Kanada'ya gittigimizde evlerinde konuk oldugumuz arkadaslarimizdan ogrenmistik bu guzel tarifi.. Biz cok sevdik, evimize gelen misafirlerimize de yaptik, ikram ettik.. Umarim siz de severek denersiniz..
500 gr somon baligi (ben dondurulmus alip, cozdurup kullandim)1 demet dereotu
1-2 adet kirmizi sogan
1 limonun suyu
Zeytinyagi
Tuz
Yapilisi
Kilciksiz sekilde fileto yapilmis somon baliklarinin her tarafina guzelce zeytinyagi surulur. 200 dereceye isitilmis firinda firin torbasinin icinde baliklar pisirilir. Sogumasi icin kenara alinir.
Soganlar minik minik kup kup dogranir, dereotu ince ince kiyilir.
Sogumus baliklar catalla 1-2 cm'lik parcalara ayrilir. Dereotu ve soganla karistirilir. Ustune limon sikilir, zeytinyagi gezdirilir, tuz eklenir. Buzdaolabinda bir gece dinlendirildikten sonra servise hazir hale gelir.
Soganlar minik minik kup kup dogranir, dereotu ince ince kiyilir.
Sogumus baliklar catalla 1-2 cm'lik parcalara ayrilir. Dereotu ve soganla karistirilir. Ustune limon sikilir, zeytinyagi gezdirilir, tuz eklenir. Buzdaolabinda bir gece dinlendirildikten sonra servise hazir hale gelir.
Afiyet olsun..
Çok güzel görünüyor, en kısa sürede denemeliyim..
YanıtlaSilElvan, leziz bir salata. Degisik soguk salatalari seven herkes eminim bunu da sevecektir. Ozellikle cay saatleri icin de uygun bence.. Afiyet olsun simdiden..
YanıtlaSil