Bu aksam da baska bir kurabiye tarifi denedim. Bu da flamanca tarif kitabimdan.. ben henuz denemedim ama esim guzel oldugunu soyledi.. Kurabiye canavari oyle diyorsa, dogrudur.. Zencefilin epey baskin oldugunu soyledi. Zencefil sevmeyenler miktarini azaltabilir.
Malzemeler1 tatli kasigi zencefil
1 cay kasigi silme tarcin
1/2 cay kasigi yenibahar
1 cay kasigi karbonat
125 gr un
65 gr tereyagi
90 gr esmer seker
2 yemek kasigi kaynayan su
1 yemek kasigi akcaagac surubu (ya da bal)
Yapilisi
Kuru malzemelerin hepsi bir kapta birlestirilir, karistirilir. Oda sicakliginda kup kup kesilmis tereyagi eklenir. Parmak uclarinizla kuru malzemelerle birlestirin, kum haline getirin. Kaynayan suya akcaagac surubunu ekleyin. Hamurun ustune dokun ve bir bicakla homojen hale gelene kadar karistirin. Firini 180 dereceye isitin. Yagli kagit serilmis tepsiye hamurdan 2 tatli kasigi vasitasiyla aldiginiz parcalari aralikli sekilde yerlestirin. 10-12 dakika pisirin. Oldukca yayilan bir hamur, o yuzden elinizle bastirmaya gerek yok.
Afiyet olsun.
Harika gozukuyo : ) pisirme sureside cok azmis super!
YanıtlaSilevrencim ellerine saglık
YanıtlaSilnefis olmuş yanınada cay off super olur.
yağlı kağıttan bile ayıramadım. koku ve tat süper ama sanırım kıvam konusunda bir sıkıntı var :(
YanıtlaSil