Ben kendi tariflerime yakisir sekilde gene bir tatli ile etkinlige katilmak istedim. Oncelikle Limon Cicegi'ne etkinlige evsahipligi yaptigi icin tesekkur ederim.
Daha onceden yapmis oldugum cikolata soslu limonlu peypastadan yola cikarak bogurtlenli limonlu peypasta yaptim. Bence sadece limonlu olana gore cok daha guzel oldu. Ozellikle benim gibi pek eksi tat sever degilseniz, tam size gore bir tatli.. Limonun eksiligi, bogurtlenin yanina cok yakisti..
LiMONLU FRAMBUAZLI PEYPASTADaha onceden yapmis oldugum cikolata soslu limonlu peypastadan yola cikarak bogurtlenli limonlu peypasta yaptim. Bence sadece limonlu olana gore cok daha guzel oldu. Ozellikle benim gibi pek eksi tat sever degilseniz, tam size gore bir tatli.. Limonun eksiligi, bogurtlenin yanina cok yakisti..
Malzemeler
1 paket burcak (ben buraya has Speculoos biskuvilerinden kullandim)
60 gr tereyagi
50 gr damla cikolata
400 gr mascarpone
200 gr Philedelphia krem peynir (baska marka da olabilir)
1 su bardagi seker
1 paket vanilya
2 adet yumurta
200 ml cig krema (1 paket)
3 corba kasigi un
Yarim limon suyu ve rendesi
3 yemek kasigi likapa ya da frambuaz surubu (yoksa sekerle pisirilmis ve suzgecten gecirilmis bogurtlen ya da frambuaz (ahududu) kullanabilirsiniz)
Meyve sosu icin
1/2 paket Dr. Oetker meyve sosu
Kucuk bir kase tazeframbuaz
Yapilisi
Biskuviler elde kirilir. Tereyagi ve cikolata birlikte eritilir, biskuvilerle karistirilir. 20 cm'lik kaliba kasigin tersi ile bastirilarak yerlestirilir. Buzdolabinda diger islemler yapilirken bekletilir.
Yumurta ve seker iyice kopuk kopuk olana kadar cirpilir, vanilya eklenir, cirpilir. Cig krema ve un eklenip karistirilir. Peynirler ayri bir kapta mikserle krem kivamina gelene kadar cirpilir. Diger yumurtali karisima eklenir, homojen tek bir karisim elde edilir ve ikiye ayrilir. Birine limon suyu ve limon rendesi karistirilir. Digerine likapa ya da bogurtlen surubu eklenir. Boylece iki renkli iki adet karisimiz olusur.
Buzdolabinda beklettigimiz biskuvili tabanin ustune iki renkten arzu ettigimiz sekilde kaliba peynirli karisimlarimizi ekledikten sonra 180 dereceye isittigimiz firinda ustu kizarana kadar (yaklasik 1 saat surdu benimkinde) peypastamizi pisirelim. Firinda piserken kesinlikle firinin kapagini cok uzun sureli acik birakmayin, cok sik kontrol etmek icin kapagi acmayin (catlamamasi icin). Kenarlari iyice kizardiktan sonra, kalibi sallayarak pisip pismedigini test edin. Kati hale gelmis olmasi, ortasinin da hafifce hareket ediyor olmasi lazim. Sivi kalmamis olmali. Firinin isisini kapatip, firinin icinde sogutun. (tamamen sogumus olmali-yaklasik 3-4 saat). Sonrasinda buzdolabinda en az 1 gece sogutun.
Servisten once frambuazlari ortada bosluga yerlestirin. Ustune de paketin arkasinda yazildigi sekilde hazirlanmis meyveli sosu, meyvelerin ustune dokun. Soguduktan sonra servise hazirdir.
Afiyet olsun.
Not: Ahududu (frambuaz) yerine bogurtlen yazmistim. Ben bogurtleni ahududu, ahududuyu bogurtlen zannediyordum, gelen anonim yorum sayesinde hemen duzelttim kusuruma bakmayin yanlis anlasilma icin!
