Pazar, Aralık 27, 2009

Gişe kurabiyesi


Isim enteresan degil mi? Flamanca bir tariften uyarlandi sizin icin.. Tarifin orjinal ismi "Tolhuiskoekje".. Biz cok begendik.. Ozellikle daha once yazdigim cikolatali kurabiyeleri seviyorsaniz, kesinlikle bunu da begeneceksiniz.. citir citir, cok leziz..

Malzemeler
150 gr tereyagi (oda sicakliginda)
125 gr esmer seker
125 gr beyaz seker
2 yumurta (hafif cirpilmis)
1 paket vanilya
3 cay kasigi karbonat (silme olacak, tepeleme degil)
300 gr un
200 gr damla cikolata
100 gr pekan (bulamiyorsaniz ceviz, findik ya da badem de olur)

Yapilisi
Yumusak tereyagi, sekerlerle birlikte iyice cirpilir. Yumurtalar yavas yavas eklenirken cirpilmaya devam edilir. Vanilya, karbonat ve un eklenir ve karistirilir. En son cikolata ve rondodan gecirilmis pekanlar eklenir.

Firin 190 dereceye isitilir. Tepsiye yagli kagit serilir. 2 tatli kasigi ile hamur sekillendirilip birbirinden epeyce uzak olacak sekilde tepsiye koyulur. Bir seferde 12 tane kurabiye pisirdim ben. Epeyce kabaran ve yayilan bir kurabiye, o yuzden elinizle falan bastirmayin. Direk kasiktan tepsiye alin ve isinmis firinda 12-14 dakika pisirin. Ustu altin sarisi olacak sekilde kizarinca cikarin, biraz tepside kalsin, sonra tel izgara ustunde sogutun.

Orjinal tarifte, cikolata miktari 350 gr idi. Bence 200 gr fazlasiyla yeterliydi. Iyi kalite damla cikolataniz yoksa, kakao miktari yuksek (60-70%) kaliteli bir cikolatayi parcalayarak da kullanabilirsiniz.

1 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Çok leziz görünüyor deneyeceğim.Sevgiler.Mine