Sayfalar

Pazar, Şubat 21, 2010

Keskulumsu


Bugun esime vanilyali puding yaparken, keskul denemesi yapmaya karar verdim. Ancak, bir seferde cok seyi degistirmek yerine, tarife sadece badem unu eklemesi yapmak istedim. Sonuc hic de fena degil.. Ama tam keskul olmadigi icin tarifin ismi "Keskulumsu"..

Malzemeler
500 ml sut + 200 ml sut
4 yemek kasigi nisasta (cok tepeleme olmayacak)
125 gr seker (6 yemek kasigi gibi)
1 cay bardagi kahve degirmeninde cekilmis un haline getirilmis file badem
1 kucuk sise vanilya esansi (ya da 2 paket vanilin)

Yapilisi
500 ml sut, seker ve vanilya birlikte kaynatilir. 200 ml sutte nisasta ezilir. Kaynamis sute bademle birlikte sutte ezilmis nisasta eklenir. Cirpici ile surekli karistirilarak pisirilir. Eger kivam akici degilse biraz daha sut ilavesi yapabilirsiniz. Atesten aldiktan sonra mikserle 5 dakika cirpip, servis kaplarina yerlestirebilirsiniz. Oda sicakligina gelince buzdolabinda sogutup servis yapabilirsiniz. File badem ya da ezilmis sam fistigi ile susleyebilirsiniz. Benimkiler henuz sogumadiklari icin suslemeyi sonraya biraktim.

Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. Bizim evinde çok sevdiği tatlılardan biridir keşkül. Bende bloğunda yayınlamıştım.Ellerinize emeğinize sağlık.İzmirden sevgiler.Mine

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize saglik afiyetler olsun .
    kis de nefis görünüyor sevgiler öptüm

    YanıtlaSil
  3. Görüntüsünden nefis olduğu belli, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Badem tozum var dolapta, çok beklemesin bari yapayım bu tatlıyı:) Eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. nefis bir tarif.görüntüde öyle

    YanıtlaSil