Sayfalar

Salı, Eylül 19, 2006

Talas Boregi

Bunu da esimin dogumgunu icin hazirlamistim, cok sever kendisi :)

Malzemeler
10 adet milfoy karesi
300 gr kusbasi et
1 avuc haslanmis ya da konserve bezelye
1 adet sogan
1 buyuk havuc
2 adet patates
1 tatli kasigi salca
1 yumurta sarisi
susam ve corekotu
tuz, karabiber, pulbiber

Yapilisi
Patatesler ve havuc soyulur minik minik dogranir ve tuzlu suda haslanir. Soganlar yemeklik dogranir, az yagda kavrulur, etler eklenir, suyunu cekene kadar pisirilir. Sonra salca eklenir, baharat ile lezzetlendirilir. Alti kapatilir, haslanmis bezelye, patates ve havuc etle karistirilir.

Her bir milfoyun icine yaklasik 2 yemek kasigi kadar konulur. karenin uclari ortada birlestirilir, birlesme yeri altta kalacak sekilde tepsiye dizilir. Ustlerine 1 yumurtanin sarisi surulur; susam ve corekotu serpilir. 190 derecede 20-25 dakika kadar ustu kizarana kadar pisirilir.

Sicak servis edilir. Afiyet olsun.




11 yorum:

  1. Evren'cim merhaba tamda acıkmışken ne güzel görüntü böyle ellerine sağlık sevgiler Ebru

    YanıtlaSil
  2. Ah Evrenciğim Ahhhh onikiden vurdun beni ;)) hayatım da en sevdiğim börektir talaş böreği ve seninkilerde enfes görünüyorlar annem hamurunu da evde açar ama şu hali bile anneminkinin aynısı olmuş süpersin ellerine sağlık mutlaka yapacağım;))

    YanıtlaSil
  3. Tesekkur ederim guzel sozler icin :) aslinda ben bilinen seyleri pek yapmak istemiyorum, yeni seyler denemeyi daha cok seviyorum ama bu da vazgecilmezlerden..

    Hamuru evden yapsak daha guzel ama zamani olmayanlar icin bu da guzel hem pratik hem kolay.. :) annenin tarifi de yayinlarsan denemek isterim ama zuhalcim.

    YanıtlaSil
  4. Evrencim, ayyyy börek cok güzel görünüyooo.

    Ellerine saglik.

    Sevgiler!

    YanıtlaSil
  5. offf cok güzel görünüyorlar ya mis mis ellerine saglik..Bende cok severim bu böregi cokta güzel yapmissin gercekten mmmm nefis:)

    YanıtlaSil
  6. Annemin mutfak kokusu isimli blogunuzda, annemin tadan herkes tarafından beğenilen talaş böreğini görmek hoş oldu doğrusu. Anneciğim açarak yapar ama, bizlere milföy, hazır yufka ile benzer tadları yakalamak kalıyor. Çok teşekkürler, herşey gönlünce olsun.

    YanıtlaSil
  7. Evrencim, ellerine saglik. Ben talas boregi cok severim, canim nasil cekti anlatamam:)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. merhaba evrencim,talas böreginin görüntüsü insanin istahini aciyor,nar gibide kizarmis citir citir olmus,ne diyeyim bakmakla yetiniyoruz gecenin bir vakti,ellerine saglik.
    www.blogcu.com.baharcicegi

    YanıtlaSil
  9. Herkese mesajlarindan dolayi tesekkur ediyorum :) herkesin bildigi birsey nasilsa diye koyarken tereddut etmistim ama begenilmis olmasi beni mutlu etti.

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Evren'ciğim,
    Öncelikle özür dilerim geç geldiğim ve bu güzellikleri geç gördüğüm için..

    Harik almuş tıpkı elde açılmış gibi görünüyor Zuhal'in dediği gibi.Bende çok severim zahmetli olmasına rağmen elde açılmışını yapmayı tercih ederim.Seninkiler de öyle olmuş canım,maşaallah sana
    Allah nazarlardan korusun seni tatlım.

    Sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  11. Rica ederim ne demek, niye gec kalmis olasin :) ben biraz tembel isine kactim, hazir milfoy hamuru kullandim. Esim diger halini bilmeidgi icin bunu cok seviyor ben de kandiriyorum onu simdilik :))

    YanıtlaSil