, esimin de fotografi gorunce ilk tepkisi pizza gibi gorunuyor olmustu :)

    Pastaci kiz, dogru soyluyorsun aslinda da ne bileyim bu ara pek bir isteksizim her konuda, usendim dogrusu. bir de etkinlige gec katilanlar ev sahibi icin gercekten zor oluyor, gecen ayki etkinlikten biliyorum, o yuzden yormak istemedim..

    Suheyla, ben kendi kafamdan uydurdum tamamen, ispanakli kisten yola cikarak.. aslinda gonul candasin kitabindan kabakli borek yapacaktim ama benim tarifim olsun diye bunu denedim, bizim cok hosumuza gitti, umarim sen de denersin..

    YanıtlaSil
  5. Evrenciğim, görünüşü öyle cezbedici ki, bayıldım! Çok yakında deneyeceğim ve de afiyetle yiyeceğim :)

    Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  6. Evrencim, ben de etkinligie gec kaldim. Ama gonderdim. Belki Vildan yayimlar. Bence sende gonder, zaten postlar devam ediyor... Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  7. Süper görünüyor, eline sağlık, kaç zamandır dolaptaki kabaktan ne yapıyım diye düşünüyordum en iyisi bu kişi bir deniyim ben, zaten canım da çok çekti akşam akşam mımmmh :-)

    www.bolbolye.com

    YanıtlaSil
  8. Evren ,afiyet olsun çok güzel olmuş .. yanınada çay demlemişindir??sevgiler..ferhan

    YanıtlaSil
  9. sevdiklerinle birlikte sağlıklı, mutlu, başarılı nice yıllar ve iyi bayramlar dilerim.

    Not: kabaklı kişin tarifini de kopyaladım. ilk fırsatta denenecekler arasına girdi.

    YanıtlaSil
  10. Evren'cim ;
    iyi bayramlar ,mutlu yıllar diliyorum sana ve ailene :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Evrencim bu akşam yemeği için yaptım kiş'inden çok hoş oldu.Ben malzemelerini birazcık değiştirdim gerçi ama hamur tarifine sadık kaldım.Tarif için teşekkür ederim.Öpüldün.

    YanıtlaSil
  12. Burcu, ben bile her seferinde degistiriyorum tarifin icindekileri, o yuzden iyi yapmissin. en son seferinde bir patates rendeledim icine, o da guzel oldu, tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba eline sağlık canım
    http://www.lezzetportali.com/kabakli-kis.html Bu adrese tıklarsan senin tarifin ve resmin var acaba haberin var mı?

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Evren,

    İlk kişimi senin tarifinle yaptım ve harika oldu. Her türlü ipucu için tekrar eline sağlık demek istedim. İyi haftalar.

    Hilal

    YanıtlaSil