Sayfalar

Pazar, Ağustos 12, 2007

Mantarli Et Yemegi

Ne zaman benim blogdan soz etsek, ablamin esi Ozgur abim hic yemek tarifi yayinlamadigimdan sikayet eder. Ben de onun icin hemen bir yemek tarifi veriyorum sizlere...

Oldukca lezzetli ve kolay bir yemek.. 3 kisilik bir yemek oluyor, haberiniz olsun..


Malzemeler
250 gr kusbasi
2 adet orta boy patates
1 adet sogan
200 gr mantar
2 yemek kasigi konserve bezelye
2 yemek kasigi zeytinyagi
2 domates rendelenmis
1 yemek kasigi biber salcasi
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi pul biber
Yarim cay kasigi karabiber

Yapilisi
1) Soganlar yemeklik dogranir, zeytinyaginda kavrulur. Hafif pembelesince minik minik dogranmis kusbasi et eklenir sote edilir.

2) Salca eklenir, iyice kavrulduktan sonra rendelenmis domatesler eklenerek diger malzemelerle ayni isiya geldigi zaman diger malzemeler gecilir.

3) Yikanmis dogranmis mantarlar ve kup kup dogranmis patatesler eklenir. Baharat ilavesinden sonra yarim cay bardagi sicak su eklenir. Su cok az kalana kadar dusuk isida pisirilir.

4) Pismesine yakin bezelyeler eklenir.

5) Bulgur pilavi ile servis edebilirsiniz.

4 yorum:

  1. Evren'cim yemek çok leziz görünüyor. Mantarıda çok severim ayrıca. Ellerine sağlık, sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık canım,yaza yakışacak bir lezzet olmuş...Selamlar............

    YanıtlaSil
  3. heyy baldiz olarak eniste mutluyu etmissin, darisi diger yemeklerin basina : )) bekliyoruz valla yemek - tatli - pasta hersey hersey ... sevgilerle

    YanıtlaSil
  4. Ebru, ben de cok severim mantari, esim de o kadar sevmez. Firinda peynirli mantar yaparim mesela, bir tane yemez :)

    Serinmavi, yaza yakisan bol domatesli guzel bir yemek, hem de hafif oluyor. Biz cok severek yedik bulgur pilavi ile..

    Suheyla, enistemle cok iyi anlasiriz, o yuzden istekleri emirdir :) bu aralar canim nedense hafif seyler yapmak istiyor, undan sekerden uzak duruyorum.

    YanıtlaSil