Esimin istegi uzerine uzumlu bir yeni tarif daha denenmistir efendim.. Umarim siz de severek yersiniz.. Ustundeki glazur arzuya bagli ancak sekeri bana onsuz az geldi. Glazursuz yapmayi dusunuyorsaniz, hamurun icine sekeri biraz daha fazla ekleyin derim ben..
Malzemeler
Hamur:
2 yumurta
1 turk kahvesi fincani siviyag
2 turk kahvesi fincani sut
1 cay kasigi tuz
2 yemek kasigi seker
2 cay kasigi kabartma tozu
Yarim corba kasigi limon suyu
Yarim limon kabugu rendesi
3 su bardagi un
Ic harci:
Yarim su bardagi dovulmus ceviz
1 su bardagi kuru uzum
2 corba kasigi esmer seker
2 cay kasigi tarcin
1 corba kasigi siviyag
Glazur:
1 cay bardagi pudra sekeri
1 corba kasigi limon suyu
2 tatli kasigi su
Yapilisi
Glazur:
1 cay bardagi pudra sekeri
1 corba kasigi limon suyu
2 tatli kasigi su
Yapilisi
Un disindaki tum malzemeler iyice karisana kadar mikserle ya da tel cirpici ile karistirilir. Hamur yavasca eklenerek ele yapismayan bir hamur elde edilir. 20-30 dakika dinlendirilir.
Ic harci icin gerekli tum malzemeler (sivi yag haric) bir kapta birlestirilir.
Hamur unla acilir ve 35-40 cm'lik bir kare haline getirilir. Ustune siviyag surulur. Ic harc her tarafa esit gelecek sekilde dagitilir ve rulo halinde sarilir. 12 esit parcaya bolunur. Kalinlik yaklasik 2 parmak kalinliginda olacak. Yan yatirilir, ustune hafifce basilir ve tepsiye dizilir. 180 derecelik firinda 30-35 dakika pisirilir. Ustu kizardiktan sonra firindan alinir.
Glazur icin tum malzemeler karistirilir ve rulo dilimlerinin ustune ince iplikcikler halinde dokulur.
Afiyet olsun!
Ellerine sağlık, harika görünüyor:) Pişirken kim bilir nasıl güzel kokuyordur!Evde kurabiye, kek kokusuna bayılırım:)
YanıtlaSilHarika görünüyor.Ellerine sağlık canım.Ben de üzümlü lezzetleri çok severim.Sevgiler...
YanıtlaSilÇok çok güzel olmuş gerçekten sunum nefis!
YanıtlaSilPemebcikolata, gercekten tarcinli hersey piserken super kokuyor. Ozellikle tarcin elma birlesime bayilirim ben!
YanıtlaSilMujde, ben pek sevmiyorum uzumlu tatlari ama esim cok sevdigi icin ona yapiyorum, iyi oluyor ben de yememis oluyorum boylece :)
Mutfak Havlusu, fotograf esime ait, ben susledim o da guzel bir kare yakaladi, kollektif bir calisma oldu :)
Güzel blogunuza, maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, selamlar.
YanıtlaSilAyrıca ailenize hayırlı ramazanlar diliyorum.
Üzümlü kekler kurabiyeler bana hep çocukluğumu hatırlatır, çok severim o yüzden:) Çok güzel görünüyorlar Evrenciğim, her zamanki gibi usta işi olmuş. Ellerine sağlık!
YanıtlaSilTesekkurler Maydanoz..
YanıtlaSilSibelcigim, nedense benim de yildizim hic barisamadi kuru uzumle, yasken cok severim ama kurusu pek hosuma gitmiyor, ozellikle hamur islerinde hic sevmiyorum :) ama nedense cogu insani da cocuklukla ilgili anilara donduruyor.. :)
selam canım...tarifini çok beğendim.hele az yağlı oluşu .tam bana göre... deneyip yazacağım sana.ellerine sağlık canım...
YanıtlaSil