Evde uzun zamandir bekleyen hurmalari degerlendirmek icin flamanca bir tariften uyarlayarak hurmali bir kek yaptim. Yalniz piserken biraz aceleci davranip keki cok rahatsiz ettim :) o yuzden de ortasi coktu. Siz piserken benim gibi yapmayin, rengi gordugunuz gibi epey koyu bir kek oluyor, sakin firinin kapagini sik sik acip kontrol etmeye kalkmayin, birakin rahat rahat pissin :)
Malzemeler
250 gr cekirdekleri cikarilmis minik minik dogranmis hurma
250 ml su
180 gr un
1 yumurta
250 gr seker
2 tatli kasigi vanilla aromasi
2 tatli kasigi karbonat
125 gr yumusak tereyagi
Ust tabaka icin
75 gr tereyagi
100 gr esmer seker
50 ml sut
60 gr hindistancevizi
Yapilisi
Dogranmis hurmalari suyla birlikte ocaga alin, kaynayip iyice yumusasinlar. Karbonati ekleyin, kabaracaktir, normal.
Sekerle tereyagi krema kivamina gelene kadar cirpin. Vanilla aromasini ve yumurtayi ekleyin, cirpin.
Sonra su, hurma ve karbonat karisimini ekleyip karistirin. En son unu koyun ve tahta kasikla hersey iyice karisana kadar unu yedirmeye devam edin. 20 cm'lik kalibi yaglayip, hamuru bosaltin. Onceden 180 dereceye isittiginiz firina keki verin. 40 dakika pismesi icin bekleyin.
Kek piserken bir tavaya ust icin gerekli malzemeleri alin, yag eriyene kadar kalsinlar. Pisen kekin ustune bu karisimi dokun ve tekrar firina verin. 20-30 dakika bekleyin.
Ustune pudra sekeri dokup oyle de servis edebilirsiniz.. Sutle birlikte cok hos..
Kek piserken bir tavaya ust icin gerekli malzemeleri alin, yag eriyene kadar kalsinlar. Pisen kekin ustune bu karisimi dokun ve tekrar firina verin. 20-30 dakika bekleyin.
Ustune pudra sekeri dokup oyle de servis edebilirsiniz.. Sutle birlikte cok hos..
Afiyet olsun.
merhaba canım...çok lezzetli bir keke benziyor.ellerine sağlık..iyi haftalar.
YanıtlaSilEvren, bu hurmayi keke cok yakistiramiyorum nedense ama hic denemedim de. simdi sen onerdigine gore bir ara denemek gerek.
YanıtlaSilkokusu bile midemi bulandrdi.tavsiye etmiyrm
YanıtlaSilsevgili adsiz, aslinda guzel bir kektir bu, mide bulandiracak da bir kokusu yok.. dedigim gibi tarif de tamamen bana ait degil aslinda. acaba siz mi pisirirken dogru yapmadiniz bazi seyleri? neyse, uzuldum kotu tecrubenize..
YanıtlaSilkarbonat ve hurma midemi bulandrdi pistkten sora o koku kalmadi.
YanıtlaSil