Bu da benim favori kek tarifimi baska bir sekile uyarlamis halim. Yumusacik, islak kek havasinda olan bir kek.. Yiyenler cok sevmislerdi, hadi bir de siz deneyin.. Turkiye'ye gitmeden once denemistim. Bayagi bir seyler biriktirmisim arsivde, yaz yaz bitmiyor.. Ne guzel.. Arasira ben de tembellik edip siteyi guncelleyemiyorum ama sik sik yenilenen bloglari cok seviyorum o yuzden de elimden geldigince post araligini kisa tutmaya calisiyorum. Gerci yazdan midir nedir bloglarda bir durgunluk var acaba yoksa kalici bir sey mi diye de merak etmiyor degilim hani..
Malzemeler
3 yumurta
1.5 su bardagi seker
1 su bardagi sut
1 su bardagi sivi yag
3.5 su bardagi un
Yarim portakal limon suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1.5 yemek kasigi kakao
Yarim su bardagi damla cikolata
Susleme icin damla cikolata
Yapilisi
Yumurtalar sekerle iyice cirpilir. Sıvi yag, sut ve limon suyu eklenir, tekrar karistilir. Un elenir, ustune kakao, kabartma tozu ve vanilya eklenir. Mikserin en dusuk devrinde karisana kadar cirpilir. En son icine damla cikolatalar eklenir.
Muffin kagit kaliplarina en az beste dordunu kaplayacak sekilde paylastirilir. Ustlerine damla cikolatalar serpilir. 175 derecede iyice kabarip, kurdan testinden gecene kadar pisirilir (yaklasik 20-25 dakika).
hımm çok nefis güzüküyor. ben bunu bütün kek şeklinde yapıyorum ama aslında böyle minik muffin kalıplarında da çok güzel olmuş. eline sağlık..
YanıtlaSilsevgiler
gorki
Böyle içi ıslak ıslak olan kekleri çok seviyorum. Epeydir muffinlere de takmış durumdayım. İkramı daha şık oluyor bence. Tarifini deneyeceğim. Bir önceki tarifin de tam denemelik ama patlıcan közlemek zor geliyor. Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilSevgilerimle...
Aslinda bocuruk yazmayi unutmuusm ben cok pratik sekilde kozluyorum patlicanlari firinda, cok kolay oluyor. Patlicanlari yikadiktan sonra catalla bircok yerinden deliyorum. Aluminyum folyo ile hertarafini sikica kapatiyorum (sapi da dahil olmak uzere), 220 derece firinda iyice yumusayana kadar pisiriyorum, cok kolay ve temiz oluyor. Hatta karniyarik yaptigimda da patlicanlari yagda kizartmak yerine bu sekilde yapiyorum, ayni lezzet oluyor. hem da hafif oluyor, tavsiye ederim canim.
YanıtlaSilÇok güzel gözüküyor bu minik çikolatalı kekler Evren'cim, ellerine sağlık....
YanıtlaSilGezicini, haklisin ben de muffin kalibinda daha cok seviyorum kekleri bir de daha cabuk pisiyorlar, ici pisti pismedi derdi de kalmiyor.
YanıtlaSilYesimcim, sana da iyi yigen sevmeler, ne guzel imrendim valla.
Evren Muffinler nefis görünüyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSilSevgiler...
Muffinler nefis olmuşlar, ellerine sağlık, sevgiler..
YanıtlaSilEvren'ciğim, ben de epeydir uğramamışım sana. Kaçırdığım tariflerini inceledim. Top keklerini,Patlıcanlı böreğini, otlu çöreğini ve diğerlerini çok beğendim. Eline sağlık. Hamarat kardeşim, öpüyorum seni..
YanıtlaSilSevgiyle, Nane Limon
Cok tesekkurler evcilik lezzetler ve ebruli tatlar..
YanıtlaSilMunevvercim, begenmene sevindim. Cok tesekkur ederim guzel iltifatin icin :)
Sevgili Evren
YanıtlaSilmuffin ararken seni buldum ellerine sağlık.Yumuşak ve ıslak kekleri tercih ediyorum.Yakında senin tarfini bloğumda görebilirsin.
sevgilerimle...