Sayfalar

Pazartesi, Şubat 08, 2010

Portakalli Havuc Corbasi


Malzemeler
4 adet havuc
1 adet patates
1 adet sogan
1 yemek kasigi tereyagi
1 tatli kasigi domates salcasi
4 su bardagi su
1 portakalin suyu
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber

Yapilisi
Havuclar, patates ve sogan kabaca dogranir. Tereyaginda once salca kavrulur, sonra sebzeler 5 dakika kadar arada cevirerek kavrulur. Ustune 2 bardak su eklenir. Sebzeler pisene kadar orta ateste tutulur. Sonrasinda portakal suyu, tuz ve karabiber eklenir. Blendirla hersey ezilir. Kalan su eklenir. Kaynayinca corba tamamdir. Kivamini daha sulu isterseniz, kaynar su ilavesi yapabilirsiniz.

5 yorum:

  1. Çok nefis bir çorba üstelikte çok besleyici.Elinize yüreğinize sağlık.İzmirden sevgiler.Mine

    YanıtlaSil
  2. Ben bu çorbayı benim kızıma domates çorbası diye yuttururum walla billa.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Handan, tadi hic domates corbasina benzemiyor. hatta tuzu az olursa, cok tatlimsi, haberin olsun :) ama lezzeti yerinde, ilk kez denememe ragmen ben sevdim..

    YanıtlaSil
  4. Çok değişik bir çorba, görüntüde güzel denemeli. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir çorba oldu. Portakal suyu çok yakışmış gerçekten. Ellerinize sağlık.

    Pınar

    YanıtlaSil