Tarifi daha oncesinde Dilekce'de gorup vurulmustum. Uygun bir zamanda denemek uzere bir kenara not etmistim ki uygun zaman bu haftasonuymus. Dolgu malzemesini ben biraz degistirdim artik sizin caniniz nasil isterse.. Bence boyle bir guzellik gorsellik icin masada sart..
ISPANAK RULO
450 gr ispanak (1300 gr alip yikadim, kaynayan suda cok hafif hasladim, suyunu siktim elimde kalan net ispanak 450 gr idi)
1 dilim ekmek (kenarlari kesilmis, islatilmis)
1 yemek kasigi galeta unu
4 yumurta
1.5 cay kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber
Kup dogranmis ekmek, dogranmis ispanak, galeta unu ve yumurta sarilarini karistirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Yumurta beyazlarini ayri bir kapta kar beyazi olana kadar cirpin. En son bunu diger karisima ekleyin. Yagli kagit serilmis firin tepsinizde 18-20 dakika kadar 170 derecede (onceden isitilmis firinda) pisirin. Firindan cikardiktan 3-4 dakika sonra temiz bir mutfak havlusuna ters cevirin. Yagli kagidi cikarin. Rulo yapip sogumasi icin bekleyin.
Dolgu Malzemesi
200 gr mascarpone (labne de olur)
100 gr krem peynir
Konserve misir
Haslanmis ve yagda hafif sotelenmis kirmizi biber kupleri (biberi butun olarak haslayip kabugunu soyduktan sonra minik minik kuplere kesip, cok az yagda soteleyin)
Mascarpone ve krem peynir krema kivamina gelene kadar cirpilir. Soguyan rulomuz acilir, icine bu peynir karisimindan suruldukten sonra misir ve kirmizi biber rasgele yerlestirilir. Tekrar rulo yapilip, buzdolabinda servise kadar tutulur.
Afiyet olsun.
450 gr ispanak (1300 gr alip yikadim, kaynayan suda cok hafif hasladim, suyunu siktim elimde kalan net ispanak 450 gr idi)
1 dilim ekmek (kenarlari kesilmis, islatilmis)
1 yemek kasigi galeta unu
4 yumurta
1.5 cay kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber
Kup dogranmis ekmek, dogranmis ispanak, galeta unu ve yumurta sarilarini karistirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Yumurta beyazlarini ayri bir kapta kar beyazi olana kadar cirpin. En son bunu diger karisima ekleyin. Yagli kagit serilmis firin tepsinizde 18-20 dakika kadar 170 derecede (onceden isitilmis firinda) pisirin. Firindan cikardiktan 3-4 dakika sonra temiz bir mutfak havlusuna ters cevirin. Yagli kagidi cikarin. Rulo yapip sogumasi icin bekleyin.
Dolgu Malzemesi
200 gr mascarpone (labne de olur)
100 gr krem peynir
Konserve misir
Haslanmis ve yagda hafif sotelenmis kirmizi biber kupleri (biberi butun olarak haslayip kabugunu soyduktan sonra minik minik kuplere kesip, cok az yagda soteleyin)
Mascarpone ve krem peynir krema kivamina gelene kadar cirpilir. Soguyan rulomuz acilir, icine bu peynir karisimindan suruldukten sonra misir ve kirmizi biber rasgele yerlestirilir. Tekrar rulo yapilip, buzdolabinda servise kadar tutulur.
Afiyet olsun.
Dilim fotografi icin buraya tiklayiniz..
Nefis görünüyor Evrenciğim! Dilekce'dekini görmedim ama ben de buna vuruldum. Ellerine sağlık. Uzun zamandır da gelememiştim sayfana, keyifle okudum son haftalarda yazdıklarını. Sevgilerimle...
YanıtlaSilEvren'ciğim,
YanıtlaSilBen de bu tarifi Sevgili Nane-limon Münevver ablanın sayfasında görmüştüm ve çok ilgimi çekmişti. Hala deneyeceğim. Sen de çok güzel anlatmışsın ve hakikaten çok güzel görünümlü, şık bir sunum çıkmış ortaya. Eminim lezzeti de öyledir. Ellerine sağlık:)
Sevgilerimle...
HARİKA BİR SUNUM OLMUŞ EMİNİM TADI DA GÜZELDİR. MUTLAKA DENEYECEĞİM SEVGİLER
YanıtlaSilSibelcim, ugramana cok sevindim. Ben de senin blogu dun gece okudum :) uzun zamandir ben de seni ziyaret etmedigimin farkina vardim. Bir ara bloglarin hepsinde bir durgunluk vardi, o ara epey uzaklasmisim ben de.
YanıtlaSilBocuruk, ben de gormustum Munevver abla'da haklisin. Ilk Dilek'te gordugum icin sadece ona link verdim ama dogru soyluyorsun sanirim o havuclusunu da yapmisti. cok da guzel gorunuyordu dogrusu.
Pelin, tadi da guzeldi ama bence gorsel olarak daha fazla bir doygunluk sagliyor :)
ilginc bir tarifmis, aklimizda olsun ..sevgiler
YanıtlaSilMerhaba Evren Hanım,
YanıtlaSilGörüntüsü çok güzel olmuş. Değişik bir tad olduğu da kesin Elinize sağlık. Geçen Kasım ayındaki Patates etkinliğinde size Patates Dolması Tarifimi göndermiştim Ancak o zama blogum yoktu. Artık http://sicakpaylasimlar.blogspot.com/ adresiyle aranızdayım. Sevgiyle. Aysel
super gorunuyor eminim lezzetide oyledir! ellerin dert gormesin :)
YanıtlaSilMerhaba
YanıtlaSilDilimlenmiş hali ilk bakışta suşi havası yaratıyor.Dün akşam evdeki ıspanaktan yemek yapmak yerine bu tarifi uyguladım.Sadece içindeki peyniri beyaz peynir olarak kullandım.O da yağlı ve yumuşak oldugu için krem peynir gibi sürdüm.Herkes çok beğendi.
Tariflerinizi denemeye devam edeceğim :))
Defne
Yasemin yiyenler begendi, insallah sen de yapip severek yersin.
YanıtlaSilDefne, cok sevindim begenmis olmaniza. Tabi krem beyaz peynir de olur neden olmasin. ellerine saglik.
Tout le monde sait que en France ou en Belgique nous achetons 450gr. d'epinards surgelées et hachées...
YanıtlaSilest-ce que c'est la peine...?
Ik kan niet begrijpen wat je bedoelt. Kan je het verklaren alstublieft?
YanıtlaSilDear Evren,
YanıtlaSilPlease erase my stupid comment in french. I wish you all the best, waiting to read your next lovely recipes...
merhaba evren. harika bir ikram olmuş, görüntü cezbediyor...
YanıtlaSilÇok hoş ve iştah acıcı bir blog.Herşey çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.Selamlar..
YanıtlaSilmerhabalar ilk defa bu tarifi görüyorum ıspanaklı keki duymuştum hatta yengem ıspanaklı keki yaş pastaya dönüştürü ama eminim sizinkide çok güzel ellerinize sağlık
YanıtlaSilsunum gerçekten harika, kimse bu şekilde sunulan ıspanağa hayır diyemez herhalde, ellerine sağlık
YanıtlaSilNefis görünüyor.Bundan mutlaka yapmam lazim.Cok farkli.Ellerine saglik ,iyi ki gördüm bu tarifi.
YanıtlaSil