Uzun bir aradan sonra merhaba...
Kısaca geldik, Eskişehir'e yerleştik.. Kızım 1 yaşına bastı.. Herşey yolunda.. Ülkemize döndüğümüz için mutluyuz, kafamız rahat..
Bayramda İstanbul dönüşünde Sakarya'da balkabaklarını görünce almadan duramadık.. Gerçekten nefis bir kabakmış, yetiştirenlerin ellerine sağlık..tahinli kabak tatlısı buraya has bir şey.. Daha önce denememiştim ama çok beğendim, ağır da bulabilirsiniz karar sizin.
Malzemeler
1.5 kg soyulmamış kabak
350 gr şeker
Tahin
Yapılışı
Kabakları soyup temizleyin ve irice dilimleyin. Üstlerine şekeri gezdirin. Altı kısık şekilde biraz su salana kadar ocakta tutun. Sonra ateşin altını açın, bir 5 dakika o şekilde pişirdikten sonra kısık ateşte yarım saat daha kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tatlınız soğuduktan sonra, servis tabağına alın. Üstüne tencerede kalan şerbeti dökmeyi unutmayın. Böylece hem parlak gözükecek hem de tadı daha yerinde olacaktır.
Sonrasında da bir dilediğiniz kadar tahini (kişi başına 1-2 tatlı kaşığı kadar sadece üstüne gezdirmek için) sızdırarak gezdirin. Tabi dileyene cevizle de ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
başarılarınızın devamını dilerim teşekkürler
YanıtlaSil26 AĞUSTOS 2012 TARİHİNDE TAKILMIŞ KALMIŞ... :)
YanıtlaSiliyi bir site teşekkürler.
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilBen de tahinle tüketimini seviyorum bunun:)
fulyapimlezzetler.blogspot.com