Sayfalar

Perşembe, Mart 18, 2010

Bademli Kurabiye


Daha onceden tarifi vermistim, bu da bizim evde denenmis hali.. ortasindakiler de file badem..

Cok leziz ve yogun bir kurabiye.. Disi citir, ici yumusak olanlardan..

10 yorum:

  1. Harika görünüyor... Ellerine sağçlık!

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor... Ellerine sağçlık!

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor.Bademi keklerde kurabiyelerde çok seviyorum.Denemeye değer. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık canım.. kurabiyeler nefis görünüyor. güzel bir kahve ile ne güzel yenirdi şimdi...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik canim... Bayilirim Bademe... Hele de kurabiyesine... Afiyetler olsun... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  6. Çok lezzetli görünüyor eline sağlık,tarifini de aldım,mutlaka deneyeceğim,seninkiler daha güzel olmuş bu arada...

    YanıtlaSil
  7. Badem kurabiyesine bayilirim. Turkiye'de pastanelerde buyuk yapilir ve iki parca birbirine yapisik olarak satilirlar hani. Ama son yillarda badem pahali oldugu icin findik karistiriyorlarmis iclerine :(
    Badem ezmesi bulamazsam, fistik ezmeli versiyonunu mutlaka deneyecegim.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Evren
    Badem ezmesi Viyana da sekersiz satilmiyor,bende tarifin sekerini azaltip denedim tadi güzel oldu ama seninki gibi üzeri catlamadi un kurabiyesi görünümünde oldu.
    Unu mu fazla geldi acaba? Göz karari koydum da.Hoscakal
    Tuba

    YanıtlaSil
  9. Tuba, unu cok gelmis olabilir. Yuksek sicaklikta pisirmis olabilirsin.. Tabi bir de icine koydugun badem ezmesi de etkili olabilir. Benim koydugum badem ezmesi, hazir satilan fistik ezmeleri gibi. Normalde Turkiye'de satilan badem ezmesi gibi kati kivamli olmamasi lazim.. Viyana'da satilanlar marzipan gibiyse onun kivamindan da kaynaklanabilir.. Benim kullandigim akiskan kivamli bir sey.. istersen bir de fistik ezmelisini dene (peanut butter olan).. onunla da tadi gayet guzel oluyor..

    YanıtlaSil
  10. hmm gerçekten güzel görünüyor..tşkler

    YanıtlaSil