Gene blogu ihmal ediyorum farkindayim ama evde hep siradan seyler pisince onlari yazmak da icimden gelmiyor bir de nedense sanki yaptigim tatlilari yazmam gerekiyormus gibi hissediyorum.. Tuzlular yeni tariften sayilmiyor :) Aslinda Cumartesi gunu enteresan bir tarif denedim: Balkabakli baklava.. Haftasonlari diyet konusunda kendime iskence yapmiyorum ama cok da salmiyorum durumu sonra haftaici toparlamak zor oluyor. Guzel bir duzen oturttum aslinda; haftaici yuzde yuz seker yememe, tatlilari es gecme prensiplerime uyuyorum ama haftasonu canim birsey isterse de ince bir dilim yiyorum. Hem boyle olunca canim haftaici diyelim bir tatli istedi. Haftasonuna kadar sabret o zaman yiyebilirsin diye ikna ediyorum sonra zaten unutuyorum ne oldugunu da. Boylece kendimizi kandirmis oluyoruz.. Bu sekilde bu arada 1 ayda 4 kg verdim ama hedeflerimiz buyuk daha bir yil daha boyle devam etmek istiyorum iyice vucudumu bu yeme duzenine alistirmak icin. Bu arada spora da basladim. Haftada en az 2 kez spor merkezine gidiyorum, bisiklet yurume biraz kalori kaybedip geri geliyorum. Simdilik o da iyi gidiyor, duzene girdi diyebilirim.. Neyse ben size balkabakli baklava tarifinden bahsedeyim biraz..
Aslinda bu tarifi bir yerde okumadim, gormedim, yapilmis halini yemedim. Ama saolsun bir arkadasim soktu aklima. Gecen hafta onlarda denedik; olmadi. Bu hafta ben tamamen farkli yontemlerle onlar gelmeden once denedim; nisbeten daha iyi sonuc ama bekledigimiz gibi degil hala.. Belki siz yardimci olabilirsiniz hatanin nerede oldugunu soylemekte..
Efendim cok zor degil aslinda istedigimiz; icinde pismemis balkabagi rendesi ve ceviz olan citir citir bir baklava. Ben daha onceden de Kus'un Mutfagi'ndan su tarifi deneyerek kolaylikla hazir baklava hamurundan cok muthis citir citir cok lezzetli baklava yapmayi basarmistim (tarife harfiyen uyarsaniz hic problem cikarmayan garantili bir tarif yani). Ayni tarifi sadece icine her bir yufkaya bir iki yemek kasigi olmak uzere rendelenmis balkabagi ve 3-4 tatli kasigi dovulmus ceviz koyarak yapmayi denedim ama maalesef istedigimiz citirlik olmadi. Gene tadi guzel olan bir tatliydi ama benim hayal ettigim degildim.
Aslinda bu tarifi bir yerde okumadim, gormedim, yapilmis halini yemedim. Ama saolsun bir arkadasim soktu aklima. Gecen hafta onlarda denedik; olmadi. Bu hafta ben tamamen farkli yontemlerle onlar gelmeden once denedim; nisbeten daha iyi sonuc ama bekledigimiz gibi degil hala.. Belki siz yardimci olabilirsiniz hatanin nerede oldugunu soylemekte..
Efendim cok zor degil aslinda istedigimiz; icinde pismemis balkabagi rendesi ve ceviz olan citir citir bir baklava. Ben daha onceden de Kus'un Mutfagi'ndan su tarifi deneyerek kolaylikla hazir baklava hamurundan cok muthis citir citir cok lezzetli baklava yapmayi basarmistim (tarife harfiyen uyarsaniz hic problem cikarmayan garantili bir tarif yani). Ayni tarifi sadece icine her bir yufkaya bir iki yemek kasigi olmak uzere rendelenmis balkabagi ve 3-4 tatli kasigi dovulmus ceviz koyarak yapmayi denedim ama maalesef istedigimiz citirlik olmadi. Gene tadi guzel olan bir tatliydi ama benim hayal ettigim degildim.
Var mi onerisi olan?
Kabak foto kaynak
Evren'cigim, tesaduf gecen gun bir arkadas toplantısında yedim. Kucuk bir tart kalıbının altına aralarina azicik tereyegi surulerek 3 baklava yufkası seriliyor. Yufkaların ustune az sekerle pisirilmis ve ezilmis balkabagi ve ceviz, en uste de yine tereyeyagi ile dosenmis 3 kat daha yufka. Ustu pembelesinceye kadar fırınlanıyor. ılıkken uzerine pudra sekeri dokerek yeniyor. Gercekten hem lezzetli hem de hafif. Umarim fikir verebilmisimdir. Sevgilerimle
YanıtlaSilboregini duymustumda baklavasini hic duymamistim
YanıtlaSilSaol nezaket bir de senin yontemle denemek lazim bu durumda..
YanıtlaSilNino boregi de var baklavasi da gayte de yakisiyor aslinda..