Kisin hamuru icin su tariflerden birine bakabilirsiniz. Ben birinci kis hamuru tarifini kullandim ve ekstra olarak hamura 1 corba kasigi corekotu ekledim. Bir de hamurdan biraz ayirip, kisin etrafina kucuk toplar yapip suslemek icin kullandim.
Ic malzemesi
1 sogan
2 adet yesil biber
1 adet kirmizi biber
250 gr mantar
Yarim kg ayiklanmis, temizlenmis kucuk kirmizi karides (suradan resmine bakabilirsiniz)
2 yemek kasigi siviyag
tuz, karabiber
1 yemek kasigi tereyagi
Yarim cay kasigi toz kirmizi biber
100 ml cig krema
2 yumurta
ustu icin rendelenmis kasarIc malzemesi
1 sogan
2 adet yesil biber
1 adet kirmizi biber
250 gr mantar
Yarim kg ayiklanmis, temizlenmis kucuk kirmizi karides (suradan resmine bakabilirsiniz)
2 yemek kasigi siviyag
tuz, karabiber
1 yemek kasigi tereyagi
Yarim cay kasigi toz kirmizi biber
100 ml cig krema
2 yumurta
Yapilisi
Hamur hazirlanir. Yaklasik bir limon kadar ayrilir. Merdane ile kaliba denk gelecek sekilde acilir. Kalip yaglanir. Hamur yerlestirilir. Catalla bircok yerden delinir. Ustune yagli kagit serilir. Ve nohut ya da fasulye gibi hamurun kabarmamasini saglayacak agirlik koyulur. 180 derecelik firinda 10-15 dakika pisirilir.
Ic malzeme icin, kucuk dogranmis sogan ve biberler yagda kavrulur. Icine kucuk kucuk dogranmis mantarlar eklenir. Birlikte pisirilir. Tuz ve karabiber eklenir.
Baska bir tavada tereyaginda karidesler toz kirmizi biberle birlikte azicik cevrilir.
Ic malzemeler soguduktan sonra yarim pismis hamurun icine tum malzemeler koyulur. Krema ile yumurtalar birlikte cirpilip, ic malzemenin ustune esitce yayilir.
Ic malzeme icin, kucuk dogranmis sogan ve biberler yagda kavrulur. Icine kucuk kucuk dogranmis mantarlar eklenir. Birlikte pisirilir. Tuz ve karabiber eklenir.
Baska bir tavada tereyaginda karidesler toz kirmizi biberle birlikte azicik cevrilir.
Ic malzemeler soguduktan sonra yarim pismis hamurun icine tum malzemeler koyulur. Krema ile yumurtalar birlikte cirpilip, ic malzemenin ustune esitce yayilir.
Hamurdan ayrilan parcadan kucuk toplar yapilir, kisin cevresine dizilir. 180 derecelik firinda butun malzemeler pisene kadar tutulur. Pismesine yakin rende kasar serpilip yeniden firina verilir.
Hamur firina verilmeden once kaliba yerlestirilmis hali..
Kiş yapmayı hiç denemedim. Bu harika görüntüden sonra en kısa zamanda deneyeceğim sanırım. ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler..
karidesli kiş harika bir fikir! elinize sağlık.
YanıtlaSilKarides seviyorsaniz eger kesin cok begenirsiniz.. Ben kucuk kirmizi karidesleri kullandim ama normal boydaki beyaz olanlarla da cok guzel olabilir.. hafif tereyaginda toz kirmizi biberle sotelerseniz daha da iyi olur lezzet olarak..
YanıtlaSil