Sayfalar

Pazar, Kasım 21, 2010

Peynirli Pastane Pogacasi

Kirk Firin Ekmek Tarifleri Kitabi'ndan bircok tarif denedim bugune kadar ve hepsi cok basariliydi. Bu haftasonu arkadaslarimiz brunch'a cagirdiklarinda da pastane pogacasini yapmaya kadar verdim. Oldukca leziz ve goruntusu hos pogacalar cikti ortaya... Tarifte ufak tefek degisiklikler yaptigim icin benim versiyonumu da asagida bulabilirsiniz..

Malzemeler (12 adet)
2.5 su bardagi un
1 tatli kasigi tuz
1/2 tatli kasigi mahlep
2 tatli kasigi seker
1 yumurta
1/3 su bardagi ilik su
2 tatli kasigi kuru maya
150 gr oda sicakliginda tereyagi

ici icin
100 gr beyaz peynir (rendelenmis)
1 yemek kasigi ince kiyilmis maydanoz
1/2 tatli kasigi pul biber

ustu icin
1 yumurta sarisi
1/2 cay kasigi seker
1 cay kasigi kadar su

susam

Yapilisi
Oncelikle ilik suda mayayi cozdurun ve kabarmasi icin 5-10 dakika bekleyin. Ic malzeme icin peyniri, pul biberi ve maydanozu karistirin.

Bir kaba unu, mahlebi, tuzu ve sekeri alip karistirin.

Ustune yumurtayi, yumusak tereyagini ve mayayi cozdurdugunuz suyu ekleyin. Homojen bir hamur elde edene kadar yogurun. Sonra ilik bir yerde mayalanmasi icin ustu kapali sekilde 1 saat kadar bekletin.

Surenin sonunda hamuru 12 parcaya ayirin, parcalari yuvarlayin. Elinizle hafifce tezgahin ustunde hamura bastirarak acin. ortasina ic malzemeden 1 tatli kasigi kadar koyun. iki kenari birlestirin, hafifce uclarina bastirin. Sonrasinda birlesme yerine basparmaginizin altindaki sisko bolumle bastirin. Linkteki resimlerde daha iyi gorebilirsiniz ne demek istedigimi :)

Sonrasinda tepside de yarim saat tepsi mayasi icin bekletin. Seker, su ve yumurtayi karistirin. pogacalarin ustune surun. Susamlari serpistirin.

180 dereceye isitilmis firinda 20 kadar pogacalari pisirin.

Sonra da bir cay koysaniz hic fena olmaz bence :) afiyet bal seker olsun..


14 yorum:

  1. Nefis gözüküyolar, ben böyle denememistim ilk fırsatta deneyeceğim, sevgiler Hülya

    YanıtlaSil
  2. Hulya, gercekten cok guzel bir tarif. tadi da cok hostu. umarim sen de begenirsin.. simdiden afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. guzel gorunuyor umarım yapabilirim, cunku kesinlikle deneyecegim :)

    YanıtlaSil
  4. Fide, yaparsin, oldukca kolay bir tarif zaten..

    simdiden ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  5. Uuuufff OOfff yapilacak tez zamanda

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik cok guzel gorunuyorlar.

    YanıtlaSil
  7. Evren'ciğim, harikasın. İyi ki paylaştın. Haftasonu kahvaltılarımızın ihtiyacı olan poğaça tarifi bu diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Evren, bende bu tarifi denedim ve gercekten lezzetli pogacalarim olmustu. Seninkilerde harika gorunuyor ellerine saglik. Blogumda Alerjen tarifler basligiyla etkinlik baslattim. Beklerim canim.

    YanıtlaSil
  9. Bende denedim bu tarifi gerçekten çok başarılı
    elinize sağlık
    Hülya

    YanıtlaSil
  10. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika tarifler arıyorsanız doğru adres: ulkerpotiborlupastalar.com

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Evren
    gerçektende harika bir kahvaltı arkadaşı olmuş.
    nicedir yapmadım- özledim :)))

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. benim hamurum biraz fazla un aldi normal mi 2,5 bardakdan fazla un koydum sorun olmaz dimi yaaa

    YanıtlaSil