Malzemeler
4 adet havuc
1 adet patates
1 adet sogan
1 yemek kasigi tereyagi
1 tatli kasigi domates salcasi
4 su bardagi su
1 portakalin suyu
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber
Yapilisi
Havuclar, patates ve sogan kabaca dogranir. Tereyaginda once salca kavrulur, sonra sebzeler 5 dakika kadar arada cevirerek kavrulur. Ustune 2 bardak su eklenir. Sebzeler pisene kadar orta ateste tutulur. Sonrasinda portakal suyu, tuz ve karabiber eklenir. Blendirla hersey ezilir. Kalan su eklenir. Kaynayinca corba tamamdir. Kivamini daha sulu isterseniz, kaynar su ilavesi yapabilirsiniz.
Çok nefis bir çorba üstelikte çok besleyici.Elinize yüreğinize sağlık.İzmirden sevgiler.Mine
YanıtlaSilBen bu çorbayı benim kızıma domates çorbası diye yuttururum walla billa.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilHandan, tadi hic domates corbasina benzemiyor. hatta tuzu az olursa, cok tatlimsi, haberin olsun :) ama lezzeti yerinde, ilk kez denememe ragmen ben sevdim..
YanıtlaSilÇok değişik bir çorba, görüntüde güzel denemeli. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilÇok güzel bir çorba oldu. Portakal suyu çok yakışmış gerçekten. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilPınar