Bir Gezi'de yeni yazilar var; gezmeyi seviyorsaniz bir bakin!
Tarif Sofra dergisinin Temmuz sayisindan.. Ama ben olculeri oldukca degistirdim. Bu bile 4 kisilik oldukca doyurucu bir yemek oldu. Cok lezzetli, oldukca begenilen bir yemek oldu. Mutlaka deneyin derim ben!
Malzemeler
125 gr oda sicakliginda tereyagi
2 yumurta
2 adet orta boy patates (haslanmis ezilmis)
Yarim demet dereotu ya da maydanoz
Un
2 cay kasigi kabartma tozu
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi pul biber
3-4 adet kozlenmis patlican
1 adet yumurta
1 adet kucuk sogan
3-4 yemek kasigi un
1/2 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
Tuz, karabiber, pul biber
Yapilisi
Oda sicakliginda tereyagi uzerine yumurta, haslanmis ezilmis patates, ince kiyilmis yesillik ve baharat eklenip iyice karistirilir. En son un ve kabartma tozu eklenir ve homojen ele yapismayan ama kati olmayan bir hamur elde edilir. Yagli bir hamur oldugu icin cok un koymadan elinize yapismayan kivama geliyor. Dikdortgen bir kaliba (15 x 25 mm gibi) yaglandiktan sonra hamur duz bir sekilde yerlestirilir (2 parmak kalinliginca).
Kozlenmis patlicanlar incecik kiyilir, rendelenmis sogan, un, kasar peyniri, baharat ve yumurta ile karistrilir. Hamurun ustune yayilir. Onceden 175 dereceye isitilmis firinda 40 dakika kadar pisilir. Almaya yakin ustune arzu edilirse ekstra kasar peyniri ile susleme yapilir.
Kozlenmis patlicanlar incecik kiyilir, rendelenmis sogan, un, kasar peyniri, baharat ve yumurta ile karistrilir. Hamurun ustune yayilir. Onceden 175 dereceye isitilmis firinda 40 dakika kadar pisilir. Almaya yakin ustune arzu edilirse ekstra kasar peyniri ile susleme yapilir.
PATLICANLARI KOZLEMENIN KOLAY YOLU:
Patlicanlar yikanir, catal yardimi ile birkac yerinden delinir. Aluminyum folyo ile her tarafini (sapi dahil) kapatacak sekilde kaplanir. 220 dereceye isitilmis firinda iyice yumusayana kadar pisirilir. Ayni sekilde isterseniz kirmizi biber de kozlenip ust malzemeye eklenebilir. Karniyarik yaparken de ayni yolu kullanabilirsiniz (yagda kizartmak yerine). Hem daha hafif hem de lezzetli bir yemek elde edebilirsiniz.
Evren merhaba,
YanıtlaSilHarika bir tarife benziyor yapmak için sabırsızlandım doğrusu.
Eline sağlık.Resmi de pek içaçıcı çekmişssinnnn .....
Sevgiler
Müge
Tesekkur ederim Muge, gercekten guzel bir tarif. Ben cok begendim. BOrek ve pogacalarda en buyuk hosnutsuzlugu esimin, cok fazla hamur olmasi idi. Ama bu borekte hamur miktari oldukca azalmis oluyor. Tarife ek olarak susam da vardi patlicanli karisimin icine ama ben koymadim, fikrin olsun. Ustunu de corek otu ya da kiraz domatesle susleyebilirsin.
YanıtlaSilEvren Hanim merhaba,
YanıtlaSilTarifinizi denedim ve sonuctan cok memnun kaldim. Yalniz dikkatinizi cekmek istedigim kucuk bir nokta var; malzeme listesinde hamur icin yumurta sayisi belirtilmemis. Ben de hamurun hazirlanisinda yumurta kullanildigini gorunce 2 adet ekledim ve bir sorun yasamadim. Tesekur ederim.
Evet cok haklisiniz, kusura bakmayin lutfen bazen tarif yazarken heyecanla boyle atlayabiliyor onemli detaylari insan.
YanıtlaSil1 ya da 2 yumurta idi zaten tarifte de, o yuzden iyi bir tahminde bulunmussunuz. Ben dogrusunu aksam dergiden bakip yazacagim.