Daha oncesinde size birkac tarif vermistim, bu da yeni bir cesitleme.. Bakalim bunun tadina bakanlar begenecek mi?
Malzemeler
2 adet pirasa
1 adet kirmizi biber
250 gr mantar
1 kasik tereyagi
Biraz siviyag (zeytinyagi kullaniyorum ben)
100 ml krema
2 yumurta
tuz, karabiber
ustu icin yarim su bardagi rende kasar
Birkac dal brokoli
kis hamuru tarif 1
Yapilisi
1) Kis hamuru tarife gore hazirlanir. Yaklasik 30 cm'lik tart/kis kalibi yaglandiktan sonra hamur kaliba gore merdane ile acilir ve yerlestirilir. Kabarmamasi icin catalla delinir. Sonra ustune aluminyum folyo serilir. Ve gene kabarmasini onlemek icin ustune agirlik yapsin diye kuru bakliyat, ya da pirinc atilir ve 180 dereceye isitilmis firinda yarim pisirilir.
2) Pirasa sivi yagda(az olacak sadece yapismasin diye) ustu kapali sekilde yumusayana kadar pisirilir.
3) Kirmizi biberler kibrit kibrit dogranir, mantarlar iyice yikanip ikiye bolunur. Kizmis tereyaginda once biberler sotelenir sonra mantarlar eklenir. Birlikte iyice pisene kadar kavrulur.
4) Brokoliler sap sap ayrilir ve haslanir, suzulur.
5) Yarim pismis olan hamurumuzun ustune once pirasa serilir, sonra mantar ve kirmizi biber karisimi eklenir. en uste de brokoliler yerlestirilir. Tuz ve karabiber istege gore eklenir.
6) Krema ve yumurtalar catalla cirpilir. Sebzelerin ustune her tarafini kapatacak sekilde dokulur.
7) En uste de rende kasar serpilir ve firinda pisirmeye devam edilir. Ta ki ustu kizarip, hamurun rengi de donene kadar...
Afiyet olsun..
Malzemeler
2 adet pirasa
1 adet kirmizi biber
250 gr mantar
1 kasik tereyagi
Biraz siviyag (zeytinyagi kullaniyorum ben)
100 ml krema
2 yumurta
tuz, karabiber
ustu icin yarim su bardagi rende kasar
Birkac dal brokoli
kis hamuru tarif 1
Yapilisi
1) Kis hamuru tarife gore hazirlanir. Yaklasik 30 cm'lik tart/kis kalibi yaglandiktan sonra hamur kaliba gore merdane ile acilir ve yerlestirilir. Kabarmamasi icin catalla delinir. Sonra ustune aluminyum folyo serilir. Ve gene kabarmasini onlemek icin ustune agirlik yapsin diye kuru bakliyat, ya da pirinc atilir ve 180 dereceye isitilmis firinda yarim pisirilir.
2) Pirasa sivi yagda(az olacak sadece yapismasin diye) ustu kapali sekilde yumusayana kadar pisirilir.
3) Kirmizi biberler kibrit kibrit dogranir, mantarlar iyice yikanip ikiye bolunur. Kizmis tereyaginda once biberler sotelenir sonra mantarlar eklenir. Birlikte iyice pisene kadar kavrulur.
4) Brokoliler sap sap ayrilir ve haslanir, suzulur.
5) Yarim pismis olan hamurumuzun ustune once pirasa serilir, sonra mantar ve kirmizi biber karisimi eklenir. en uste de brokoliler yerlestirilir. Tuz ve karabiber istege gore eklenir.
6) Krema ve yumurtalar catalla cirpilir. Sebzelerin ustune her tarafini kapatacak sekilde dokulur.
7) En uste de rende kasar serpilir ve firinda pisirmeye devam edilir. Ta ki ustu kizarip, hamurun rengi de donene kadar...
Afiyet olsun..
Çok nefis görünüyor tatlım..En kısa zamanda deneyip sanada bilgisini vereceğim..Ellerine sağlık bitanem..Bayılıyorum senin tariflerine biliyorsun..
YanıtlaSilKocaman sevgilerle..
Nefis görünüyor canım.Ellerine sağlık.İlk fırsatta deneyeceğim.Sevgiler...
YanıtlaSilhiç kiş denemdim. Bu iyi bir başlangıç olabilir :) çok leziz görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBende kişleri çok severim.Bu şekilde denememiştim.Bu tarifide en kısa zamanda deneyeceğim.Elinize sağlık.
YanıtlaSilmerhabalar,
YanıtlaSilsebzelerden brokili ve pirasayi severim.. kasara hic bir zaman yok demem zaten... Bu kis tam bana hitap ediyor... yapilacaklarin arasina ekledim tarifinizi.. tskler.. selamlar, medinem