Daha onceden de yazmistim, kekle yapilan tiramisu pastalara direk tiramisu demek bana pek dogru gelmiyor. O yuzden bu tarifin ismini Tiramisu Pasta olarak yazdim. Normalde ortadan ikiye bolunmus pandispanyalarin icine pisirilen kremadan dokulerek yapiliyor Turkiye'de bu tur tatlilar. Ben normal tiramisu kremasi kullandim, yani icinde cig yumurta olan pisirilmeyen turden.. Isterseniz yumurta ve sekeri ben mari usulu cirparsaniz, yumurtayi bir miktar pisirme ve icindeki bakterilerden bir miktar da olsa kurtulma imkaniniz olur. Tercih sizin..
Malzemeler
Pandispanya icin
4 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagindan 1 yemek kasigi eksik un
1 yemek kasigi kakao
1 paket kabartma tozu
Yarim cay bardagindan biraz az su
Kremasi icin
250 ml mascarpone
2 yumurta
4 yemek kasigi seker
300 ml cirpilmis krema
Ustune elemek icin kakao
1 su bardagi sert kahve
1 yemek kasigi rom (tercihe bagli)
Yapilisi
Yumurtalarin sarilari ve beyazlari ayrilir. Onemli nokta su, beyazlarin icine bir damla dahi sarisi karismayacak. Beyazlar mikserin hızlı ayarında 10-15 saniye cirpilir. Icine seker ve vanilin eklenir, macun kivamina elene kadar gene hizli devirde cirpilir. Sarilar eklenir, karisana kadar cirpmaya devam edilir. Ayri bir kapta un ve kabartma tozu elenir, yumurtali karisima eklenir. Yaglanmis, unlanmis kaliba (20 cm'lik) dokulur ve onceden isitilmis 180 derecelik firinda 30 dak pisirilir. Kurdan testinden gecince firindan cikartilir ve sogumaya birakilir. Soguyunca uc parcaya ayrilir.
Bir bardak sert filtre kahve yapilir, icine rom eklenir. Ben nescafe ile yapmiyorum ama eger filtre kahve imkani yoksa, bir bardak nescafe de yapilabilir. Sogumaya birakilir.
Bir bardak sert filtre kahve yapilir, icine rom eklenir. Ben nescafe ile yapmiyorum ama eger filtre kahve imkani yoksa, bir bardak nescafe de yapilabilir. Sogumaya birakilir.
Yumurta ile sekerler iyice katilasana kadar cirpilir. Icine mascarpone eklenir, cirpilir. En son cirpilmis krema eklenir, karistirilir. Bu karisim akici kivamda olmamali. Buzdolabinda 1 saat bekletilir.
Servis tabaginin ustune kelepceli kalibin kelepcesi koyulur. En alta pandispayanin bir kati yerlestirilir. Romlu kahve ile guzelce islatilir. Ustune kremanin ucte biri dokulur. Uste bir kat pandispanya daha yerlestirilir, kahve ile islatilir. Kalan kremanin yarisi dokulur. Son kat pandispanya koyulur. Kahve ile islatilir gene ve kremanin kalani en uste kaliptan tasmamasina ozen gosterilerek dokulur. Buzdolabinda en az bir gece sogutulur.
Servisten once, bicakla kenarlarindan gecilir, kelepce cikarilir. Ustune kakao elenir.
Afiyetle caya, kahveye eslik edilir..
4 yorum:
Çok Leziz görünüyor.Ellerine sağlık canım.Kucak dolusu sevgiler...
Çok nefis görünüyor!!!Sunumda harika:)
nefis görünüyor eline sağlık
Yorumlar icin tesekkurler..
Keserken krema ile islak kek bolumleri karismasa daha da guzel bir goruntu olacakti ama sanirim yumusak degil de sert bir kek yapmak lazim onun icin :)
Yorum Gönder