Sayfalar

Cumartesi, Haziran 06, 2009

Uzumlu Kurabiye



Esimin istegi uzerine internette su tarifi bulup gercek pastane isi uzumlu kurabiyeleri yaptim. Gorunuste cok bir numarasi olmasa da lezzet acisindan oldukca tatmin edici.. Denemek isteyenlere simdiden afiyet olsun..

Daha onceden de birkac kez yaptigim bu tarif icin sunlari belirteyim:
1) Uzumleri butun olarak koyarsaniz, sisip hamurda sekil bozukluklarina sebep oluyor. O nedenle ben once uzumleri ikiye kesiyorum.

2) 3 su bardagi un yeterli oluyor.. Yavas yavas unu ekleyin yoksa yogurmak zor oluyor hamuru..

3) Sekil olarak da uzun bir silindir yapip, sonra iki parmak kalinliginda kesip o sekilde yerlestirdim firina.

Malzemeler:
1 su bardagi seker
2 yumurta ( birinin sarisi uste surulecek)
1 paket yumusak margarin
3 su bardagi un (benimki kendinden kabaran un oldugu icin kabartma tozu eklemedim)
1 su bardagi misir nisastasi
1 paket kabartma tozu
1 su bardagi kuru uzum (ikiye kesilmis olarak kullandim ben)

Yapilisi
Uzum disindaki butun malzemelerle bir hamur yogurulur. Uzum sicak suda biraz bekletilerek sismesi saglanir. Hamura uzum de ekleniir. Uzun silindirler yapilir, bicakla iki parmak kalinliginda kesilir. Firina yerlestirirken epey kabaracaklarini dusunerek yanyana araliklarla yerlestirin. 180 dereceye istilmis firina verilir.

3 yorum:

  1. Harika gozukuyor. Acaba sivi yag kullanilabilir mi?

    Duygu

    YanıtlaSil
  2. evrenciğim çocukluğuma gittim bir an :))
    nasılda güzeller..

    YanıtlaSil
  3. Duygu,

    Siviyagla hic yapmadim bilemiyorum ama muhtemelen ayni kitirlikta olmayabilir. Denersen sonucu bildirirsen sevinirim..


    Birdutmasali,
    Umarim evde deneyip sonuctan da memnun kalirsin :)

    YanıtlaSil