Sayfalar

Salı, Mart 13, 2007

Atina'daydim..


Son dort gundur bloga gelen yorumlara cevap yazamadim kusura bakmayin.. Atina'da esimle birlikte kucuk bir tatil yaptik..


NELER GORDUK?

1) Tarih kokan sokaklar..

2) Enfes tarihi guzelliklerle dolu muzeler (milli arkeoloji muzesi ve milli tarih muzesi -1821 ve sonrasini anlatiyordu sadece)..

3) Akropolis'ten Atina manzarasi..

4) Basibos onlarca onlarca sokak kopegi.. her yerde..

5) Sicakkanli yardimsever, bazen kaba bazen kibar Yunanlilar..

6) Ucaktan bakildiginda bodur zeytin agaclari ve kirmizi topraklar..

7) Akropolis, Roman Agora, Antik Agora, Keramikos (seramik kaplarin milattan once yapildigi yerler), mitoloji kahramanlarinin bir suru heykelleri, ilk terazi, ilk lamba, ilk....


NELER YEDIK?

1) Super lezzetli kebaplar.. sis kebaplari aklimda kaldi..

2) Bir ozelligi olmayan pastane kurabiyeleri..

3) Bir esnaf lokantasinda bugune kadar yedigim en guzel sutlac..

4) Ayni yerde ilik servis edilen laz boregi (kakao ve pudra sekeri ile suslenmis)..

5) Caciki :) suzme yogurtla yapilan sarimsakli susuz caciklar..


NELER OGRENDIK?

1) Bizim Osmanli Imparatorlugu diye bildigimiz devletin aslinda dunyada "TURKISH yani TURK IMPARATORLUGU" olarak bilindigini..

2) Yunan ve Turk halkinin aslinda birbirine her anlamda cok benzeyen iki ulus oldugunu..

3) Yabanci Damat'da kullanilan "endaksi", "nai" gibi seylerin ise yarayabilecegini :)

4) Suzme yogurt ve balin muthis bir ikili oldugunu..

5) simiti cok ozledigimi..

ve daha niceleri..

Bunlari giris olsun diye yazdim.. detaylari gelecek daha..

(Akropolis muzesinden bir fotograf)
Afrodit, Eros ve Pan.. Pan cinsel olarak Afrodit'e yaklasmaya calisiyor, bunu istemeyen afrodit de terligi ile pan'i uzaklastirmaya calisiyor.. eros da ona yardima gelmis..


5 yorum:

  1. Evrencim fotoğrafları görünce benim de Atina günlerim geldi aklıma. Biz de geçen sene abimle bir fuara katılmak için Atina'ya gitmiştik. Gerçi benimki gezi amaçlı olmadığı için çok fazla yer göremedim (sabah 9-akşam 8 fuar alanında oluyordum:)) ama senin güzel fotoğrafların sayesinde göremediğim yerlere de gitmiş gibi oldum. Arabayla geçerken benim de dikkatimi çekmişti simitçileri. Bizden daha büyük ve ince simitleri vardı yanlış hatırlamıyorsam. Zaten kültürlerimiz ve yemeklerimiz de çok benzeşiyor, bunu orda görünce daha iyi anladım. Umarım güzel zaman geçirmişsinizdir Atina'da.
    Sevgilerimle:)..
    aslı

    YanıtlaSil
  2. senin yorumunu gorunce basladim ufak ufak yazmaya limon cicegi :)

    butterfly, gercekten sadece is icin gidildiginde pek birsey gormek mumkun degil o yuzden ben esimin konferansi bittikten sonra gittim oraya.. sehri karis karis nerdeyse gezdik dogrusu.. cok guzeldi diyemem sehir icin ama tarihsel miras bu kadar olabilir dedirtiyor insana.. 2500 sene once yasamis insanlarin bu denli medeniyette ileri gitmis olmasi insani dusunduruyor.. benim vardigim sonuc su oldu; teknolojinin ilerlemesi insanoglunun zekasinin acilmasinin ya da artmasinin degil tamamen bilgi birikiminin artmasinin sonucu.. yoksa bence o insanlar belki bizden bile daha iyi kullaniyormus kafalarini.. felsefe, bilim temellerinin orada atilmis oldugunu dusundukce simdi uzerine kurdugumuz cogu kavram oralardan gunumuze ulasiyor sonucuna variyoruz.. mitoloji ise ayri bir dunya.. okumak lazim kesinlikle, benim ilgimi cekti..

    YanıtlaSil
  3. Daha çok fotograf daha çok anı isteriz :)Yemekler falan ne kadar benziyor değil mi, aslında iki halk birbirine gerçekten çok benziyor dediğin gibi. benim de kursda yunanlı bir arkadaşım var, o kadar çok ortak nokta yakalıyoruz ki...

    YanıtlaSil
  4. Sana Atina hakkında çoook uzun yazmak isterim Evren'ciğim. O şiş kebaplar var ya... Nefistirler. En güzelini Corint Kanalı'nda yersin. Biraz salaştır ama üstüne yoktur. Souflaki adı. Ahh ahhh nostalji oldu bu yazı bana. Pınar

    YanıtlaSil