Sayfalar

Perşembe, Nisan 14, 2011

Brownie


Bugun aksam canim aniden brownie istedi yemekten sonra.. Ama nasil istemek..

Hemen dedim kollari siviyorum, mutfaga giriyorum.. Hemen bir tarif bulup ise giristim :) Orjinal tarifte sekersiz cikolata kullanildigi icin seker miktari cok fazlaydi, o yuzden ben biraz seker miktariyla oynadim..

Iste tarif, iste fotograf.. Benim cikolata ozlemime cok iyi geldi..


Malzemeler
240 gr bitter iyi kalite cikolata (en az %70 kakao), buyuk buyuk dogranmis
125 gr tereyagi
5 yumurta
2 su bardagi seker
2 tatli kasigi vanilin
375 ml un (iki su bardagindan 1 parmak eksik)
Yarim cay kasigi tuz
2 su bardagi kabaca dovulmus ceviz

Yapilisi
Mikrodalgada ya da kucuk bir tencerede agir ateste tereyagi ve cikolatayi arada karistirarak eritin.
Yumurta, seker ve vanilin mikserle 10 dakika yuksek devirde sari krema kivamina gelene kadar cirpin.
Cikolata ve yag karisimini ekleyin, karistirin. Un ve tuzu en son ekleyin, homojen bir karisim elde edene kadar mikserin dusuk devriyle cirpin. En son kabaca dovulmus cevizleri ekleyin ve spatula ile karistirin.
Firini 180 dereceye isitin. Firin tepsisinin ustune yagli kagit serin. Hamuru, yagli kagit ustune yayin. Yaklasik 15-20 dakika pisirin. Ici yumusak kalmali.. Zaten ince oldugu icin cabuk pisiyor.

Yalniz ben bir dahaki sefere, biraz daha kalin olmasi icin daha kucuk bir tepsiye yapmayi dusunuyorum.

2 yorum:

  1. Ellerine saglik Evrencim. Nefis gorunuyorlar. Tadlari da harikadir eminim...

    Zumbul

    YanıtlaSil
  2. Selam guzel bir fikir verdiniz hiç böyle denememiştim en kisa zamanda deneyimlerimi paylasacagim. Bal Serbet sonsuz tesekkurler..

    Kuzu Döner Tarifi

    YanıtlaSil