Kirk Firin Ekmek Tarifleri Kitabi'ndan bircok tarif denedim bugune kadar ve hepsi cok basariliydi. Bu haftasonu arkadaslarimiz brunch'a cagirdiklarinda da pastane pogacasini yapmaya kadar verdim. Oldukca leziz ve goruntusu hos pogacalar cikti ortaya... Tarifte ufak tefek degisiklikler yaptigim icin benim versiyonumu da asagida bulabilirsiniz..
Malzemeler (12 adet)
2.5 su bardagi un
1 tatli kasigi tuz
1/2 tatli kasigi mahlep
2 tatli kasigi seker
1 yumurta
1/3 su bardagi ilik su
2 tatli kasigi kuru maya
150 gr oda sicakliginda tereyagi
ici icin
100 gr beyaz peynir (rendelenmis)
1 yemek kasigi ince kiyilmis maydanoz
1/2 tatli kasigi pul biber
ustu icin
1 yumurta sarisi
1/2 cay kasigi seker
1 cay kasigi kadar su
susam
Yapilisi
Oncelikle ilik suda mayayi cozdurun ve kabarmasi icin 5-10 dakika bekleyin. Ic malzeme icin peyniri, pul biberi ve maydanozu karistirin.
Bir kaba unu, mahlebi, tuzu ve sekeri alip karistirin.
Ustune yumurtayi, yumusak tereyagini ve mayayi cozdurdugunuz suyu ekleyin. Homojen bir hamur elde edene kadar yogurun. Sonra ilik bir yerde mayalanmasi icin ustu kapali sekilde 1 saat kadar bekletin.
Surenin sonunda hamuru 12 parcaya ayirin, parcalari yuvarlayin. Elinizle hafifce tezgahin ustunde hamura bastirarak acin. ortasina ic malzemeden 1 tatli kasigi kadar koyun. iki kenari birlestirin, hafifce uclarina bastirin. Sonrasinda birlesme yerine basparmaginizin altindaki sisko bolumle bastirin. Linkteki resimlerde daha iyi gorebilirsiniz ne demek istedigimi :)
Sonrasinda tepside de yarim saat tepsi mayasi icin bekletin. Seker, su ve yumurtayi karistirin. pogacalarin ustune surun. Susamlari serpistirin.
180 dereceye isitilmis firinda 20 kadar pogacalari pisirin.
Sonra da bir cay koysaniz hic fena olmaz bence :) afiyet bal seker olsun..
Bir kaba unu, mahlebi, tuzu ve sekeri alip karistirin.
Ustune yumurtayi, yumusak tereyagini ve mayayi cozdurdugunuz suyu ekleyin. Homojen bir hamur elde edene kadar yogurun. Sonra ilik bir yerde mayalanmasi icin ustu kapali sekilde 1 saat kadar bekletin.
Surenin sonunda hamuru 12 parcaya ayirin, parcalari yuvarlayin. Elinizle hafifce tezgahin ustunde hamura bastirarak acin. ortasina ic malzemeden 1 tatli kasigi kadar koyun. iki kenari birlestirin, hafifce uclarina bastirin. Sonrasinda birlesme yerine basparmaginizin altindaki sisko bolumle bastirin. Linkteki resimlerde daha iyi gorebilirsiniz ne demek istedigimi :)
Sonrasinda tepside de yarim saat tepsi mayasi icin bekletin. Seker, su ve yumurtayi karistirin. pogacalarin ustune surun. Susamlari serpistirin.
180 dereceye isitilmis firinda 20 kadar pogacalari pisirin.
Sonra da bir cay koysaniz hic fena olmaz bence :) afiyet bal seker olsun..
Nefis gözüküyolar, ben böyle denememistim ilk fırsatta deneyeceğim, sevgiler Hülya
YanıtlaSilHulya, gercekten cok guzel bir tarif. tadi da cok hostu. umarim sen de begenirsin.. simdiden afiyet olsun.
YanıtlaSilguzel gorunuyor umarım yapabilirim, cunku kesinlikle deneyecegim :)
YanıtlaSilFide, yaparsin, oldukca kolay bir tarif zaten..
YanıtlaSilsimdiden ellerine saglik.
Uuuufff OOfff yapilacak tez zamanda
YanıtlaSilsimdiden afiyet olsun Gizemcim!
YanıtlaSilEllerine saglik cok guzel gorunuyorlar.
YanıtlaSilEvren'ciğim, harikasın. İyi ki paylaştın. Haftasonu kahvaltılarımızın ihtiyacı olan poğaça tarifi bu diye düşünüyorum.
YanıtlaSilEvren, bende bu tarifi denedim ve gercekten lezzetli pogacalarim olmustu. Seninkilerde harika gorunuyor ellerine saglik. Blogumda Alerjen tarifler basligiyla etkinlik baslattim. Beklerim canim.
YanıtlaSilBende denedim bu tarifi gerçekten çok başarılı
YanıtlaSilelinize sağlık
Hülya
Misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika tarifler arıyorsanız doğru adres: ulkerpotiborlupastalar.com
YanıtlaSildehşet güzelllllllllll.
YanıtlaSilSevgili Evren
YanıtlaSilgerçektende harika bir kahvaltı arkadaşı olmuş.
nicedir yapmadım- özledim :)))
sevgiler.
benim hamurum biraz fazla un aldi normal mi 2,5 bardakdan fazla un koydum sorun olmaz dimi yaaa
YanıtlaSil