Yumurta ve seker iyice kopuk kopuk olana kadar cirpilir, vanilya eklenir, cirpilir. Cig krema ve un eklenip karistirilir. Peynirler ayri bir kapta mikserle krem kivamina gelene kadar cirpilir. Diger yumurtali karisima eklenir, homojen tek bir karisim elde edilir ve ikiye ayrilir. Birine limon suyu ve limon rendesi karistirilir. Digerine likapa ya da bogurtlen surubu eklenir. Boylece iki renkli iki adet karisimiz olusur.
Buzdolabinda beklettigimiz biskuvili tabanin ustune iki renkten arzu ettigimiz sekilde kaliba peynirli karisimlarimizi ekledikten sonra 180 dereceye isittigimiz firinda ustu kizarana kadar (yaklasik 1 saat surdu benimkinde) peypastamizi pisirelim. Firinda piserken kesinlikle firinin kapagini cok uzun sureli acik birakmayin, cok sik kontrol etmek icin kapagi acmayin (catlamamasi icin). Kenarlari iyice kizardiktan sonra, kalibi sallayarak pisip pismedigini test edin. Kati hale gelmis olmasi, ortasinin da hafifce hareket ediyor olmasi lazim. Sivi kalmamis olmali. Firinin isisini kapatip, firinin icinde sogutun. (tamamen sogumus olmali-yaklasik 3-4 saat). Sonrasinda buzdolabinda en az 1 gece sogutun.
Servisten once frambuazlari ortada bosluga yerlestirin. Ustune de paketin arkasinda yazildigi sekilde hazirlanmis meyveli sosu, meyvelerin ustune dokun. Soguduktan sonra servise hazirdir.
Afiyet olsun.
Not: Ahududu (frambuaz) yerine bogurtlen yazmistim. Ben bogurtleni ahududu, ahududuyu bogurtlen zannediyordum, gelen anonim yorum sayesinde hemen duzelttim kusuruma bakmayin yanlis anlasilma icin!
Harika olmus hele uzerindeki sos,bayildim dogrusu.
YanıtlaSilEllerinze saglik,Evren hanim...
sevgilerimle....serap
kesinlikle benim de cok hosuma gitti sos, ozellikle kekin tadina da cok olumlu katkisi olmustu.
YanıtlaSilSevgili Evren
YanıtlaSilIste tam da benim sevdigim bir cheese cake. Ne diyebilirim ki sadece cok canim cekti. Ellerinize saglik. Sevgiler
Merhaba Evren ne harika bir görüntü tadı da çok güzeldir eminim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle.
Nukhet ve hayat, begenmenize cok sevindim. Esim de bugune kadar yaptigin en guzel cheesecake idi dedi aksam cok sevindim :) butun marifet meyve sosunda!
YanıtlaSilMerhaba Evren,
YanıtlaSilellerine saglik!
Üstteki resim harika görünüyor. Ben pek peykekci olmamama ragmen benim bile canim cekti:)
Sadece bir soru Evren resimde sanki ahududu kullanmissin gibi görünüyor. Isim karisikligimi oldu, yoksa gercekten bu renk bögürtlen de var mi diye merak ettim.
Sevgiler
Kendi bilgisayarimdan giris yapmadigim icin ismim otomatik yayinlanmamis, pardon! Soru bana aitti.
YanıtlaSilEvet dilekce haklisin, ben ikisini yanlis ters biliyormusum, uyarin ustune hemen duzelttim, saolasin! ilk Fotograf guzel cikmis, ondan cazibeli duruyor :) meyveler insani bastan cikariyor bence peykekten ote!
YanıtlaSilDilekcim, bir de wikipedia'ya bakarken ogrendim ki bizde bogurtlen ahududu icin de kullaniliyormus (kirmizi bogurtlen) diye ama biz dogrusunu kullanip ahududu diyelim :))
YanıtlaSilSevgili Evren,
YanıtlaSilO akan meyve sosu enfes görünüyor. Ellerine sağlık.
SLMM bende limonlu chsee cake yaptm seninkiside cok guzel gozkuyor ellerine saglik..
YanıtlaSilSelencim, tesekkur ederim.
YanıtlaSilAsya yusof, ellerine saglik, begenmene sevindim ayrica :)
Evrencim ,Böyle güzel bir tarif ile etkinliğe katıldığın için teşekür ederim. Ellerine sağlık, sevgilerle
YanıtlaSilne demek limoncicegi, sana tesekkur ederiz, bunu organize ettigin icin..
YanıtlaSil