Sayfalar

Salı, Mart 30, 2010

Kuru Kayisili Kurabiye


Tarif Ayisiginda gizlidir blogundan.. Evdeki fazla kayisilari degerlendirmek icin bir tarif ararken rastladim.. Birkac degisiklik yaptim.. Superotesi oldu.. Cok begendik, kesinlikle tavsiye ederim.. Gene yapilacaklar arasinda..

Malzemeler
100 gr tereyagi
100 gr seker
1 yumurta
200 gr un
1 cay kasigi karbonat
1 cay bardagi kucuk kucuk dogranmis kayisi

Yapilisi
Oda sicakligindaki tereyagi sekerle cirpilir. Krema haline gelince yumurta eklenir, cirpilir. Sonra un ve karbonat eklenir, yogurulur. Ele yapismayan kulak memesi kivaminda bir hamur olmasi lazim. Ben kayisilari minik minik dogradim, hafif hasladim, suzdum ve oyle hamura ekledim. Gerekirse un ilavesi yapabilirsiniz. Sonra elinizle yuvarlaklar yapip, ustten hafif bastirin. Bicagin tersi ile de ustteki sekilleri yapabilirsiniz. 175 dereceye isittiginiz firinda ustleri kizarana kadar pisirin.

Afiyet olsun.

not: ben karbonat ekledigim icin kurabiyeler kabardi ve ilk sekilleri tabi haliyle bozuldu ama biz bu halini cok sevdigimiz icin sekil yoluna tattan odun vermeyi dusunmuyorum.

2 yorum:

  1. Evrencim, ne kadar guzel gozukuyorlar, eminim tadi da cok guzeldir. Kitir mi agizda eriyen bir dokusu mu oluyor? Ellerine saglik!

    YanıtlaSil
  2. Megicim, ilk pistiklerinde disi citir ici yumusak cok hos bir dokusu vardi. ama bir gece saklama kabinda bekleyince yumusakti ici disi.. o yuzden hemen pistikten sonra tavsiye ediyorum :)

    YanıtlaSil