Sayfalar

Salı, Ocak 01, 2008

Marzipanli Elma Tatlisi

Gecen hafta buralarda degildim, guney Fransa'ya aile ziyaretine gittik. Gezmedigimiz yer kalmadi. Nice, Toulon, Marsilya, St. Tropez, Monaco tek tek gezdik guzel manzaralar icinde yer aldik. Icimizi isitan gunes, masmavi deniz depoladik da donduk.. Yakinda guzel fotograflarla size de gordugumuz guzel yerlerden bahsetmek istiyorum.

Kuzenimden ogrendigim kolay bir tarifi sizlerle paylasmak istedim..

Sevgiler..

Marzipanli Elma Tatlisi


Malzemeler
4 ufak boy kirmizi elma
4 yemek kasigi marzipan
Yarim su bardagi ceviz
1 cay kasigi tarcin

Yapilisi
Elmalarin ortasi oyulup cikarilir. Her birinin icine once biraz tarcin serpilir, sonra da birer kasik marzipan yerlestirilir. Ustlerine cevizler yerlestirilir. 200 dereceye isitilmis firinda elmalar kabuklari ile birlikte yumusayana kadar pisirilir. Dondurma ile birlikte sicak sicak servis edilir. Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Hoşgeldin Evren'cim, elma tatlısı güzel görünüyor. Yeni fotoğraflarla beraber tatil anılarını merakla bekliyorum. Mutlu yıllar!

    YanıtlaSil
  2. bi elma ancak bu kadar güzelleştirilebilir..harika olmuş ellerine sağlık canikom...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. kesin lezzetli birşey bu marzipan olduğuna göre :P
    mmmm.......

    YanıtlaSil
  4. Çok tatlı görünüyor.Elmadan böyle bir tatlı olacagını düşünmemiştim.Ellerine sağlık.Benim blogumuda gezip eleştiri yapmanı çok isterim.Sevgiler.http://ballkabak.blogspot.com/

    YanıtlaSil