Aksam olmasindan dolayi fotograflar guzel olmadi, ama idare edersiniz diye umuyorum. Beyaz Mutfak kitabindan Cevizli Tarcinli Toplar tarifinden yola ciktim ama ufak tefek degisiklikler yaparak bu sonuc cikti orataya.. Umarim dener ve begenirsiniz..
Malzemeler
100 gr un haline getirilmis findik
100 gr un haline getirilmis ceviz
15 gr tarcin (ben bir yemek kasigi kadar koydum)
2 yumurta aki
1 cay bardagi seker (ben esmer seker kullandim)
12-15 adet yarim ceviz (ustune koymak icin)
Normal tarifte yok ama ben 2 kasik kadar un ekledim, hamur cok civik geldi bana.
Yapilisi
Yarim cevizler disindaki tum malzemeler bir kaba konulur ve tarife gore 15 dakika cirpilir. (Ben karisana kadar cirptim sadece) Hamurdan ceviz kadar parcalar koparilip yuvarlanir, yaglanmis ya da yagli kagit serilmis firin tepsisine dizilir. Ustlerine yarim cevizler batirilir. 180 dereceye isitilmis firinda 15 dakika pisirilir.
Afiyet olsun
Yapilisi
Yarim cevizler disindaki tum malzemeler bir kaba konulur ve tarife gore 15 dakika cirpilir. (Ben karisana kadar cirptim sadece) Hamurdan ceviz kadar parcalar koparilip yuvarlanir, yaglanmis ya da yagli kagit serilmis firin tepsisine dizilir. Ustlerine yarim cevizler batirilir. 180 dereceye isitilmis firinda 15 dakika pisirilir.
Afiyet olsun
3 yorum:
Bol kalorili ama bir o kadar da leziz.Ellerine sağlık Evrenciğim.
Çok çekici gözüküyor :) Denemek lazım. Eline sağlık :)
Bugün için tam da böyle bir tarif arıyordum. Teşekkürler :)
Yorum Gönder