Malzemeler
4-5 adet yulafli ev yapimi kurabiye (yoksa 1/2 paket burcak da olur)
2 yemek kasigi tereyagi (eritilmis)
1/2 su bardagi dovulmus ceviz
1 yumurtanin beyazi
300 gr krem peynir
200 ml cig sut kremasi
3 yumurta + 1 yumurtanin sarisi
1/2 su bardagi seker
1 limon kabugu rendesi ve suyu
1 paket tart jolesi (250 ml su) ya da meyveli sos (dr.oetker'in + 200 ml su)
1 yemek kasigi frambuaz/cilek aromasi (Monin marke gercekten cok guzel, gercek meyveden yapiliyor sentetik degil)
1 buyuk kase frambuaz (ben dondurulmus kullaniyorum ama tazesini de kullanabilirsiniz)
Yapilisi
Biskuvileri robotta cevizlerle birlikte cekin. Ustune tereyagini ve yumurta beyazini ekleyip, karistirip. 20 cm'lik kalibi yaglayin ve tabanina biskuvili karisimi bastirin. Ic malzemeyi hazirlayana kadar kalibi buzlukta bekletin.
Sekeri, yumurtalari ve yumurta sarisini birlikte iyice cirpin. Limonu rendeleyin, suyuyla birlikte karisima ekleyin. Mikserin dusuk devrinde karistirin. En son peyniri ve kremayi ekleyip bir karistirin. Buzluktaki kalibi cikarin ve karisimini kaliba bosaltin. Firini 180 dereceye isitin. 50 dakika kadar pisirin. Icinin katilasmis olmasi ve ustunun hafif kizarmis olmasi gerekiyor.
Firinda soguttuktan sonra, frambuazlari cheesecake'in ustune dizin. Tart jolesini aroma ve 250 ml su ile birlikte hazirlayip, meyvelerin ustune gezdirin. En az 1 gece dinlendirip servis yapin.
Afiyet olsun.
Sekeri, yumurtalari ve yumurta sarisini birlikte iyice cirpin. Limonu rendeleyin, suyuyla birlikte karisima ekleyin. Mikserin dusuk devrinde karistirin. En son peyniri ve kremayi ekleyip bir karistirin. Buzluktaki kalibi cikarin ve karisimini kaliba bosaltin. Firini 180 dereceye isitin. 50 dakika kadar pisirin. Icinin katilasmis olmasi ve ustunun hafif kizarmis olmasi gerekiyor.
Firinda soguttuktan sonra, frambuazlari cheesecake'in ustune dizin. Tart jolesini aroma ve 250 ml su ile birlikte hazirlayip, meyvelerin ustune gezdirin. En az 1 gece dinlendirip servis yapin.
Afiyet olsun.
Evrencigim, harika gorunuyor, ellerine saglik. :)
YanıtlaSilMegicim, hem de hafif bir cheesecake digerleri gibi 600 gr peynir yok icinde :)
YanıtlaSilSevgili Evren...harika bir lezzet tam benim etkinligime uygun olmus...katilmak istermisin? sevgiler
YanıtlaSilzehra
Merhaba..görüntü süper! Kullandığınız krem peynir,bildiğimiz simitle yenen mi?Labne ya da pınar beyaz vs. mi?
YanıtlaSilKrem peynir bildigimiz pinar beyaz, philedelphia gibi olanlar.. labne kullanmadim..
YanıtlaSilHarika bir cheesecake,ama peynir olarak ricotta olur mu ki?
YanıtlaSilEllerine saglik......
Tuba
çok leziz görünüyor canım
YanıtlaSilsevgiler :)
Peynir olarak ricotta da olur heralde neden olmasin, ayni doku olmaz muhtemelen ama deneyebilirsin bence..
YanıtlaSilHayatin ta kendisi lokantasi, tesekkurler..
ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER ALKIM
YanıtlaSilellerinize sağlık..
YanıtlaSil