Sayfalar

Cumartesi, Ağustos 29, 2009

Orman meyveleri ile suslenmis limonlu cheesecake


Bayagi ugrastirdi beni bu limonlu cheesecake.. Henuz tadina bakamadik, bu aksam iftar icin arkadaslara goturecegiz ama insallah degmistir emeklerime :)

Tarifin cogu Cafe Sardunya'nin Limonlu Cheesecake'ine ait..

Ben biraz degisiklikler yaptim tabi :)

Benim uyguladigim tarifi de hemen yaziyorum.. 20 cm'lik kalipta pisirdim. Yuksekligi ideal bir cheesecake oldu.

ADIM ADIM LIMONLU CHEESECAKE


Alt taban
60 gr findik (dovulmus ama un haline getirilmemis)
100 gr yulafli biskuvi
50 gr beyaz bitter cikolata karisik ufak dogranmis
50 gr tereyagi

Tereyagi cikolata ile birlikte eritilir. Biskuvi rondoda ufak cekilir, hersey karistirilir ve yirmi cm'lik kalibin altina yagli kagit serilir ve kelepcesine de aluminyum folyo sarilir. Orjinal tarifte de boyleydi ama ben bir dahaki sefere yaglayip kullanmayi dusunuyorum, yanlarin bu sekilde olmasindan pek memnun kalmadim. Alt tabana yagli kagit koymazsaniz sonradan cikarmasi zor oluyor. Kalibin icine karisim bosaltilir ve kasigin tersi ile esit yukseklikte bastirilir. Buzdolabinda katilasmasi icin yaklasik 10-15 dakika bekletilir.

Peynirli ic harci
400 gr peynir (ben 100 gr mascarpone, 300 gr philedelphia kullandim)
1 su bardagi yogurt (ben burada satilan suzme yogurda benzeyen taze peynir (verse kaas) kullandim)
2 yumurta
Bir su bardagindan bir parmak eksik seker
1 limonun rendesi
1 tatli kasigi limon aromasi (lemon extract)
2 yemek kasigi un

Sekerle peynir ve yogurt puruzsuz kivama gelene kadar cirpilir. Tek tek yumurtalar eklenir, cirpilir. En son limon kabugu rendesi, aroma ve un koyulup, son kez karistirilir. Kaliba dokulur. 250 dereceye isitilmis firinda 10 dakika pisirildikten sonra firinin derecesi 150'ye dusurulur. Tarifte 40 dakika diyor ama benimki tarifteki kadar kizarmadi en az 50-60 dakika pisirilmeli derim ben. Bir dahaki sefere oyle deneyecegim. Firinda sogutup en az bir gece oncesinden buzdolabina alin. Cheesecake soguyunca ustunu hazirlayin.

Ust krema icin
1 yesil limon
1 cay bardagi su
3/4 cay bardagi seker
3 yemek kasigi sut tozu
3 yemek kasigi nisasta
1 yumurta
1 yemek kasigi tereyagi

(kremaniz cok kati olursa acmak icin ekstra sut kullanin, ben yarim cay bardagi kadar kullandim ama cok da sivi olmayan bir krema olmasi lazim)

Yesil limondan iki dilim ayirin. Gerisinin suyunu sikin ve kabugunu rendeleyin. Sekerle suyu bir kaba alin, iki dilim yesil limonla kaynatin. Limon dilimlerini icinden alin. Diger malzemeleri (tereyagi disinda) bir cirpici ile karistirin. Yavas yavas sicak serbetten ekleyin. Sonra hepsini katilasana kadar pisirin. Ocaktan aldiktan sonra icine yagi koyup eritin, soguyana kadar karistirin.

Susleme
1 buyuk kase orman meyveleri (ahududu, bogurtlen ve yaban mersini kullandim)\
1 paket tart jolesi
15-20 adet kedidili biskuvi (etrafi icin)

Soguyan cheesecake'in ustune kremasini dokun, meyveleri yerlestirin. Tart jolesini arkasindaki tarife gore yapin (250 ml su ve 2 yemek kasigi seker eklemesiyle). Meyvelerin ustunu tamamen jole ile kapatin. Buzdolabinda bu sekilde sogutup, servise yakin etrafina ikiye kesilmis kedidili biskuvileri ile cevreleyin.

Anlatimi uzun, yapimi uzun.. Ama eminim bir fincan kahve ile super olacak aksama..


4 yorum:

  1. Muhteşem görünüyor. Ellerinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor, peki tadı nasıl olmuş ?

    YanıtlaSil
  3. Tutumluluk ve doğru tüketim bilinci oluşturmayı hedefleyen

    www.tutumluhayat.blogspot.com

    adlı sayfamıza ziyaretlerinizi ve uygun görülmesi halinde link desteği verilmesi ricamızdır

    saygılarımla

    YanıtlaSil