Sayfalar

Perşembe, Kasım 05, 2009

Bir soguk salata tarifi daha..


Yogurtlu Ispanak Salatasi

Malzemeler

750 gr dondurulmus ispanak
3-4 yemek kasigi zeytinyagi
1 su bardagi suzme yogurt
3-4 yemek kasigi yogurt
1 yemek kasigi mayonez
2 dis sarimsak
Tuz


Yapilisi
Ispanaklar zeytinyaginda tuz esliginde kavrulur. Once su birakiyor, sonra biraktigi suyu neredeyse tamamen cekiyor. Bu asamaya kadar arada karistirarak pisirmeniz gerekiyor.

Suzme ve normal yogurt mayonezle bir kapta birlestirilir, ezilmis ya da dovulmus sarimsaklar eklenir. Ispanaklar soguyunca yogurtlu karisima eklenir ve karistirilir. Butun sarimsakli salatalarda oldugu uzere, bir gece buzdolabinda bekletirseniz, tadi daha yerinde olacaktir.

Afiyet olsun.

Not: sarimsagin suyunu cikarmadan yogurda eklerseniz, aromasini veremez layikiyla. Mutlaka havanda doverek, ya da yemek kasiginin tersiyle ezerek suyunu cikarmalisiniz. Eger evde havan yoksa, en kolayi sarimsaklari minik minik dogramak, ustune biraz tuz serpip 5 dakika bekledikten sonra kasigin tersiyle ezmektir. Bu sekilde yogurda eklerseniz, hem agza gelmez yerken, hem de aromasini daha kolay verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder